mateusz kumorek Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Witam ponownie w moim warsztacie.Tym razem chciałbym zrobić dioramke zniszczonego panzerkampfwagen IV Ausf.H/J. Oto mały inbox; a to modelik; model przygotowany do malowania pozdrawiam mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Z tym nadpalonym kołem to pojechałeś....żeby tak to wyglądało musiałbym wjechać w kałuże rozpalonej surówki w hucie żelaza Kiepskie zdjęcia nic nie widać Żołnierze w czołgach nie nosili w środku hełmów a nawet jakby to w tej pozycji pewnie by mu spadł z głowy. Ja bym to poprawił powyginał, ponacinał a nie nadtapiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał96 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Popieram Myskiego. Nie wiem czy jest to stary model-bo widać na nim zerwaną kalkę, zerwana gąsienica na kole napędowym wygląda nietaturalnie, żołnierz ten nie ma czasem amerykańskiego hełmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 2 Lutego 2011 Autor Share Napisano 2 Lutego 2011 Dzięki , ale nie dam rady lepszych zdjęć zrobić.Poza tym wrzucę fotki z wwII i doprawie modelik bo to jeszcze nie koniec , na dzień dzisiejszy to mam rękę w gipsie i nie jestem w stanie dużo z majstrować. pozdrawiam mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Na pewno praca zyska, jeśli dodasz do niej jakąś fajną podstawkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Nieeeeeee Czemu panzer Nie mogłeś użyć cherchilla lub shermana mniejsza o to. Jak na razie to wygląda dobrze, szczególnie tył wierzy wygląda fajnie. Pytanko (oprócz poprzednich): Na jaki front chcesz zrobić ten czołg, i czy masz już koncepcję dioramki PS Powrotu do zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Witam! To ma być wrak z Wizny z 1939r. Karambolis podstawka będzie Myski ta gąsienica to zgapiona ze zdjęć z WWII ,a hełm jest niemiecki ale i tak go nie będzie a na pojeździe jeszcze dużo elementów będzie ,ale niemam zbyt dużego doświadczenia będąc 14latkiem Jutro wrzucę foty podstawki. pozdrawiam mati Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Cytat: "To ma być wrak z Wizny z 1939r. " Mateusz czołgi niemieckie to nie moja działka ,ale w 1939r nie było jeszcze wersji H oraz J, a czwórki posiadały krótkie działa . Proponuję konsultację z kolegami zajmującymi tą tematyką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 I wymień figurkę piechociarza na czołgistę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawcio24 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 http://pl.wikipedia.org/wiki/PzKpfw_IV Tu masz wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 3 Lutego 2011 Autor Share Napisano 3 Lutego 2011 Panowie nie jestem pewny wyboru możecie doradzić z kond mógłby być ten wrak bo ja pomysłu już nie:mad: mam i postaram się wrzucić foty podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Możesz zrobić w malowaniu Totenkopf. Charków 1943. http://www.airbase1125.co.uk/ekmps/shops/airbase1125/images/dt60187.jpg Musisz tylko dorobić kosz z tyłu wieży (chyba, że jest w zestawie). To jest wersja G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Malowanie na Ardeny Też ekstra by było Ogólnie to musisz szukać frontu po kwietniu 1943 roku, bo wtedy wprowadzono wersje H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MICHAŁ R Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Wkleiłeś do góry nogami armatę , porównaj ją nawet z obrazkiem na pudełku od modelu . Twój pojazd ma już późny hamulec wylotowy oraz całkowicie stalowe koła podtrzymujące gąsienice czyli jest z późnej serii produkcyjnej . Charków 1943 odpada , Ardeny pasują . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Jak tam dalsze prace??? Dorzuć nowe foty. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Foto poznikało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Czemuż miało by mi poznikać ostatnio wstawiłem nowe i są a te znikły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 18 Lutego 2011 Autor Share Napisano 18 Lutego 2011 Sory ale niechcący usunełem z fotosika i niema ale za nie długo wstawie nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 A ile będzie trwało to "niedługo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 21 Lutego 2011 Autor Share Napisano 21 Lutego 2011 Oto foty nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uczesany Napisano 21 Lutego 2011 Share Napisano 21 Lutego 2011 Rozumiem, że w Twoim zamyśle czołg unieruchomił strzał w napęd? " Moim zdaniem koło powinno być wygięte, urwane, wyrwane, zniekształcone ale nie poprzez nadpalenie. Dziura" w wieży wygląda nienaturalnie, proponował bym zamiast wydłubywania tworzywa zastosować metodę wiercenia. Tak to może wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 to zdjęcie elefanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi