Praetorian Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Witam! Penwnie Wy ( ja też) nie spodziewaliście się, że prędko zacznę jakąś nową relację w tym dziale A jednak. Sytuacja wygląda tak: kupiłem za nieduże pieniądze Diablo Hellera w wersji VT. Kasta nie pomalowana i kilka części ułamanych lub nie doklejonych. Nadwozie już zacząłem psuć ( odklejać ) i niedługo je pomaluję. Kolorek to najprawdopodobniej indygo gloss humbrola oczywiście Tak to wygląda: Jak coś zrobię, to dam znać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Oj tak zasiadam w pierwszym rzędzie Chętnie popatrze jak radzisz sobie z tym cacuszkiem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Marca 2007 Autor Share Napisano 29 Marca 2007 Radzisz... to kwestia względna :D Może sobię i poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 Praetorian nie bądź taki skromny Patrząc na twoje wczesniejsze modele nie mam wątpliwości, że to będzie piękna ozdoba modelarskiej witrynki Jakbys miał jakieś problemy, albo zapytania to albo tu albo na PW dawaj. Postaram się pomóc jak co. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Marca 2007 Autor Share Napisano 29 Marca 2007 Dzięki serdeczne Ale ja i tak jestem noobie Moją silną stroną są tylko pomysły... a wykonanie wyćwiczę jak skleję kilkadziesiąt modeli np. jak Andrzej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 29 Marca 2007 Share Napisano 29 Marca 2007 hmmmm diablo.... moje marzenie z dzieciństwa... będę badał dokładnie Twoją relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 No coś co ma potężną moc Zasiadam w pierwszym rzędzie i będę dokładnie badał co Ty z takim cacuszkiem będziesz wyprawiał !! Miłosz zlituj się - napisałeś "żędzie" ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Też zasiadam w pierwszym rzędzie i będę patrzył jak będziesz coś kombinował z tym diablem, ja ze swoją Rav 4 nic nie wykombinowałem ale jest w kolekcji A ty kolego przeszedłeś samego siebie: "zedzie", "bede", "patrzyl" itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Lamborghini Diablo, lubię je. Ale mam jedno ale. Nie lepiej było kupić nowy model z Fujimi, a nie odnawiać Hellerowski model Ja osobiście wolałbym kupić nowe Diablo. Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Hmmm Diablo piękny furacz moje i pewnie innych marzenie z dzieciństwa. No to powodzenia w reanimacji Cały czas będę nadzorował postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Marca 2007 Autor Share Napisano 30 Marca 2007 W zasadzie, to kolega dał mi je za grosze gratis do kilkudziesięciu puszeczek farbek... Jeśli się wkręcę, to może kupię następną osobówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 30 Marca 2007 Share Napisano 30 Marca 2007 Lamborghini Diablo, lubię je. Lubię, mało powiedziane, uwielbiam. Mam jedno sklejone z Italeri (ten Heller wygląda podobnie) i 4 z Fujimi (do zrobienia). Teraz siedzę nad drugim Gallardo a ostatnio popełniłem dwa Murcielago - może będą w SM. Nie lepiej było kupić nowy model z Fujimi, a nie odnawiać Hellerowski model Ja osobiście wolałbym kupić nowe Diablo. Ale to tylko moje zdanie. Moje też. PS W kolejce czekają: Miura, Jota, Countach x 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 A to nie jest przypadkiem revell. Bo wygląda jak moje a ja mam revella. Jednak mojego się nie da uratować a kupiłem za 10zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Marca 2007 Autor Share Napisano 31 Marca 2007 Wszystko da się zrobić Model jest HELLERA na 100%, ale np. na rewersie kasty zobaczyłem napis: Italeri 1990 Made in Italy Za chwilunię wrzuce nowe fotki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Marca 2007 Autor Share Napisano 31 Marca 2007 Oki... Karoseria pomalowana podkładem, wyszlifowana i jeszcze raz pomalowana podkładem. Teraz jest po ostatnich szlifach i jeszcze dziś zabiorę się za kładzenie bazy... Wnętrze wymoczyłem przez noc w krecie i także dzisiaj je psiknę moim ulubionym kolorkiem na wnętrza, czyli beżowy mat Na karoserii naszkicowałem linie między którymi położę czarny, bądź pomarańczowy gloss (raczej pomarańcz)... Na zdjęciu jest także widoczna część wymoczonej ramy od Peterbilta, za którego ostro się biorę przez święta OTO FOTO: Ps. Kolory podkładów się różnią, bo pierwsza warstwa to spray, a druga to mieszanka białej matt i szarej matt humbrola... Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Marca 2007 Autor Share Napisano 31 Marca 2007 No to goł... Pierwsza warstwa bazy już poszła... Niestety pomimo, że zdjęcie robiłem na pełnym słońcu nie widać, że jest to metalic... A szkoda, bo efekt jest na prawdę niesamowity... Pozdrawiam, Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Czy mi się wydaje, czy nie zakryłeś linii podziału tym kolorkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Marca 2007 Autor Share Napisano 31 Marca 2007 No jakoś tak nie wlazła tma pierwsza warstwa... Jeśli druga też nie zakryje, to będzie trzeba kombinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 31 Marca 2007 Share Napisano 31 Marca 2007 Ale mnie też wydaje że sie też zrobiła cytrynka. Kolorek jest Trzymaj tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 1 Kwietnia 2007 Share Napisano 1 Kwietnia 2007 No jakoś tak nie wlazła tma pierwsza warstwa... Jeśli druga też nie zakryje, to będzie trzeba kombinować... Taka drobna rada ode mnie. Jak kładę pierwszą warstwę farby to skupiam się na liniach podziału, aby potem nie mieć z tym problemów. Oczywiście każdy ma swoją technikę malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2007 No witam witam... Kasta na ukończeniu... Zastosowałem super-efekt kameleonu połączenie dwóch kolorów: Indigo Metallic i Miedź Metallic Jak widać na zdjęciu tylnego zderzaka kolory zmieniają się w miare odpowiedniego kąta padania światła... Do tego przez całą karoserię pasek koloru Miedź Semi-Metallic... Pasek jeszcze przed ostatnim szlifem, a potem kolejne dwie warstwy humbroll gloss varnish... Tak to się prezentuje: Pozdrawiam, Przemek. Ciekawe, czy ktoś zakuma, że to spóźniony prima- aprillisowy żarcik ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 Było by przyzwoicie. Ale ten pas jest koszmarny, taki poszczerbiony. Mam nadzieje że to poprawisz bo zapowiada sie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 pas makabra i według mnie zestawienie kolorów też takie nijakie no ale sa gusta i gusciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 he o kurcze rzeczywiscie masakra. Zrób całego na niebiesko i bedzie lux:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 Pomysł dosyć ciekawy, ale wykonanie słabe. Stanowczo za grubą pierwszą warstwę położyłeś. Osobiście mi się bardziej podobało jak było niebieskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi