grzechu79 Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2007 czyba wezme kredycik i zamówie prenumerate tam wysyłają po kilka numerów na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Kwietnia 2007 Share Napisano 6 Kwietnia 2007 wcale sie nie łamie tylko ten okres czekania, ale za to można wszystko zrobić dokładnie jak rolls royce Dokładnie, tak jak mówisz czasu masz dosć sporo aby dopieścić wszystko na ostatni guzik, ale i ja na Twoim miejscu zamówił bym prenumeratę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2007 powiedzcie mi moi mili jak to sie nazywa i gdzie w inecie można to dostać, potrzebuje właśnie do tej czynności co widać na zdjęciu(to jeszcze nie mój) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Na przykład: http://allegro.pl/item185316698_sciski_zaciski_klamry_rozwieracze_zestaw_modelarza.html http://allegro.pl/item186079540_sciski_modelarskie.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 powiedzcie mi moi mili jak to sie nazywa i gdzie w inecie można to dostać, potrzebuje właśnie do tej czynności co widać na zdjęciu(to jeszcze nie mój) Zaciski takie są dostępne w różnych rozmiarach, najprędzej kupisz je w jakimś markecie (Obi), osobiście ostatnio kupiłem sobie w Real'u, także często widywałem je na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 15 Kwietnia 2007 Share Napisano 15 Kwietnia 2007 Na przykład: http://allegro.pl/item185316698_sciski_zaciski_klamry_rozwieracze_zestaw_modelarza.html http://allegro.pl/item186079540_sciski_modelarskie.html Pozdrawiam Ps. Sorki, że nie tyle to trwało, ale dopiero teraz dotarłem do maila modelarni. Mam nadzieję, że jest sprawdzany co jakiś czas. Możesz śmiało pisać do Pawła Dejnaka. Jest instruktorem w modelarni i ma bardzo dużą wiedzę w temacie RC i ogólnie modelowania. zpmmdk@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2007 Ps. Sorki, że nie tyle to trwało, ale dopiero teraz dotarłem do maila modelarni. Mam nadzieję, że jest sprawdzany co jakiś czas. Możesz śmiało pisać do Pawła Dejnaka. Jest instruktorem w modelarni i ma bardzo dużą wiedzę w temacie RC i ogólnie modelowania. zpmmdk@op.pl dzięki pretorian napewno skorzystam z porad i dzięki za linki do tego co szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 19 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2007 witam, wyszedł 5 numer (jeszcze 135:))oto następna dawka zdjęć i na koniec mam pytanko do odwiedzających ten temat: czy ktoś jeszcze robi bismarck-a czy wydaje mi sie że jestem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Kwietnia 2007 Share Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja bym się skusił na Bismarcka i na Yamato, ale te dwa lata czekania ... o nie, to nie na moje siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Kwietnia 2007 Share Napisano 19 Kwietnia 2007 zdaje się, że ktoś się jeszcze deklarował... ale póki co mamy tylko Twoją relację Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 20 Kwietnia 2007 Share Napisano 20 Kwietnia 2007 Robi robi ale z kartonu + blachy Zwariował bym jak musiał bym czekać na każdy numer i łącznie zapłacić za to przeszło 3 kafle ale obserwuje i przyznaje że ciekawie to wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2007 mam pytanko: czy w Żninie w tym roku są organizowane jakieś imprezy związane z modelarstwem na jeziorkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 27 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2007 witajcie i mam prośbe: jak ktoś z odwiedzających moją relację będzie widział jakieś błędy i będzie chciał coś napisać to piszcie śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 Narazie ciężko wskazać cokolwiek bo to dopiero szkielet Jedyne co mi się teraz nasuwa to wcięcie nad pancerzem burtowym - w końcu ktoś zauważył że jest ono skośne a nie płaskie (co często spotyka się w modelach kartonowych) jednak mam wrażenie (być może to moja wyobraźnia ) że jest ono nieco za wysoko. Powinno znajdować się mniejwięcej w połowie poszycia burtowego. To jednak zapewne wyjdzie dopiero po obklejeniu szkieletu. Kurde nie zdecydowałem się na kupno tego modelu bo nie chciałem czekać, a i tak czekam tylko że na kolejne odcinki Twojej relacji Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 ech... rośnie Twój Bismarck jak na drożdżach Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2007 witam dalsza relacja już w środe ale teraz mam dwa pytanka: 1. przeglądając internet w poszukiwaniu zdjęć modelu z drewna nigdzie nie moge znaleźć dalszych relacji (zdjęć) powyżej pokładu. Jak Wam sie żuci coś w oczy to podeślijcie linki 2. mam w planie spróbować wykorzystać ramki po elementach, chodzi mi oto żeby zrobić jakoś kopie elementów. podpowiedzcie jak to można zrobić, wypełnić czymś (mam na myśli żywice) czy jakoś inaczej, pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samik Napisano 30 Kwietnia 2007 Share Napisano 30 Kwietnia 2007 witam2. mam w planie spróbować wykorzystać ramki po elementach, chodzi mi oto żeby zrobić jakoś kopie elementów. podpowiedzcie jak to można zrobić, wypełnić czymś (mam na myśli żywice) czy jakoś inaczej, pomóżcie Odrysować na kartonie aby potem w taki sam sposób odrysowywać kontury na kolejnych "deseczkach". Można zrobić fajne szablony z tego. Pozdrawiam Samik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Kwietnia 2007 Share Napisano 30 Kwietnia 2007 Obawiam się, że odlewy z żywicy wyjdą drożej niż oryginalne części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 30 Kwietnia 2007 Share Napisano 30 Kwietnia 2007 A może by to skserować, potem podkleić na tekturą i wyciąć skalpelem albo na sklejkę i wyciąć wyrzynarką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 1 Maja 2007 Autor Share Napisano 1 Maja 2007 Ooo i to by był chyba najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 2 Maja 2007 Autor Share Napisano 2 Maja 2007 witam no musze wam powiedzieć że posiedziałem wczoraj nad ramkami, zrobiłem zdjęcie, wrzuciłem do corela, obrobiłem na rys wektorowy i wyszło coś takiego: dopasowałem do ramki i nawet pasuje. Widziałem na allegro jak ktoś sprzedaje usługi cięcia laserem sklejki (1zł = 20cm) ale chyba za drogie to bedzie więc skorzystam z oferty kata efekt chyba dobry ale ciężka praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Wycinanie skalpelem wcale nie jest takie trudne i ciężkie jak by sie mogło wydawać. Trzeba tylko mieć dobre narzędzia. Polecam skalpel firmy Olfa typu AK-3, kosztuje kolo 20 zł, w zestawie jest 30 zapasowych ostrzy. Proste odcinki wycinasz po linijce(najlepiej metalowej), ale nie od razu, lepiej jest przeciągnąć skalpel z małą siłą kilka - kilkanaście razy. Łuki wycinasz albo z wolnej reki tak samo jak proste , albo metoda na dzięcioła, wbijając ostrze samym czubkiem miejsce koło miejsca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 3 Maja 2007 Autor Share Napisano 3 Maja 2007 kolejne zdjęcia: a tak wygląda do tej pory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 6 Maja 2007 Autor Share Napisano 6 Maja 2007 jak kogoś interesują modele okrętów to zapraszam na http://www.bismarck-class.dk/shipmodels/shipmodels_menu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
derywator Napisano 13 Maja 2007 Share Napisano 13 Maja 2007 Podana przez Ciebie strona to po prostu POTĘGA. Wszystko tam można znaleźć, przez historię, wszystkie kamuflaże z historii niemieckich pancerników, masa zdjęć, planów, opisów... A to już jest w ogóle hit: http://www.bismarck-class.dk/shipmodels/german_models/admiralgrafspeeterra.html Odnośnie Twojego Bismarca - wygląda świetnie! Nie mogę się już doczekać elementów pokładu, bo mam w planach waloryzację Bismarca 1:400 z Hellera i jestem ciekaw jak będzie rozwiązane kilka moich problemów w tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi