Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Fajny, mały szkrabik. Efekt końcowy wygląda naprawdę dobrze Jedynie wydaje mi się, że logo brygady jest trochę przekłamane, no i błędy są w oznaczeniu priorytetu drogowego. Tzn. YNOT wykonał je pewnie zbyt małe, gdyż w skali 1:35 także są sporo za małe. Na modelu też najprawdopodobniej mają złą średnicę. No i tylny powinien być czerwony. Reszta elegancka

Coś kolejnego polskiego współczesnego już planujesz?

Napisano

Modelik elegancki Ale mam kilka ale, logo to gryf i numer kompani czołgów, nie wiem co jest na tym logu, nie mniej gryfa nie widzę. T-72 ze zdjęcia ma 8 śrubowe koła, twój 6. Brakuje też oznaczenia taktycznego na błotniku, no i jak wcześniej wspomniany priorytet jest za mały. Antena ciut za gruba.

Wielkie za jednostkę i tematykę ogólną oraz wykonanie! Gratuluje!

Napisano

Nie czepiam się oznaczeń bo tematu nie przerabiałem. Na fotce oryginału kół nie widać. Dla porządku: koła 8-śrubowe (wczesne) są w zestawie ACE.

Model śłiczny.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za uwagi...

Oznaczenia priorytetu drogowego są z Ynotu, a antenę faktycznie trzeba poprawić.

Koła, chyba już takie zostaną.

Będę zaś pamiętał o tym przy kolejny teciaku.

A co do współczesnych pojazdów - za parę dni będzie galeria takiego czegoś:

3.jpg

Napisano

Co do modelu to się nie wypowiem bo na fotach mało widzę. Pomijając to , że jest raczej z pudła.

Zazdroszczę kalek - gdzie były robione? Biel jest na prawdę mocna.

Co do znaczku priorytetu to zmierzyłem dziś na poznańskiej cytadeli na T-55. Ma średnicę około 20cm. To daje w 1/72 2,8mm (zaokrąglajac do góry).

Napisano

Model z pudła, a kalki ze złomu modelarskiego i trochę przeze mnie zmodyfikowane.

Napisano

Jak dla mnie świetny. Tym bardziej że w naszym polskim malowaniu. Powiedz jak ci sie ten revell sklejał. Ja teraz kończę też z revella T-80. A nie korci cię T-72M1 w 1/35 Z tamki.

Napisano

Nie było najmniejszych problemów. Spasowanie części dobre, szpachli nie trzeba używać. Z gąskami też bez problemu.

T-80 z Revella też popełniłem. Jak pamiętam to chyba były dwa T-80 tej firmy. Jeden to ich własne opracowanie, a drugi to wypraski Matchboxa pakowane przez Revella.

Tego matchboxowego T-80B ja zrobiłem. Pamiętam że trochę roboty przy nim było.

Napisano

Model Prima Sort - gratuluję! Co raz bardziej przekonuje się do współczesnej pancerki.

Napisano

Fajny, popraw tylko wyrzutnie gr. dymnych po lewej stronie wierzy (w kierunku jazdy)

A tak na marginesie, skladajac kilka revellowskich T-72 odnosze wrazenie ze lufa jest troche za cienka. Nie wiem jakie sa rozmiary rzeczywiste, chodzi mi o optyke.

To zawsze bylo u ruskich charakterystyczne: maly pojazd - wielkie dzialo

Napisano
Fajny, popraw tylko wyrzutnie gr. dymnych po lewej stronie wierzy (w kierunku jazdy)

A tak na marginesie, skladajac kilka revellowskich T-72 odnosze wrazenie ze lufa jest troche za cienka. Nie wiem jakie sa rozmiary rzeczywiste, chodzi mi o optyke.

To zawsze bylo u ruskich charakterystyczne: maly pojazd - wielkie dzialo

Nasz dawny kolega modelarz zawsze powtarzał, że lufy w modelach są zawsze za cienkie i nie trzymają osiowości

Więc wszystkie niszczył i strugał sam z ramek wtryskowych....

I wtedy to one cudacznie wyglądały...

Ale to tak na marginesie.

Jeśli piszecie, że lufa z RB wygląda inaczej, to jednak chyba ją bym uznał za prawidłową.

Kilka razy już miałem przyjemność użyć luf z tej firmy i jak dla mnie są bardzo dobre. Szczególnie pod wrażeniem byłem lufy do Zisa-3.

No a w sumie to trzeba pomierzyć i przeliczyć aby mieć 100% pewności

Napisano

Fajny model,odnosnie znaku taktycznego to w 16 PDZ jest to bialy romb z czerwonym gryfem w srodku i cyfra pod nim.Znajdziesz go w walkaround pod haslem T-72M1.9BKP ma cyfre 2,15BZ cyfra 6,20BZ cyfra 3 itd.