marek d Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Witam. Jak wszyscy, to ja też RF-J Dostarczony 7 września 1940 r. jako uzupełnienie strat z poprzedniego dnia prosto z fabryki Glostera via MU. Latali na nim m.in. F/Lt Kent, F/O Arsen Cebrzyński, Witold Urbanowicz i inni. Odniesiono na nim kilka zwycięstw. 27 września został na nim zestrzelony Sgt. Tadeusz Andruszków. Czerwony pas na kadłubie miała tylko maszyna A i J. Jego historię można znaleźć w Polskich Skrzydłach nr 4. Malowany emaliami Model Master i Humbrol. Wszystkie oznaczenia malowane przy pomocy masek Montexu i własnych. Kalkomanie to godło dywizjonu, serial i napisy inspekcyjne. Taki sobie modelik na półkę, zadowolony jestem tylko ze ,,spotkania" z Montexem. Jak zawsze wszelkie uwagi mile widziane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 hehe obrodziło tych Hurciów ostatnio, ale i dobrze - kolejny w świetnym wykonaniu! gratuluje pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
crustian Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Bardzo ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Witam Gratuluję Ci Marku kolejnego, ładnego modelu. Nie jest przesadnie styrany, ani nieschludny. Wypada bardzo pozytywnie. Pozdrawiam Kornik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek38 Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 Bardzo ładny model, a ubierają go takie drobiazgi jak choćby reflektory, światła pozycyjne(nawet na sterze kierunku), czy mały maszt pod linkę anteny. O cieniowaniu nie wspomnę, bo od P-40 Twój styl malowania jest dla mnie na razie niedościgłym wzorem. Pozdro Jarek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 Dziękuję kolegom za łagodny wyrok. Jarek - tu trochę przesadziłem z rozjaśnieniami, a moje kiepskie fotki jeszcze to uwydatniły. Cieszę się że go skończyłem, bo miałem z nim mały horor i był bliski kosza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giulio Niewiadomski Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 model ladny, tlko co zescie sie tak hurricanow uczepili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 model ladny, tlko co zescie sie tak hurricanow uczepili? ...odpowiem, jeżeli dobrze zrozumiałem pytanie 70 rocznica Bitwy o Wielką Brytanię, a poza tym ładny samolot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wuwumaster Posted November 30, 2010 Share Posted November 30, 2010 model ladny, tlko co zescie sie tak hurricanow uczepili? bo widzisz... są tacy modelarze co nie mędrkują i trollują na forum ale czasem coś sklejają-budują, czasem nawet z bardzo dobrym skutkiem... czasem nawet coś pokażą... i czasem niestety mimo ich wysiłku ktoś kto nic nie pokazuje tylko wiecznie gada pierdoły wpisze taki głupi post że czytających szlag trafia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czsochaj Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Marku, jesteś bardzo skromny, pisząc że model taki sobie. Model jest moim zdaniem bardzo dobrze wykonany, praktycznie nie ma się czego czepiać. Podoba mi się, szczególnie oddanie wypłowienia i wyblaknięcia farby na kamuflażu. Świetna riposta wuwumaster, lepiej przyczepić się do jakiegoś modelu niż gadać pierdoły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 Marku, jesteś bardzo skromny, pisząc że model taki sobie. . Dziękuję, ale...........jak będę w 100% zadowolony z modelu; to będzie znaczyło że utraciłem zdolność samo-oceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Model jest kolejnym, pięknym dowodem na to, że od czasu Mustanga znacznie poszedłeś do przodu z umiejętnościami. Co będzie następne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giulio Niewiadomski Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 ...odpowiem, jeżeli dobrze zrozumiałem pytanie 70 rocznica Bitwy o Wielką Brytanię, a poza tym ładny samolot. dobrze zrozumiales i dzieki za odpowiedz bo widzisz... są tacy modelarze co nie mędrkują i trollują na forum ale czasem coś sklejają-budują, czasem nawet z bardzo dobrym skutkiem... czasem nawet coś pokażą... i czasem niestety mimo ich wysiłku ktoś kto nic nie pokazuje tylko wiecznie gada pierdoły wpisze taki głupi post że czytających szlag trafia... moj post ie mial na celu trollowania tylko chcialem sie dowiedziec czemu ich tak duzo ostatnio w galerii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur D. Posted December 2, 2010 Share Posted December 2, 2010 Model jest kolejnym, pięknym dowodem na to, że od czasu Mustanga znacznie poszedłeś do przodu z umiejętnościami. Co będzie następne ? Marku, właściwe pytanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek d Posted December 2, 2010 Author Share Posted December 2, 2010 Co będzie następne ? ...miało być dalej w tonacji brązów i zieleni. Rozgrzebałem P-400 i............dalej nic nie będzie. Nie wiem na jak długo. Dziękuję Wszystkim za poświęcony mi czas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnDoe Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 model - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts