Jump to content

Trafiony zniszczony:)

mateusz kumorek
 Share

Recommended Posts

Z tym nadpalonym kołem to pojechałeś....żeby tak to wyglądało musiałbym wjechać w kałuże rozpalonej surówki w hucie żelaza

Kiepskie zdjęcia nic nie widać

Żołnierze w czołgach nie nosili w środku hełmów a nawet jakby to w tej pozycji pewnie by mu spadł z głowy.

Ja bym to poprawił powyginał, ponacinał a nie nadtapiał.

Popieram Myskiego. Nie wiem czy jest to stary model-bo widać na nim zerwaną kalkę, zerwana gąsienica na kole napędowym wygląda nietaturalnie, żołnierz ten nie ma czasem amerykańskiego hełmu?

Nieeeeeee

Czemu panzer Nie mogłeś użyć cherchilla lub shermana

mniejsza o to.

Jak na razie to wygląda dobrze, szczególnie tył wierzy wygląda fajnie.

Pytanko (oprócz poprzednich):

Na jaki front chcesz zrobić ten czołg, i czy masz już koncepcję dioramki

PS

Powrotu do zdrowia życzę.

Witam!

To ma być wrak z Wizny z 1939r.

Karambolis podstawka będzie

Myski ta gąsienica to zgapiona ze zdjęć z WWII ,a hełm jest niemiecki ale i tak go nie będzie a na pojeździe jeszcze dużo elementów będzie ,ale niemam zbyt dużego doświadczenia będąc 14latkiem Jutro wrzucę foty podstawki.

pozdrawiam

mati

Cytat:

"To ma być wrak z Wizny z 1939r. "

Mateusz czołgi niemieckie to nie moja działka ,ale w 1939r nie było jeszcze wersji H oraz J, a czwórki posiadały krótkie działa .

Proponuję konsultację z kolegami zajmującymi tą tematyką .

Wkleiłeś do góry nogami armatę , porównaj ją nawet z obrazkiem na pudełku od modelu . Twój pojazd ma już późny hamulec wylotowy oraz całkowicie stalowe koła podtrzymujące gąsienice czyli jest z późnej serii produkcyjnej . Charków 1943 odpada , Ardeny pasują .

Pozdrawiam

• 2 weeks later...

Rozumiem, że w Twoim zamyśle czołg unieruchomił strzał w napęd? " Moim zdaniem koło powinno być wygięte, urwane, wyrwane, zniekształcone ale nie poprzez nadpalenie.

Dziura" w wieży wygląda nienaturalnie, proponował bym zamiast wydłubywania tworzywa zastosować metodę wiercenia.

Tak to może wyglądać.

13.jpg