Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Stałem się posiadaczem zestawu Revell'a PzH 2000. Oglądając zawartość imponującego gabarytami pudła i porównując ją ze zdjęciami autentycznych egzemplarzy nie da się nie zauważyć ze czeka mnie dużo pracy. To mój pierwszy wątek warsztatowy wiec mam nadzieje na pomoc ze strony kolegów jak i na wszelkie uwagi. Pominę może temat zawartości pudełka ponieważ ten temat już się tu i ówdzie przewinął....jutro wrzucę pierwsze fotki efektów mojej pracy...pozdro

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Tak oczywiście....

Rozpocząłem prace nad układem jezdnym,nie ma tu zbyt wielu uchybień poza jednym-producent modelu zapomniał o główkach śrub na kolach"napędowych"

DSC09030.JPG

....zastanawiam się jakiej wielkości powinny być te śruby??

Przy okazji prac nad tym modelem zauważyłem braki w materiałach co może spowolnić niestety tępo prac:(

Napisano (edytowane)

....hm nie wiem czemu nie mogę edytować poprzedniego posta...? Jestem wiec zmuszony pisać post jeden pod drogim.

W oczekiwaniu na materiały odstawiłem na bok układ jezdny i wziąłem się pomału za wieżyczkę. Nie bardzo podobają mi się wizjery wg. Revell'a, wiec postanowiłem je usunąć i zastąpić je szybkami malowanymi na kolor clear blue.

DSC09031.JPG

...powstałe otwory trzeba będzie jeszcze podrównać i powinny się lepiej prezentować niż te revellowskie-mam nadzieje..

DSC09035.JPG

Edytowane przez Gość
Napisano
nie mogę edytować poprzedniego posta...?

Urok forum, mam kilka godzin czasu, później już tylko przez moderatora.

wierze

Brać się za wiarę możesz, ale to w kościele.

Co do wizjerów, w sumie wątpię na poprawę, w końcu dalej to będzie tylko kawałek plastiku, ale pomalowany na clear.

Napisano
....hm nie wiem czemu nie mogę edytować poprzedniego posta...? Jestem wiec zmuszony pisać post jeden pod drogim.

Czy Ty chciałeś edytować post po 3 dniach? A kto by wtedy wiedział, że w warsztacie pojawiło się coś nowego? Temat leciałby w dół na kolejnych stronach subforum [M]Warsztat, Ty byś całą relację wklejał w edytowanym wpisie i dziwił się, że nikt nie odpisuje...

Zajrzyj na sPWM, tam niejaki rObO87 buduje PzH 2000 z dużą ilością przeróbek.

Napisano

...no faktycznie edytowanie to nie najlepszy pomysł:). Dziękuję za odzew ze strony kolegów. Mówiąc o brakach w materiałach miałem na myśli profile itp.. nie określiłem się dokładnie:) ale zdjęcie z wizjerem na pewno się przyda.

Napisano
kubisz napisał:

Zajrzyj na sPWM, tam niejaki rObO87 buduje PzH 2000 z dużą ilością przeróbek.

bardzo pomocny link:)

Poniżej efekty mojej pracy,ze względu na bardzo niewielka ilość czasu idzie to jak krew z nosa.

DSC09040.JPG

Prace skupiają się obecnie na wieży, jutro może uda mi się zając granatnikami..

DSC09041.JPG

DSC09042.JPG

Napisano

Zerknij na relację rObO87 na nPWM, tam ma kilka błędów wytkniętych.

Edit:

Link w poście Pawła wyżej.

Napisano

Zgodnie z zaleceniami poprawiłem błędy mam nadzieje ze teraz jest już lepiej..

DSC09044.JPG

DSC09046.JPG

DSC09047.JPG

Teraz biorę się za osłonę na jarzmie lufy...(jeśli tak to mogę nazwać)

pzh200006of11.jpg

Napisano

Prace nad jarzmem przesunięte ponieważ nie mogę wyczaic jak to działa, wiec ulepszyłem granatniki...

Może koledzy maja jakieś inne zdjęcia tejże osłony??

DSC09049.JPG

DSC09050.JPG

Napisano

Kolejne etapy pracy:)...zawiasy włazów zrobione poza śrubami których jeszcze nie posiadam, kosz na tylnym włazie i podstawy anten.

DSC09058.JPG

DSC09060.JPG

DSC09061.JPG

DSC09059.JPG

Napisano

...co do wizjerów się zgodzę teraz nie wiem jak z tego wybrnąć:( a podstawy anten tak jakoś dziwnie grubo na zdjęciu wyszły-zrobiłem je z drutu o średnicy o,5mm wiec powinny być dobre.

Napisano

Poprawiam te nieszczęsne wizjery:) Poniżej efekt...powinno być lepiej-jak nie dobrze:)

DSC09067.JPG

DSC09065.JPG

Pozostało jedynie dodać nity i oczywiście "doszlifować"

Udało mi się w końcu dorobić osłonę jarzma:),mam nadzieje że poprawnie

DSC09063.JPG

DSC09064.JPG

Napisano

Granatniki masz chyba źle wklejone - one nie są w linii prostej. Każdy wyższy odchylony jest bardziej "na zewnątrz" od jarzma. Popatrz na zdjęcie oryginału.

• 4 weeks later...
Napisano

Po świątecznej przerwie wznawiam swój watek warsztatowy. póki co psiknąłem wieże jak i podwozie podkładem i dorobiłem po swojemu pałąk holowniczy

DSC09090.JPG

DSC09081.JPG

DSC09088.JPG