zdzichmig Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 witam wszystkich od niedawna wpadłem w manie latających skrzydeł, no więc zaczołęm czytać trochę na temat ich. z tego narodził się pomysł na budowę Niemieckiego szybowca z napendem. Cała konstrukcja jest mojej myśli. Według mnie gdyby została by ta konstrukcja wprowadzona do użytku miała by za zadanie transportowania paliwa i amunicji dla wojska. Myślę że was to zaciekawi dawać komentaże created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 witam wszystkichod niedawna wpadłem w manie latających skrzydeł, no więc zaczołęm czytać trochę na temat ich. z tego narodził się pomysł na budowę Niemieckiego szybowca z napendem. Cała konstrukcja jest mojej myśli. Według mnie gdyby została by ta konstrukcja wprowadzona do użytku miała by za zadanie transportowania paliwa i amunicji dla wojska. Myślę że was to zaciekawi dawać komentaże Pierwszy komentarz - - to za ortografię. Naprawdę tak ciężko wrzucić teskt do edytora i sprawdzić słownikiem? Drugi komentarz - - to za jakość zdjęć. Ostrość złapałeś wszędzie tylko nie na modelu. Jak tu komentować plamy? Trzeci komentarz - gdzie jest napęd? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil83 Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 A dlaczego ten modelik jest z papieru?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 A na podstawie czego to stwierdziłeś? Po zdjęciach trudno powiedzieć z czego jest ten model Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seito Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Na piątym zdjęciu jest chyba dobra ostrość. I tam widać, że raczej nie jest z papieru... Ja się tylko zastanawiam, na podstawie czego kolega stwierdził o przeznaczeniu tego typu jednostek. Masz może jakieś ciekawe / tajne info? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
raf Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Według mnie gdyby została by ta konstrukcja wprowadzona do użytku miała by za zadanie transportowania paliwa i amunicji dla wojska. I zaginiona arkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Się śmiejecie z pomysłu szybowca-cysterny, a tymczasem na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cornelius_XFG-1 Przy okazji polecam wszystkim zainteresowanym książkę "Szybowce Transportowe" T. Królikiewicza. PZDR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 luuuuudzie czy wy nic nie kumacie to jest model ze złomu (czyli plastiku) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 to jak wspomniałem jest to mój pomysł ja tylko sie wzorowałem projektami hortena i messerschmitta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 teraz specjalnie dla krytyka "Nexusa" to jest mój projekt i jest w trakcie budowy silnik dopiero zrobię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 No a tu już widać wycięte komory transportowe.Są trochę małe ale pare skrzynek na amunicje by mógłby zabrać. created by picasa2html.com Tu jest sprzęt który wpakuje do ładowni created by picasa2html.com a to jest ten silnik, zamontuje go na dziobie created by picasa2html.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p_bladek Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Jak dla mnie do działu SF Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nexus Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Tak też "krytyk Nexus" uczynił. Wylądowało w SF. A zdjęcia dalej nieostre. I proszę używać funkcji "Zmień", a nie pisać jeden post pod drugim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 wiesz co. może ja tak lubię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatektatek Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Ale to nie jest kwestia " lubię, nie lubię". Są pewne zasady i trzeba się ich trzymać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 4, 2011 Author Share Posted February 4, 2011 dobra dobra rozejm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatektatek Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Pax. A z tego silnika raczej zrezygnuj. Wygląda jak motorek malucha w kamazie. Dodaj ze dwa odrzutowe pod płatem lub na płacie. Zobaczysz jak twojej konstrukcji udźwig wzrośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PKD4GA Posted February 4, 2011 Share Posted February 4, 2011 Tia, foty do wymiany. Popraw bo widac ze nic nie widac. Pozdr. Pawel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 5, 2011 Author Share Posted February 5, 2011 ok ok ale nie mam dość złomu na odrzutowca coś pomyśle ale dzięnki za podpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polch Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 Ale przecież ta gwiazda też się nada, może robić jako webasto do ogrzewania kabiny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwiatektatek Posted February 5, 2011 Share Posted February 5, 2011 nie mam dość złomu na odrzutowca Bierzesz długopis (taki rozkręcany, z pstrykadłem na końcu), pionek od chińczyka i masz silnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzichmig Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 eh nie jestem pewien ale zobacze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts