daru65 Napisano 21 Stycznia 2011 Share Napisano 21 Stycznia 2011 Witam! Pozdrawiam wszystkich Od dłuższego czasu jestem stałym oglądaczem waszych modeli, nie mogę wyjść z podziwu. Postanowiłem też coś zaprezentować a z racji, że mieszkam w Grecji będzie to grecki bohater narodowy Averof, okręt który sam właściwie w 1 wojnie bałkańskiej rozpracował turecka flotę. Nie będę się specjalnie rozpisywał.[patrz-Wikipedia] Okręt stoi sobie w porcie jako muzeum, wiec mogę go sobie oglądać. Model jest z żywicy w skali 1-350 z cala masą blacharstwa....................właśnie starałem się zamieścić jakieś zdjęcia ale coś nie wychodzi?! http://s1236.photobucket.com/albums/ff449/daru65/averoff/?action=view¤t=800px-Averof_Today2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Tutorial traktujacy o zamieszczaniu fotek na forum jest tu: viewtopic.php?t=7808 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 Dzięki za wskazówki co do przesłania zdjęć. Tyle na razie zbudowałem. Odezwę się wkrótce. Pozdrawiam i czekam na jakiś komentarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Bardzo zgrabna jednostka, a i ty sporo już polepiłeś ;) Kto jest producentem tego modelu i gdzie można zobaczyć jakiś in-box? PS- te fotki to aktualne są? Jeśli tak, to strasznie zazdroszczę pogody :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2011 Fajny okręcik I super że zdecydowałeś sie pokazywać go nam Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 witam!pogoda jak to w grecji,zawsze slonce!!!!!a model mozna zobaczyc tu; http://www.ysmasterpieces.com/product1_350_georgios_averoff.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 bardzo ciekawy temat podobają mi się prosto i czysto klejone elementy fototrawione, duży plus za to natomiast mniej mi się podoba to, że na niektórych z nich widać pozostałości po odcięciu od reszty blaszki (np. na zdjęciu z falochronem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2011 faktycznie tez zauwazylem te niedociagniecia na blaszkach przy falochronie,normalnie nie widac,ochydnemakro!poprawie.wrzucam pare nowych ujec,co nie znaczy ze tyle naprodukowalem od wczoraj,po prostu byl y juz gotowe wczesniej,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 22 Stycznia 2011 Super Moderator Share Napisano 22 Stycznia 2011 ochydnemakro!Makro prawdę Ci powie Każdy z nas się z tym boryka więc LUZIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 Byle do przodu . Czekam na kolejne postępy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Stycznia 2011 Share Napisano 22 Stycznia 2011 fajnie, że coś się dzieje, ciekaw jestem dalszych prac ps. oglądając aktualizację zastanawiam się czy zawsze to makro jest potrzebne? powyżej bez kilku zdjęć też byłoby ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2011 Byłem wczoraj w porcie i porobiłem trochę zdjęć oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 23 Stycznia 2011 Share Napisano 23 Stycznia 2011 Fajny!!! i jaka pomoc ORG. za "oknem" tylko pozazdroscic okrecik bardzo ciekawy, bede kibicowal.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 1 Lutego 2011 Autor Share Napisano 1 Lutego 2011 witam! poniewaz to moj pierwszy okret z taka masa blach,wiec postepy sa raczej mizerne,postanowilem najpierw to pozbierac do kupy i potem malowac.nie wiem czy to sluszne bo widze ze wiekszosc z was maluje duzo wczesniej.zobaczymy.moze mi ktos powiedziec czym to prysnac przed glownym malowaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Lutego 2011 Share Napisano 1 Lutego 2011 czym to prysnac przed glownym malowaniem? osobiście preferuję Citadel - Chaos Black, sprawdzał mi się już jako podkład na blaszki i plastik ale nie testowałem jeszcze na żywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Hej. Ładny kawal żywicy. I śliczny okręt. Szkoda tylko że malowanie takie... szare... BTW - greckie jednostki nie nosiły wielobarwnych kamuflaży (sorki za lamerskie pytanie) ? osobiście preferuję Citadel - Chaos Black Zaprzyjaźnione służby donoszą, że w/w farba występuje w dwóch różnych postaciach w zależności od tego czy jest w spraju czy w buteleczce. Prawda to ? Czy nie ważne, czy psikam sprajem czy aerografem z buteleczki ? Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Nosiły, pamiętam że widziałem kolorowego Averoffa na mw.com: http://www.modelshipgallery.com/gallery/ca/gr/averoff-700-pf/pf-index.html Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 ZzB, co do chaos black- mam wrażenie, że ten butelczynowy, a w zasadzie słoiczkowy, jakoś gorzej przylega, ale to cokolwiek subiektywna ocena... Tak czy siak, spray rządzi ;) A Averof coraz bardziej mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 averoff zostal zakupiony wlasciwie tylko w jesnym celu.cel ten to pokonanie floty tureckiej i odzyskanie wysp morza egiejskiego.poniewaz w owym czasie byla to najsilniejsza jednostka w tym regionie udalo sie im to podczas 1 wojny balkanskiej w 1913r.averoff wraz z innymi greckimi okretami[o wiele mniejszej sile],a wlasciwie sam pogonil turkow niedaleko przyladka elli w pirwszej bitwie i niedaleko wyspy lemnos w drugiej.po tej porazce tureska flota juz nie wystawiala nosa z dardaneli.kamo,ktore pokazal marek jest z pozniejszego okresu.w grecji jest to okret bochater wlasnie za okres 1912-1913{wojny balkanskie)a w owym czsie wygladal szaro.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Tak czy siak, spray rządzi ;) podpisuję się obiema rękami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Polecacie podkład czarny, ale czy nie lepiej byłoby biały? Czy czarny nie "przyciemni" później jasnej farby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Tylko że ten podklad "SkullWhite" GW znacznie mniej mi leży... schnie jakoś nierówno, w paru miejscach na metalowych figurantach odpryski się po paru dniach zrobiły... Jeśli koniecznie chcesz jasny podkład, kup szary firmy Motip, nie jest zły. Fiu fiu, ale się offtopic zrobił Sorry, panie autorze wątku warsztatowego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 no problem.temat podkladu tez mnie interesuje,chyba tez sie zdecyduje na szary bo czarny jakos mi nie lezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 22 Lutego 2011 Autor Share Napisano 22 Lutego 2011 witam ponownie! prace nie posuwaja sie zbyt szybko, ale cos sie dzieje. a tak przy okazji male pytanko. czy zaaplikowanie mu surfacer 1200 jest wskazane,i co to dokladnie daje? czy lepiej czarny primer np.the army painter[taki znalazlem w sklepie]w spraju? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daru65 Napisano 24 Lutego 2011 Autor Share Napisano 24 Lutego 2011 nie ma kibicow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi