JW Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Hawker Hurrican mk.IIc w 1:72 Revella. Wiem jakie błędy popełniłem i zamierzam uniknać ich w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof II Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 JW czym go malowałeś pędzelkiem czy aero Dla mnie wygląda fajnie tylko jeszcze mógłbyś pokazać brzuszek tego latadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 21 Marca 2007 Autor Share Napisano 21 Marca 2007 Aero. Brzuszek jutro pokażę. Trochę nawaliłem z malowaniem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Gdzie bo ja nie widze. Kolory mi sie podobają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian_anna Napisano 21 Marca 2007 Share Napisano 21 Marca 2007 Wiesz, z tych zdjęć wynika że to Spit był malowany aero a huri pędzlem. Ten Spit jest Twój? Czemy nie zrobiłeś podobnych plam, tylko z takimi ostrymi krawędziami? No i za bardzo się błyszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 Spit jest mój. Obydwa są malowane aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Witam Dobrze, że pojawiło się coś afrykańskiego. Przykro mi, że to ja zagram rolę "wytykacza",ale czasem tak trzeba. Błędy, które ja dostrzegam, i które najbardziej rażą, to przede wszystkim plamy kamuflażowe sprawaiające wrażenie lekko poszarpanych oraz mocno błyszcząca (wręcz neonowo) powierzchnia, która mocno nie pasuje do warunków afrykańskich. Spit robi w tym wypadku lepsze wrażenie. Nie zbyt dobrze prezentuje się również malowanie owiewki i oraz maszt antenowy, który jest trochę za gruby. Bardzo podoba mi się natomiast sama koncepcja modelu, gdyż ostatnio niewiele pojawia się modeli "północnoafrykańskich orłów", a zwłaszcza Hurricane'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 Fakt z sido przeadziłem, a malowanie owiewki to jeden wielki eksperyment był i wyszło jak wyszło. Mnie się podoba, a poza tym jest to pierwszy model ukonczony w tym roku . Edit: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Jak dla mnie za czysty, zbyt błyszczący, zrobiłbym lekkiego washa, nie bardzo podoba mi się szybka i ten kamuflaż jakiś taki.. dziwny?? Wielki plus za ładnie położone kalki i czystko sklejony. Jakbyś "pryznął" model jakimś półmatem to byłby naprawdę spoczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Witam. No nareszcie ... jedyne słuszne malowanie Serce się raduje na ten widok. Myślę, że wiesz doskonale jakie błedy popełniłeś robiąc oba modele. Jeżeli tak ... mam nadzieję, że w następnych unikniesz i postarasz się je poprawić. Będę kibicował Tobie i pobserwował postępy. Jeżeli czegoś nie wiesz, pytaj ... lepiej uczyć się błedach innych, poza tym NASZE forum jest ogromnym przybytkiem wiedzy w tej dziedzinie, mam nadzieje, że przyda się i Tobie. Pozdrawiam S. - Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 26 Marca 2007 Share Napisano 26 Marca 2007 Tak się dobrze składa, że oba Hurricany mam w swojej kolekcji.Spita w pustyni również. Hurricany będą dzięki uprzejmości moich kolegów(tzn.Majka).Spit jest już na forum, możesz porównać.Moim zdaniem oba modele zrobione są na jedno kopyto, brakuje im tego czegoś. Warsztat pędzelkowy oraz aero na przeciętnym poziomie. Dodam, że mój Spit malowany jest pędzlami. Ogólnie wielkie brawa za mimo wszystko ładne modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 Czy ostatnie zdjęcie to Hurricane na złomowisku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 15 Stycznia 2010 Share Napisano 15 Stycznia 2010 o jak dobrze zobaczyć modelik który sam będę niebawem kleił. Wykonanie jak dla mnie ładne tylko że ja dałbym jeszcze linie podziału blach no i ślady eksploaacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Brawo za tematykę Model wygląda na ładnie i czysto sklejony, ale: 1. Strasznie porwane linie podziału plam kamuflażu. 2. Powinien być matowy - piasek i pył doskonale matowił płatowce. 3. Za czysty jak na Afrykańczyka. 4. Koła podwozia głównego do wymiany - nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi