Jarekk Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Model jest wykonany świetnie, ślady ze smaczkiem jakie lubię. Ach ... gdyby nie to malowanie '39. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 jak to sie mowi u mnie na Podhalu...'pikny kielo cud!' Odrazu widac czas i cierpliwosc oraz doswiadczenie. Mi sie podoba w tym malowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Ad. Bazylms Przeskoczyłem bo nie lubię robić fotek. Nie mam dobrego sprzętu. Muszę kombinować, ustawiać itp... a i tak średnio wychodzi. Poza tym stosuję ogólnie znane techniki. Nic nadzwyczajnego. Baza aerografem: farby HobbyColor seria H, Rozjaśnienia: aerografem oraz farbkami z serii MIG - Abteilung 502 Wash: Dark Wash firmy MIG lub olejne farby z serii MIG - Abteilung 502 Filtry: Blue P240 firmy MIG Biedronki: farbki Abteilung 502 i inne olejne artystyczne Elementy stalowe: Mr. Metal Colour 212 Pigmenty MIG: PO34 i PO29 oraz nieco PO28 i PO33 Obicia (z braku lepszych farb) tym samym co baza. Ad. Jarekk No niestety... ale 3-barwny by mnie wykończył psychicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Wielkie dzięki Mariusz. Potraktuje jeszcze czym ten biały krzyż aby tak się nie odcinał. Mam na składzie jedynkę z Tristara i na pewno będę podglądał twoje malowanie jako wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2012 Jest potraktowany ale przy rozjaśnianiu foty niuanse poszły out... Tak na serio to pojazd z tej kampani nie powinien być mocno ubrudzony. To tylko 2 tygodnie trwało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Bardzo mi się podoba. Czym malujesz trzonki narzędzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Naprawdę mi się podoba, dawno nie widziałem tak fajnie pomalowanego Niemca z kampanii wrześniowej. Jak na mój gust to jeszcze delikatnie go przykurzysz, zrobisz odpowiednią podstawkę i będzie wzór do naśladowania w kwestii wrześniowego malowania (chociaż z tym ostatnim stwierdzeniem wstrzymam się do galerii ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 6 Stycznia 2012 Share Napisano 6 Stycznia 2012 Delikatne cieniowanie i brudzenie. Tylko się delektować widokiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Cacko, jakich mało. Twój warsztat jest imponujący! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 Piękny . Pełny profesjonalizm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2012 Thx. Krytyczne też przyjmuję. Aby odetchnąć od pojazdu zmajstrowałem podstawkę. Miało być nieco inaczej ale wyszło tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Pikna, Panie pikna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 Świetna. Super roślinki. Podobają mi się resztki po ognisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 16 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2012 Cześć Jeden z kolegów prosił o instruktarz więc jak już robię to dla wszystkich zainteresowanych. Generalnie malowanie jest podobne do malowania pojazdu. Działają podobne prawa. Na początek należy wypełnić zakamarki czarną (ciemną ) farbą. Potem rozjaśniamy stopniowo. W 2 lub 3 etapach. Psikając (głównie) od góry! Kolejność jest dość dowolna ale chyba warto zacząć od twarzy i rąk. Potem je zamaskować. Użyłem dziecięcej ciastoliny (bo tylko to miałem po ręką). Lepiej pomalować jaśniej figurkę na tym etapie. Zawsze można ja przyciemnić. Znacznie trudniej jest ją później rozjaśnić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Dzięki za poradnik i za wkłąd pracy poświęcony pokazaniu tego jak to robisz . Teraz Jakieś filtry jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 4 Lutego 2012 Autor Share Napisano 4 Lutego 2012 Cześć Trochę przymusowo pauzowałem. Pancerniak wrócił na warsztat. Zająłem się więc piechotą. Pomalowałem kurtkę. Wyszło dość marnie. Blado i bez sensu. Musiałem lekko przemalować pędzlem. W końcu poradziłem sobie z nadmiernym połyskiem. Oto efekty. Cdn... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lutego 2012 Share Napisano 5 Lutego 2012 Super ta prezentacja. Pisząc no drugim zdjęciu wash co miałeś na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 5 Lutego 2012 Autor Share Napisano 5 Lutego 2012 Napisałem. Mam ciągle problem z tymi farbami. Jak się je rozmiesza to niektóre kolory za bardzo sie błyszczą. Dodawałem więc białej bo ona jest matowa. W efekcie za bardzo rozbieliłem kurtkę. Straciła kolor. Musiałem przemalować na zielono. Nie chciało mi się znowu wszystkiego maskować i myć aerografu więc użyłem rozrzedonej farby z pędzla. Zrobiłem już finalny wash. Odczekam ze 2-3 dni aż przestanie się błyszczeć i z robię foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Maja 2012 Autor Share Napisano 14 Maja 2012 Cześć Modelarstwo powędrowało w kąt. Stąd ta długa przerwa. Życie jest ciężkie... Nasz pacjent prawie gotowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub97 Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Wygląda super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2012 Cześć Temat ma się ku końcowi. Zanim wyschnie dobrze farba wrzucam fotki figurek. Musiałem przerobić pancerniaka. Miał mundur SS, a potrzebny jest Werhmachtu. Niestety figurki też jeszcze mocno błyszczą co przy moim sprzęcie fotograficznym jest bardzo trudne do wyeliminowania. Miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Czerwca 2012 Share Napisano 12 Czerwca 2012 Ech kolego, ale ty to masz kosmiczny potencjał. Bardzo piękne te figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasiek2344 Napisano 16 Czerwca 2012 Share Napisano 16 Czerwca 2012 Mam takie pytanko odnośnie malowania mundurów. Jakiego matowego lakieru używasz żeby zmatowić farbę? Ja używam Microscale Flat i mi zostawia powierzchnie pół matową. Przed malowaniem zawsze dobrze wymieszam lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Te posty z figurkami należało by skopiować, przenieść do działu z figurkami i przykleić Bardzo ładny poradnik trzeba to wykorzystać w następnej zabawy z tymi plastikowymi ludzikami. Tylko jeszcze się spytam jak malujesz oczy? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 17 Czerwca 2012 Share Napisano 17 Czerwca 2012 Jak malowałeś mausera? Wygląda super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi