pioter Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Super a kalek nie ma ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Supera kalek nie ma ? a co to za problem? Ynot robi kalki do naszych pojazdów i można coś uskładać, a jak za mało to Toro model robi do Leosiów i hummerów więc też coś się wybierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Extra Chyba najlepszy, jaki kiedykolwiek zdarzyło mi się widzieć. bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ljubof Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 (edytowane) Witam Was wszystkich bardzo serdecznie! Jest to mój pierwszy post w życiu, więc za wszelkie uchybienia i błędy jakie mogą wystąpić - przepraszam! Pamiętam fantastyczne chwile, gdy jako mały miłośnik skrzydlatego wojska podziwiałem konwój wyjeżdżających Starów: 200/244/266 i AP na lotnisko. Naziemne preludium ciemnozielonych bestii: warkot silników odbijający się od ścian budynków, obłoki spalin, a mnie się wydawało, że można byłoby pod nimi przejść od przodu pod zderzakiem po tył - takie były duże i wysokie:), a później ich mrówcza praca na rzecz maszyn, które chciały latać. Dziękuję za STARA, bo przy pracy nad nim na pewno odżyją beztroskie wspomnienia tamtych wspaniałych lat. Potrzebny byłby jeszcze Star 200/244 z przyczepą - Król przeprowadzek i najczęstszy gość pod wojskowymi blokami:) Nie ma to tamto - dawne Stary wyglądały bojowo! Tamte Stary to Nasza tożsamość! Ciekawostka: w latach 1971-1994 MON otrzymał ogółem 13 760 egz. modeli 660 M1/M2 i 17 072 egz. modelu 266. Ciekawe ile ich pozostało w służbie Najjaśniejszej Rzeczypospolitej? Edytowane 26 Lutego 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ale że szybek nie dali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 26 Lutego 2011 Share Napisano 26 Lutego 2011 Ale że szybek nie dali... I napis na atrapie wklęsły ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 27 Lutego 2011 Share Napisano 27 Lutego 2011 Ale że szybek nie dali... Chyba nawet lepiej bo robiąc je własnoręcznie będzie można poprawić wysokość tylnych bocznych okien. To właśnie wpływa na złudzenie tego, że model chyba nie trzyma wymiarów kabiny jak to napisał author21. Nie wymyślajmy więcej i cieszmy się, że model w ogóle jest a poprawić to i tamto zawsze można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 1 Marca 2011 Autor Share Napisano 1 Marca 2011 Witam! a kalek nie ma ? Na razie... będzie można poprawić wysokość tylnych bocznych okien. Wymiary są prawidłowe. Ale że szybek nie dali... I napis na atrapie wklęsły ... A oto model ukończony : Dziękuję za uwagi i komentarze jak również wszystkim odwiedzającym ten wątek i zapraszam do galerii: viewtopic.php?t=25728 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Marca 2011 Share Napisano 2 Marca 2011 będzie można poprawić wysokość tylnych bocznych okien. Wymiary są prawidłowe. No tak. Wystarczy porównać fotkę z reklamy Tololoko w dziale nowości z oryginałem. Model ładnie Ci wyszedł a podstawka tylko dodała mu uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfik Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Nie wiem czy były różne wersje ale tylne okno na bocznej ścianie kabiny odbiega od orginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Model jest naprawdę rewelacyjny, tylko jednej rzeczy mi brakuję. Mowie tu o ludziku (ach) np. stojącym obok lub siedzącym w szoferce, to jest samochód i widać wnętrze, a tak wygląda jak by został porzucony (poszli pewnie na mleko do najbliższego gospodarstwa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Okna Podpolujesz troche do gory i bedzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Podpolujesz troche Eeeeee ?? (nie jestem Belgiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 pioter napisał:Podpolujesz troche Eeeeee ?? (nie jestem Belgiem) Beeeeee...... Tobie literówki się nie zdarzają…. Panowie, prawda jest taka, że nie ma modeli idealnych. Prawdą jest też to, że w tym modelu jest więcej błędów niż zauważyliście. Nie wiem czy jest to spowodowane skalą modelu, nie buduję w 1/72, kleje ciężarówki w 1:24. Wydaję się mi, że budowanie modelu w 1:72 jest trudniejsze, niż 1:24 więc szacun za podjęcie tematu i wybudowanie modelu. Co do ceny, jeżeli uważacie, że jest za drogo to nie kupujcie, tak by było najprościej napisać. Ale spróbujcie sobie policzyć koszty a zobaczycie, że nie jest to tani sport licząc same materiały potrzebne przy odlewaniu, a dochodzą jeszcze inne koszty i zysk producenta, nie jest przecież instytucją charytatywną. Tak więc reasumując, brawa dla autora modelu, jest rewelacyjnie! PS. Jakbyś planował jakiś upgrade modelu lub face-lifting to zwróć uwagę na ścianę czołową auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 Można również powiedzieć, że model jest wart tej ceny, a roboty przy tym modelu jest masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 jak się chce zrobić porzadny model to roboty zawsze jest masa niezależnie od zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Mialo byc "podpilujesz" (od pilnik) Od czego jest sie modelarzem ?? Cena jak to cena, nigdy wszystkich nie zadowolisz. Chodza takie "badziewia" po rynku za duzo wieksze pieniadze ze glowa boli. Jezeli komus za drogo niech sobie sam wystruga, a czas ktory nad tym spedzi niech przeliczy do ceny - moze wyjdzie 1 PLN na godzine (nie mowie o zbieraniu i porownywaniu dokumentacji) A wiem o czym mowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Jezeli komus za drogo niech sobie sam wystruga, a czas ktory nad tym spedzi niech przeliczy do ceny - moze wyjdzie 1 PLN na godzine (nie mowie o zbieraniu i porownywaniu dokumentacji)A wiem o czym mowie Święte słowa Panie Pioter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi