skikut87 Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Witam chciałem zaprezentować mojego nowego towarzysza którym teraz postaram się zając. Jest to sędziwy owoc miłości dwóch wschodnich firm Aer i Eastern Express... ( spodziewałem się dużo gorszego Sajgonu w środku ). Okazało się iż ów model posiada zaledwie jedna wadę genetyczna Ponieważ model ten nie posiada wnętrza jak zestaw allangera lub icm skupie się bardziej na zewnętrznej bryle. Dlatego też będzie on waloryzowany zestawem części metalowych specjalnie dedykowanych do tego modelu A tak to wygląda: Igły po to by przerobić a właściwe zrobić od nowa km z zestawu które są tragiczne In boxik na niebiesko wspomniane KM Czytelna instrukcja: i przy okazji ekologiczna ( nie to co np Dragona) i wspomniana wada genetyczna : Malowania które rozważam to: Fińskie i Ruskie i na koniec watek który mnie bardzo zastanawia. Na pudelku widnieje napis ze jest to model z 1933 jednak po obejrzeniu, części wskazują na 1936-37 ... ( głownie z powodu tylnej atrapy ) http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/T-28/det/T_28det01.jpg Podsumowując Su 152 wyglądał dużo gorzej a wyszli z niego ludzie No to by było na tyle czas barć się za Towarzysza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Brdzo fajny temat wybrałeś. Ja właśnie robię ten pojazd z ICM, w malowaniu fińskim którego rysunek zamieściłeś. Tylko że to jest wersja z armatą L-10, a w zestawie AER jest armata KT-28. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 oo to widzę ze jakaś moda przyszła na T 28 bo już parę warsztatów widziałem... Wiem ze ma L-10 ale nadal szukam mojej wersji w tym kamo a jak nie to będzie zimowy rusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Dobrze że przyszła moda, to bardzo ciekawy czołg. Swojego już maluję, w sumie drugi raz, bo pierwsze kamo mi się nie spodobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Bardzo ciekawy temat. Wrzucam zdjęcia tego Fińskiego egzemplarza: Niestety tak jak już koledzy napisali pojazd ten posiada armatę L-10 . Nie znalazłem żadnych zdjęć pojazdów uzbrojonych w KT-28 w zimowym malowaniu . Powodzenia przy budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 MICHAŁ R dzięki za zainteresowanie, niestety ja także nic nie znalazłem... wiec pozostaje przy jakimś ciekawym ruskim malowanku (najprawdopodobniej zimowym ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 co was naszło na te brzydactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 9 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2011 Oj tam zaraz brzydactwa Specyficznej urody i dość ciekawe konstrukcje Poza tym ja mam już dość niemieckiego zoo a okazji by kupić ten ,, okręt,, za 110 nie moglem przegapić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 Aż zdziwienie bierze że, UM nie machnął tego ''Landshipa'' w '72[i większego brata również]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Stycznia 2011 Share Napisano 9 Stycznia 2011 co was naszło na te brzydactwa Są przecudne ... i RUSKIE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akahoshi Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Panowie, gdzie Wy je kupujecie? Bo ja jakoś nie mogę go nigdzie ustrzelić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 10 Stycznia 2011 Share Napisano 10 Stycznia 2011 Panowie, gdzie Wy je kupujecie?Bo ja jakoś nie mogę go nigdzie ustrzelić... No właśnie, bardzo dobre pytanie. Jakby tak udało się jeszcze T-35 dopaść, to już w ogóle byłoby cudnie. Tak z innej beczki - mam wrażenie, że ruska pancerka dominuje ostatnio na forum. Nie żebym miał coś przeciwko, wręcz przeciwnie, oglądam to z prawdziwą przyjemnością Po latach dominacji kolejnych mutacji Tygrysa, różniących się od siebie jedną śrubką i dwoma kątownikami wreszcie zrobiło się ciekawie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 10 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2011 Akahoshi napisał:Panowie, gdzie Wy je kupujecie? Bo ja jakoś nie mogę go nigdzie ustrzelić... Polecam allegro lub ebay można uszczelnić w fajnych cenach (180 widziałem najwięcej a ja dałem 110 ) No właśnie, bardzo dobre pytanie. Jakby tak udało się jeszcze T-35 dopaść, to już w ogóle byłoby cudnie. Tak z innej beczki - mam wrażenie, że ruska pancerka dominuje ostatnio na forum. Nie żebym miał coś przeciwko, wręcz przeciwnie, oglądam to z prawdziwą przyjemnością Very Happy Po latach dominacji kolejnych mutacji Tygrysa, różniących się od siebie jedną śrubką i dwoma kątownikami wreszcie zrobiło się ciekawie! elrogalo Też mnie to cieszy zwłaszcza ze rynek rosyjskiej pancerki staje się coraz bardziej obszerny. Popieram twoje słowa co do mutacji niemieckiego zoo. No i masz jeszcze dodatkowa przyjemność ze w większej mierze nie są to klocki lego Można się popisać umiejętnościami a nie taśmą produkcyjna kolejnego dragona w którym narzeka się ze jedna cześć jest za duża i trza ja przypiłować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 11 Stycznia 2011 Share Napisano 11 Stycznia 2011 co was naszło na te brzydactwa Bo ludzie mają dosyć tych made by III RzN. T-28 nie jest brzydalem a bardzo ciekawym czołgiem, tak samo jak 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 (edytowane) Panowie, gdzie Wy je kupujecie?Bo ja jakoś nie mogę go nigdzie ustrzelić... Pokazał się z alangera na ALLEGRO. Edytowane 12 Stycznia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Pokazał się z alangera na all... ALLEGRO. To słowo nie gryzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 12 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2011 Zamir napisał:Pokazał się z alangera na all... Crying or Very sad ALLEGRO. To słowo nie gryzie Rolling Eyes sa nawet 2 jeden alangera drugi icm ale w cenie kolo 170 z przesyłka Co do mojego nie wiele zrobiłem ale zawsze coś Odchodziłem boczne osłony, obniżyłem i wyrównałem wieżyczki KM Nadal walczę z wierzą główna by w miarę przypominała oryginał, plus drobiłem spawy przy gnieździe na KM a całość wygląda tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Dajesz,dajesz z landshipem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 12 Stycznia 2011 Share Napisano 12 Stycznia 2011 Panowie, gdzie Wy je kupujecie?Bo ja jakoś nie mogę go nigdzie ustrzelić... Pokazał się z alangera na ALLEGRO. No są i to dwa, jedna kończy się za 4h. Jak na takie unikaty, to cena 150 zeta nie jest wysoka. Ciut tańsze są na e-bayu $25 I bardzo ciekawa aukcja: T-28 Russian Tank plus a PzKpfw II German Tank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2011 Witam o to mały postęp Z osłonami bocznymi walczyłem 4 dni , brakujący fragment został zastąpiony odlewem z poxipolu Tak to poza tym znaczącym wyczynem, jedna wieża dostała dodatkowe 2 kg szpachli by ja wyrównać, główna wieża poprawiona. odchudzone osłony od wentylacji i tu jest pytanie która siatkę wybrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 Witam korzystając z tego ze większość egzaminów zdałem w zerowych terminach troszkę nagoniłem budowę mojego T28. Przeszedłem z etapu psucia na etap naprawiania i waloryzowania. Zrobiłem Karabiny maszynowe z których to jestem bardzo dumny Siatkę na bok pojazdu Siatki wentylacji wyprowadziłem na katy proste wieżyczki i inne elementy Poprawiłem skrzynie boczne i jeszcze parę innych mniej widocznych bądź większych rzeczy Fotki Siatke bede chyba musiał jeszcze jakoś poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Bardzo ładnie Ci idzie, tym bardziej że dużo własnej inwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Ciesze się ze przynajmniej jednej osobie się podoba to co robię Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Jest więcej - zapewniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Powiem Ci, zę w pewnym momencie wyglądało to katastrofalnie z tą cała szpachlówką w każdym kącie. Ale teraz widzę, że wychodzisz z tego na czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi