Skocz do zawartości

T 28 1:35- Aer Eastern Express

skikut87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałem zaprezentować mojego nowego towarzysza którym teraz postaram się zając. Jest to sędziwy owoc miłości dwóch wschodnich firm Aer i Eastern Express... ( spodziewałem się dużo gorszego Sajgonu w środku ). Okazało się iż ów model posiada zaledwie jedna wadę genetyczna

Ponieważ model ten nie posiada wnętrza jak zestaw allangera lub icm skupie się bardziej na zewnętrznej bryle. Dlatego też będzie on waloryzowany zestawem części metalowych specjalnie dedykowanych do tego modelu

A tak to wygląda:

img4866d.jpg

img4867m.jpg

Igły po to by przerobić a właściwe zrobić od nowa km z zestawu które są tragiczne

In boxik

na niebiesko wspomniane KM

img4871.jpg

img4873h.jpg

img4874i.jpg

img4875o.jpg

img4876e.jpg

img4877n.jpg

Czytelna instrukcja: i przy okazji ekologiczna ( nie to co np Dragona)

img4878f.jpg

i wspomniana wada genetyczna :

img4869l.jpg

img4870u.jpg

Malowania które rozważam to:

Fińskie

t28l10pic10.jpg

i Ruskie

t28pic12.jpg

t28pic13.jpg

i na koniec watek który mnie bardzo zastanawia. Na pudelku widnieje napis ze jest to model z 1933 jednak po obejrzeniu, części wskazują na 1936-37 ... ( głownie z powodu tylnej atrapy )

http://www.armchairgeneral.com/rkkaww2/galleries/T-28/det/T_28det01.jpg

Podsumowując Su 152 wyglądał dużo gorzej a wyszli z niego ludzie

No to by było na tyle czas barć się za Towarzysza

• Odpowiedzi 64
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

oo to widzę ze jakaś moda przyszła na T 28 bo już parę warsztatów widziałem...

Wiem ze ma L-10 ale nadal szukam mojej wersji w tym kamo a jak nie to będzie zimowy rusek

Bardzo ciekawy temat. Wrzucam zdjęcia tego Fińskiego egzemplarza:

T_28.jpg

T_28_L-10_06.jpg

Niestety tak jak już koledzy napisali pojazd ten posiada armatę L-10 . Nie znalazłem żadnych zdjęć pojazdów uzbrojonych w KT-28 w zimowym malowaniu . Powodzenia przy budowie.

Pozdrawiam

MICHAŁ R dzięki za zainteresowanie, niestety ja także nic nie znalazłem... wiec pozostaje przy jakimś ciekawym ruskim malowanku (najprawdopodobniej zimowym )

Oj tam zaraz brzydactwa Specyficznej urody i dość ciekawe konstrukcje

Poza tym ja mam już dość niemieckiego zoo a okazji by kupić ten ,, okręt,, za 110 nie moglem przegapić

Panowie, gdzie Wy je kupujecie?

Bo ja jakoś nie mogę go nigdzie ustrzelić...

No właśnie, bardzo dobre pytanie. Jakby tak udało się jeszcze T-35 dopaść, to już w ogóle byłoby cudnie.

Tak z innej beczki - mam wrażenie, że ruska pancerka dominuje ostatnio na forum. Nie żebym miał coś przeciwko, wręcz przeciwnie, oglądam to z prawdziwą przyjemnością Po latach dominacji kolejnych mutacji Tygrysa, różniących się od siebie jedną śrubką i dwoma kątownikami wreszcie zrobiło się ciekawie!

Akahoshi napisał:

Polecam allegro lub ebay można uszczelnić w fajnych cenach (180 widziałem najwięcej a ja dałem 110 )

No właśnie, bardzo dobre pytanie. Jakby tak udało się jeszcze T-35 dopaść, to już w ogóle byłoby cudnie.

Tak z innej beczki - mam wrażenie, że ruska pancerka dominuje ostatnio na forum. Nie żebym miał coś przeciwko, wręcz przeciwnie, oglądam to z prawdziwą przyjemnością Very Happy Po latach dominacji kolejnych mutacji Tygrysa, różniących się od siebie jedną śrubką i dwoma kątownikami wreszcie zrobiło się ciekawie!

elrogalo

Też mnie to cieszy zwłaszcza ze rynek rosyjskiej pancerki staje się coraz bardziej obszerny. Popieram twoje słowa co do mutacji niemieckiego zoo.

No i masz jeszcze dodatkowa przyjemność ze w większej mierze nie są to klocki lego Można się popisać umiejętnościami a nie taśmą produkcyjna kolejnego dragona w którym narzeka się ze jedna cześć jest za duża i trza ja przypiłować

Zamir napisał:

Pokazał się z alangera na all... Crying or Very sad

ALLEGRO. To słowo nie gryzie Rolling Eyes

sa nawet 2 jeden alangera drugi icm ale w cenie kolo 170 z przesyłka

Co do mojego nie wiele zrobiłem ale zawsze coś

Odchodziłem boczne osłony, obniżyłem i wyrównałem wieżyczki KM

img4885r.jpg

img4888lk.jpg

img4894t.jpg

img4895i.jpg

Nadal walczę z wierzą główna by w miarę przypominała oryginał, plus drobiłem spawy przy gnieździe na KM

img4889j.jpg

img4891vu.jpg

img4890e.jpg

a całość wygląda tak

img4882h.jpg

Pokazał się z alangera na ALLEGRO.

No są i to dwa, jedna kończy się za 4h. Jak na takie unikaty, to cena 150 zeta nie jest wysoka. Ciut tańsze są na e-bayu $25

I bardzo ciekawa aukcja: T-28 Russian Tank plus a PzKpfw II German Tank

• 2 weeks later...

Witam o to mały postęp

Z osłonami bocznymi walczyłem 4 dni , brakujący fragment został zastąpiony odlewem z poxipolu Tak to poza tym znaczącym wyczynem, jedna wieża dostała dodatkowe 2 kg szpachli by ja wyrównać, główna wieża poprawiona.

img4899z.jpg

img4911f.jpg

img4913dx.jpg

img4914s.jpg

img4902k.jpg

odchudzone osłony od wentylacji

img4908e.jpg

i tu jest pytanie która siatkę wybrać??

img4909c.jpg

• 2 weeks later...

Witam korzystając z tego ze większość egzaminów zdałem w zerowych terminach troszkę nagoniłem budowę mojego T28. Przeszedłem z etapu psucia na etap naprawiania i waloryzowania.

Zrobiłem

Karabiny maszynowe z których to jestem bardzo dumny

Siatkę na bok pojazdu

Siatki wentylacji

wyprowadziłem na katy proste wieżyczki i inne elementy

Poprawiłem skrzynie boczne

i jeszcze parę innych mniej widocznych bądź większych rzeczy

Fotki

img4920.jpg

img4928k.jpg

img4930t.jpg

img4932t.jpg