Skocz do zawartości

1920 1/35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki.

Racja, chodnik byłby właściwszy..i to nawet kolorystycznie.

Szczerze się przyznam, że nie wróżyłem tej pracy jakiegokolwiek końca.

Bazą była figura, która wyleciała mi z innego projektu(rycerz) - reszta powstała pod niego.Zbiegło to się w czasie z dostawą mas modelarskich, coś mnie tknęło i zacząłem skrobać.Powstała przypadkiem..ze tak napiszę.

Wojtek, w figurkach na pewno coś podłubię, raz lepiej, raz gorzej - z czasem może wprawa przyjdzie.

Świetna praca. Pomysł także pierwsza klasa.

Tu zgodzę się z Jerkiem, wypadało by grunt zmienić. Piach i trawa troszkę nie pasuje.

Może pokusisz się o ustawienie tego na bruku ? Na prawdę sporo zyska. A nie takie już przeróbki się robiło ;)

Wszystko ładnie ,tylko w jaki mundur ów młodzieniec jest ubrany .

Nieprzepisowo założony chlebak i szalik toż to chyba maruder lub co gorsza dezerter.

Ogólnie ładnie się prezentuje tylko dlaczego 1920?

Ależ Andrzeju, przecież wiesz, że Rafał "nie z naszych" ;) Gdybyśmy mieli bidaka torturować regulaminami troczenia, guzikami itp to chłop by i na 100 rocznicę nie skończył tej winetki ;)

Jak to mawia Hołowczyc z nawigacji GPS "następna będzie lepsza" ;)

Rafale, gratuluję !

A czepialskich akcetnów to powiem, że dla mnie posągowa figura była by lepsza oparta o miecz, a nie w "cięciu" ale to już bardzo indywidualna kwestia.

Co następne ?

Sprzęt, chciałem dać ten po zaborach, khaki(wz 19) zaczęto wprowadzać w 1920r. jak doczytałem.

M/w tym się wzorowałem:

http://www.radiownet.pl/static/uploads/images/20100730/dsc04199_amItec44_JPG_440x320_crop_upscale_q85.png

http://radunin.hostit.pl/joomla/images/stories/dsc00217.jpg

Doczytałem także o lekko zluzowanym podejściu do umundurowania..jednak nie jest to chyba tematem wątku.

Data - okrągła, prawdziwa...miejsce, postać, pomnik fikcyjne.

Przesłanie, dla większości zrozumiałe.

Jendrass1 - nie wiem, poczekam na impuls.

Z tym luzem to bym raczej nie przesadzał ,chociaż na starych fotografiach często widać ten luz ale raczej występuje on przy posiłku lub obieraniu ziemniaków dla całej kompani

Mimo drobnych nieścisłości temat zacny i wykonanie też ładne.

A może by tak następnym razem Dytiatyń lub Zadwórze.