szarymouse Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Model skleja się całkiem przyjemnie największa wada a raczej tragedia to wnętrze dyszy wylotowych i wypukłe linie podziału. Model skończony jakiś czas temu i zbudowany w tydzień. Zapraszam do oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Każda "rura" na tym forum łechce moją modelarska próżność. Jakiś czas temu stanąłem przed poważnym problemem zdjęć, jakiś czas temu też zacząłęm się uczyć ich robienia, więc powiem tak, model wygląda nieźle ale fotki sa niewyraźne, zbyt ciemne tło i zbyt krótki okres naświetlania, lub drżała ręka. Całkiem nieźle zrobiony, i jeśli mogę to poproszę o poprawę fotek. Za każdy współczesny samolot Model wyglada na nieźle zrobiony .Mogę się przyczepić do AIM 9 - tek mają złą kolorystykę, aim 7 również, i cały model jest za czysty jak na horneta. Były to konie pociagowe Navy więc wypadałoby go trochę "utetłać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 6 Lutego 2011 Share Napisano 6 Lutego 2011 Zapraszam do oglądania Tylko ogladania? Myslalem ze mozna wytknac kilka niedociagniec takich jak nieobrobione wloty powietrza, brak haka do ladowania i grubo polozona farbe..... ale skoro ogladac to juz nic wiecej nie pisze. Temat ciekawy bo sam jestem w trakcie sklejania Hornete [w nieco wiekszej skali]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Widzisz Marku co ustrzeli oko profesjonalisty to ustrzeli, nie to co moja Amatorszczyzna Ale model i tak mi sie podoba bo to rura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 ...aim 7 również... AIM-7 to chyba nie w tym modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Hehe Przemku chodziło Ci chyba o HARMy nie, a nie o Sparrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Więcej po imprezie nie odpisuje na posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Miało być inne malowanie. W wersji kanadyjskiej ten samolot jest wielobarwny oraz ma bardzo urozmaicone kamo. Ty walnąłeś go na szary i dodałes kanadyjskie znaki... Tylko nie wiem bo miałem taki sam i w moim były linie wklęsłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 7 Lutego 2011 Autor Share Napisano 7 Lutego 2011 Faktycznie ten samolot teraz ma inne malowanie (jedno z najpiękniejszych jakie widziałem) ale wcześniej był szary i takiego chciałem. Czytałem o tym modelu w internecie inni też mieli wypukłe linie więc może jakiś inny zestaw miałeś?(albo ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 7 Lutego 2011 Share Napisano 7 Lutego 2011 Plus za to, że Hornet, plus za to, że kanadyjski, ale niestety spora krecha za malowanie i wykończeniówkę. Jak już zostało powiedziane wcześniej, farba położona jest dość grubo i na powierzchni modelu znać smugi. Rama oszklenia również nie jest idealnie równo wymalowana. Może gdyby do tego tygodnia prac dodać jeszcze parę dni, to byłoby jeszcze lepiej. Póki co jest ok, ale jeszcze sporo pracy przed Tobą. Sklejałem ten model w malowaniu tygrysim jeszcze szczenięciem będąc i bardzo miło go wspominam. Może jeszcze kiedyś uda mi się go upolować w tamtym właśnie malowaniu Powodzenia w następnych projektach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slusar Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Bardzo przyjemnie ogląda się ten model mimo widocznych na nim kilku niedociągnięć. Zainteresował mnie bo sam też powoli przymierzam się do Horneta. Co do merytoryki się nie wypowiadam, bo póki co nie bardzo znam temat. Podobnie jak kornik_69 myślę, że powinieneś wolniej i dokładniej budować swoje modele. Patrząc na całkiem fajne efekty tygodniowej pracy aż miło pomyśleć co mógłbyś wystrugać pracując nad modelem np. 3 tygodnie. Pozdrawiam i chylę czoła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi