mateusz kumorek Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Witam ponownie w moim warsztacie.Tym razem chciałbym zrobić dioramke zniszczonego panzerkampfwagen IV Ausf.H/J. Oto mały inbox; a to modelik; model przygotowany do malowania pozdrawiam mati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Myski79 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Z tym nadpalonym kołem to pojechałeś....żeby tak to wyglądało musiałbym wjechać w kałuże rozpalonej surówki w hucie żelaza Kiepskie zdjęcia nic nie widać Żołnierze w czołgach nie nosili w środku hełmów a nawet jakby to w tej pozycji pewnie by mu spadł z głowy. Ja bym to poprawił powyginał, ponacinał a nie nadtapiał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał96 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Popieram Myskiego. Nie wiem czy jest to stary model-bo widać na nim zerwaną kalkę, zerwana gąsienica na kole napędowym wygląda nietaturalnie, żołnierz ten nie ma czasem amerykańskiego hełmu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz kumorek Posted February 2, 2011 Author Share Posted February 2, 2011 Dzięki , ale nie dam rady lepszych zdjęć zrobić.Poza tym wrzucę fotki z wwII i doprawie modelik bo to jeszcze nie koniec , na dzień dzisiejszy to mam rękę w gipsie i nie jestem w stanie dużo z majstrować. pozdrawiam mati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted February 2, 2011 Share Posted February 2, 2011 Na pewno praca zyska, jeśli dodasz do niej jakąś fajną podstawkę. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsik41 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Nieeeeeee Czemu panzer Nie mogłeś użyć cherchilla lub shermana mniejsza o to. Jak na razie to wygląda dobrze, szczególnie tył wierzy wygląda fajnie. Pytanko (oprócz poprzednich): Na jaki front chcesz zrobić ten czołg, i czy masz już koncepcję dioramki PS Powrotu do zdrowia życzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz kumorek Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 Witam! To ma być wrak z Wizny z 1939r. Karambolis podstawka będzie Myski ta gąsienica to zgapiona ze zdjęć z WWII ,a hełm jest niemiecki ale i tak go nie będzie a na pojeździe jeszcze dużo elementów będzie ,ale niemam zbyt dużego doświadczenia będąc 14latkiem Jutro wrzucę foty podstawki. pozdrawiam mati Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jo Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Cytat: "To ma być wrak z Wizny z 1939r. " Mateusz czołgi niemieckie to nie moja działka ,ale w 1939r nie było jeszcze wersji H oraz J, a czwórki posiadały krótkie działa . Proponuję konsultację z kolegami zajmującymi tą tematyką . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek B. Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 I wymień figurkę piechociarza na czołgistę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawcio24 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 http://pl.wikipedia.org/wiki/PzKpfw_IV Tu masz wszystko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz kumorek Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 Panowie nie jestem pewny wyboru możecie doradzić z kond mógłby być ten wrak bo ja pomysłu już nie:mad: mam i postaram się wrzucić foty podstawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dumapolski Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Możesz zrobić w malowaniu Totenkopf. Charków 1943. http://www.airbase1125.co.uk/ekmps/shops/airbase1125/images/dt60187.jpg Musisz tylko dorobić kosz z tyłu wieży (chyba, że jest w zestawie). To jest wersja G. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsik41 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Malowanie na Ardeny Też ekstra by było Ogólnie to musisz szukać frontu po kwietniu 1943 roku, bo wtedy wprowadzono wersje H Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MICHAŁ R Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Wkleiłeś do góry nogami armatę , porównaj ją nawet z obrazkiem na pudełku od modelu . Twój pojazd ma już późny hamulec wylotowy oraz całkowicie stalowe koła podtrzymujące gąsienice czyli jest z późnej serii produkcyjnej . Charków 1943 odpada , Ardeny pasują . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsik41 Posted February 16, 2011 Share Posted February 16, 2011 Jak tam dalsze prace??? Dorzuć nowe foty. POZDRAWIAM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constructor Posted February 18, 2011 Share Posted February 18, 2011 Foto poznikało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz kumorek Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Czemuż miało by mi poznikać ostatnio wstawiłem nowe i są a te znikły??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz kumorek Posted February 18, 2011 Author Share Posted February 18, 2011 Sory ale niechcący usunełem z fotosika i niema ale za nie długo wstawie nowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted February 20, 2011 Share Posted February 20, 2011 A ile będzie trwało to "niedługo"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz kumorek Posted February 21, 2011 Author Share Posted February 21, 2011 Oto foty nowe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
uczesany Posted February 21, 2011 Share Posted February 21, 2011 Rozumiem, że w Twoim zamyśle czołg unieruchomił strzał w napęd? " Moim zdaniem koło powinno być wygięte, urwane, wyrwane, zniekształcone ale nie poprzez nadpalenie. Dziura" w wieży wygląda nienaturalnie, proponował bym zamiast wydłubywania tworzywa zastosować metodę wiercenia. Tak to może wyglądać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
apsik41 Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 to zdjęcie elefanta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts