PUSH-UPEK Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Mała winieta przedstawiająca Kubelwagena z obsadą. Figury żywiczne Verlindena,pojazd wzbogacony o kilka blaszek Parta, dodane koła firmy Hussar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 Coś pięknego. Mi się strasznie podoba. Widać jakiś ruch. Figurasy też niczego sobie a sam "kibelwagen" ... świetna robota. Możecie myśleć że słodzę, ale scenka przypadła mi do gustu, mimo że nie za bardzo lubię niemiecki sprzęt. Jedyne do czego można się przyczepić to może ciut za wielkie plamy na uniformach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 5 Grudnia 2010 Share Napisano 5 Grudnia 2010 fajny. Krotko, zwiezle i na temat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Fakt kamuflaż trochę przesadzony wielkościowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 11 Grudnia 2010 Share Napisano 11 Grudnia 2010 Podoba mi się i to bardzo. Figurki superowe, samochód też fajny tylko mam wątpliwość czy w kubulwagenach używano takich terenowych kół? Widziałem zdjęcia Schwimmwagenów z takimi kołami ale kubla nigdy Nie chcę żeby wyszło, że się czepiam dlatego jest to raczej pytanie - czy pojazd odtwarzałeś na podstawie jakiegoś zdjęcia czy to po prostu własna twórczość? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 12 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2010 Witam wszystkich.dzięki za komenty.teraz odpowiem na wątpliwości kolegi cesarza. kuble z kołami terenowymi były jak najbardziej mam nawet kadr z kolorowych kronik kręconych przez hamerykanów w ostatnich dniach wojny gdzie kubel leży w rowie i widać jak ma terenowe kółeczka .jak znajde fote to wżucę.co do scenki to akurat niewzorowałem się na niczym to totalny wypłód mojej wyobrazni.podżuce pózniej fote kubla z kołami terenowymi przystosowanego do jazdy po szynach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 20 Grudnia 2010 Share Napisano 20 Grudnia 2010 Cześć Ja również mam pytanie do kolegi, czy te figurki Verlindena, które umieściłeś w samochodzie dobrze pasowały do pojazdu, zwłaszcza chodzi mi o kierowcę, czy musiałeś przerabiać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PUSH-UPEK Napisano 20 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2010 farby użyte do malowania to tamiye takie oto kolory xf-60dark yellow rozjasniona bielą,red brown-xf68z domieszką zwykłej żółtej .oraz olive greenz domieszką białej matowej oraz sky blue x-14, ot cała tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Grudnia 2010 Share Napisano 21 Grudnia 2010 Bardzo urokliwy maluch. Podoba mi się delikatne "zepsucie" powłok malarskich na kublu. Ponadto winietka rzeczywiście jest "in action". Dobrze wszystko gra ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAMSON Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Kamuflaż nieco przyduży, ale co się będę czepiał, prócz tego cudo, wszystko gra i śpiewa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 5 Lutego 2011 Share Napisano 5 Lutego 2011 Fajne. Dynamiczne. Jedyne co razi, to otwarta menażka - według mnie nienaturalne. Ale reszta OK, chociaż szparki wentylacyjne na klapą przedziału silnikowego można by było z lekka poczernić... Ogólnie - choć pod górkę - praca zaliczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 8 Listopada 2011 Share Napisano 8 Listopada 2011 piękna praca. Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedzelek Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Wszystko piękne! Cieliste elementy figurek robią wrażenie. Ile pomalowałeś mniej więcej figurek w swojej karierze modelarskiej żeby tak pomalować główki, ręce? Kolejnym plusem jest ,że PUSH-UPEK odpisujesz na wszystkie pytania ,a często niektórym modelarzom się nie chce. Zwłaszcza zauważyłem tym profesjonalnym, którzy chcą jedynie się pochwalić swoimi pracami i wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Jak to możliwe, że przegapiłem Twoja zwyczajowo bardzo udaną pracę? Sam nie wiem, ale i tak mam wrażenie że gdzieś ja już widziałem. Możliwe że na żywo? Mam ten zestaw Verlindena, choć Niemce mi nie leżą kupiłem go właśnie dlatego, że figurki nie są w pomnikowych pozach. Tobie wyszło super, zobaczymy czy się zbliżę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Bardzo ładnie pomalowane figurki i pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 26 Lutego 2015 Share Napisano 26 Lutego 2015 CIE CHOROBA ,ŻE KTOŚ TO ODGRZEBAŁ... Figurków pomalowałem ale w jakiej skali bo w 1;35 SAM NIE WIEM W 1;16 parę setek a teraz popiersi w 1:9 ju z parę dyszek będzie. I OCZYWIŚCIE PUSH-UPEK TA NAZWA JUŻ UMARŁA TERA JE ,,PUSH-UP78" dla przypomnienia. Ale jak ktoś ma pytania tego typu niech pisze na priv jak chce odpowiedzi konkretnej dla siebie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi