Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ponownie w moim warsztacie.Tym razem chciałbym zrobić dioramke zniszczonego panzerkampfwagen IV Ausf.H/J. Oto mały inbox;

a574abcf5eb6e367med.jpg

a to modelik;

5b20b8949a1ffd7bmed.jpg

b59471258ab1d0b6med.jpg

a191e4cf733b6789med.jpg

a191e4cf733b6789med.jpg

223bc67662ae3efcmed.jpg

b60ff917cde1ae93med.jpg

cf8ccf065e52c46emed.jpg

c418768f31da2942med.jpg

a2aeb0f2077624afmed.jpg

model przygotowany do malowania

pozdrawiam

mati

Napisano

Z tym nadpalonym kołem to pojechałeś....żeby tak to wyglądało musiałbym wjechać w kałuże rozpalonej surówki w hucie żelaza

Kiepskie zdjęcia nic nie widać

Żołnierze w czołgach nie nosili w środku hełmów a nawet jakby to w tej pozycji pewnie by mu spadł z głowy.

Ja bym to poprawił powyginał, ponacinał a nie nadtapiał.

Napisano

Popieram Myskiego. Nie wiem czy jest to stary model-bo widać na nim zerwaną kalkę, zerwana gąsienica na kole napędowym wygląda nietaturalnie, żołnierz ten nie ma czasem amerykańskiego hełmu?

Napisano

Dzięki , ale nie dam rady lepszych zdjęć zrobić:oops:.Poza tym wrzucę fotki z wwII i doprawie modelik bo to jeszcze nie koniec , na dzień dzisiejszy to mam rękę w gipsie i nie jestem w stanie dużo z majstrować.

pozdrawiam

mati

Napisano

Nieeeeeee

Czemu panzer Nie mogłeś użyć cherchilla lub shermana

mniejsza o to.

Jak na razie to wygląda dobrze, szczególnie tył wierzy wygląda fajnie.

Pytanko (oprócz poprzednich):

Na jaki front chcesz zrobić ten czołg, i czy masz już koncepcję dioramki

PS

Powrotu do zdrowia życzę.

Napisano

Witam!

To ma być wrak z Wizny z 1939r.

Karambolis podstawka będzie

Myski ta gąsienica to zgapiona ze zdjęć z WWII ,a hełm jest niemiecki ale i tak go nie będzie a na pojeździe jeszcze dużo elementów będzie ,ale niemam zbyt dużego doświadczenia będąc 14latkiem Jutro wrzucę foty podstawki.

pozdrawiam

mati

Napisano

Cytat:

"To ma być wrak z Wizny z 1939r. "

Mateusz czołgi niemieckie to nie moja działka ,ale w 1939r nie było jeszcze wersji H oraz J, a czwórki posiadały krótkie działa .

Proponuję konsultację z kolegami zajmującymi tą tematyką .

Napisano

Malowanie na Ardeny Też ekstra by było

Ogólnie to musisz szukać frontu po kwietniu 1943 roku,

bo wtedy wprowadzono wersje H

Napisano

Wkleiłeś do góry nogami armatę , porównaj ją nawet z obrazkiem na pudełku od modelu . Twój pojazd ma już późny hamulec wylotowy oraz całkowicie stalowe koła podtrzymujące gąsienice czyli jest z późnej serii produkcyjnej . Charków 1943 odpada , Ardeny pasują .

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Napisano

Rozumiem, że w Twoim zamyśle czołg unieruchomił strzał w napęd? " Moim zdaniem koło powinno być wygięte, urwane, wyrwane, zniekształcone ale nie poprzez nadpalenie.

Dziura" w wieży wygląda nienaturalnie, proponował bym zamiast wydłubywania tworzywa zastosować metodę wiercenia.

Tak to może wyglądać.

13.jpg