tomeka6 Napisano 14 Stycznia 2012 Share Napisano 14 Stycznia 2012 dałem tam tyle strzałek, żebyś się za paniami nie rozglądał Ja sie nie musze ogladac na "laski", nie rajcuja mnie takie rzeczy. Poza tym mam bardzo atrakcyjna zone i to mi wystarczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Witam Ostatnio nie miałem czasu na pracę nad modelem.Dodałem tylko zbiornik paliwa i parę dupereli na zderzaku. Przepraszam za zdjęcia słabej jakości, ale na szybko robione. ;) I przymiareczka tak se Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beba Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 Tą tablice bym zdjął bo o ile się orientuję nie używa się jej, a po drugie jest źle napisana powinno być "TIR" a nie jak u ciebie "T.I.R." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Młody Napisano 15 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2012 Ale już ją założyłem i jakbym ją zdjął, to by został ślad kleju, zostawię ją, już trudno, mój błąd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garek Napisano 15 Stycznia 2012 Share Napisano 15 Stycznia 2012 to weź zrób delikatny pasek ją przekreślający i będzie po porblemie, tak robią Ci co mają tablice zamontowaną ;] Fajnie by było jakbyś się postarał o to żeby obejmy zbiornika może się troszkę bardziej odróżniały, a tak to mi się podoba i czekam na dalsze postępy w pracach ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Witam Wydaje mi się jakby kabina albo zderzak były troche krzywo.Czy tak zdjęcie jest zrobione?? Uwielbiam te Iveca ojciec miał identycznego tż w niskiej kabinie. Tyle że poda kratką była blacha.I był biały a rama czarna.(tak na marginesie) Cierpliwoesci,cierpliwosci i jeszcze raz zycze cierpliwości botrochę sie spieszysz przy tym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 TIR(Transports Internationaux Routiers) jest dobrze napisane i dalej tych tablic się używa, może tak zostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 16 Stycznia 2012 Share Napisano 16 Stycznia 2012 Ale jako że jest to stare auto to TIR moe byc. PS.Też wędkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Ale Tablic TIR o ile się orientuje nie stosowało się na ciągnikach, ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Ale Tablic TIR o ile się orientuje nie stosowało się na ciągnikach, ale mogę się mylić Oczywiscie, ze sie mylisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 17 Stycznia 2012 Share Napisano 17 Stycznia 2012 Chyba się nie myli, na ciągnikach ich się nie stosuje, na zestawach tak. Wystawiona tablica oznacza, że ciągnik/zestaw wraz z ładunkiem podlega pewnym przepisom celnym. Bez ładunku taki goły ciągnik łamie prawo. Widywałem czarne przepaski na takich znakach i warto by było ją nakleić. W przeciwnym wypadku znawców tematu taki model może razić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Ale Tablic TIR o ile się orientuje nie stosowało się na ciągnikach, ale mogę się mylić Oczywiscie, ze sie mylisz.... Dlaczego tak uważasz? potrafisz uzasadnić swoje zdanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Ok, mysle ze te cztery fotki ( z czego dwie calkiem wspolczesne) potwierdza Dzacek, ze jednak sie mylisz. Poza tym co to za pytanie czy potrafie uzasadnic swoje zdanie, co ty myslisz, ze ja nie wiem o czym pisze? Edytowane 18 Stycznia 2012 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 O maćku ,taki9e zamieszanie o tą tablice. Zrob poprostu czerwony pasek przekresljacy i ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 18 Stycznia 2012 Share Napisano 18 Stycznia 2012 Ok, mysle ze te cztery fotki ( z czego dwie calkiem wspolczesne) potwierdza Dzacek, ze jednak sie mylisz. Poza tym co to za pytanie czy potrafie uzasadnic swoje zdanie, co ty myslisz, ze ja nie wiem o czym pisze? nie mogłeś tak odrazu? Pisząc post warto coś wnieść do dyskusji, to nie sala sejmowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 19 Stycznia 2012 Share Napisano 19 Stycznia 2012 Pisząc post warto coś wnieść do dyskusji, to nie sala sejmowa [/quote No po tym poscie zeczywiscie dozo wniosles. Zachowaj takie bezsensowne komentarze dla siebie Dzacek. Poza tym po co cytujesz caly moj post razem ze zdjeciami jakby to bylo konieczne. Tyle fotek w jednym poscie to chyba wystarczy, co nie? Jeszcze sie nie nauczyles kasowac niepotrzebnego tekstu z danej wypowiedzi jak widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 Spokojnie bez kłótni. Modelarstwo powinno być w miarę czytelne. Tylko na pierwszym zdjęciu widać pojazd bez ładunku, a więc do pierwszego zdjęcia jak i do modelu należałoby tu dorobić teorię, dlaczego ten znak jest. Jeżeli model ma być czytelny to jednak znak należy usunąć lub go przekreślić. Tu cytat ze strony: http://www.tiry.cba.pl/Tabliczki%20Informacyjne.html "Uwaga: nie można mieć zamontowanej tabliczki bez potwierdzającego, ważnego certyfikatu - grozi to niemałym mandatem!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Stycznia 2012 Share Napisano 20 Stycznia 2012 No tak, ale tam nie ma nic o tym, ze nie stosuje sie ich na ciagnikach, jest tylko wzmanka ogolna "na pojazdach". Od poczatku ta teoria wydawala mi sie niemozliwa, bo jak siegne pamiecia jakies 15, 20 lat wstecz to widywalem sporo zarowno skrzyniowcow, jak i ciagnikow z naczepami z tablica TIR, a przeciez w transporcie drogowym jak wiadomo dominuja ciezarowki typu ciagnik + naczepa (moze z wyjatkiem Szwecji). Kilka razy zdazylo mi sie spotkac nawet vana z tablica TIR. Fakt, jezeli ciezarowka jedzie pusta, albo sam ciagnik bez naczepy, to ten napis powinien byc przekreslony, albo tablica zdjeta/zakryta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 21 Stycznia 2012 Share Napisano 21 Stycznia 2012 tez widywalem te tablice, w tamtych latach bywalem czesto na swiecku, ale nie mam pewnosci czy na samych ciagnikach, widywalem te tablice czy tylko na naczepach. Bo sam ciagnik nie ma jak zaladowac i zaplombowac na sobie ladunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apache Napisano 29 Stycznia 2012 Share Napisano 29 Stycznia 2012 A co do tej rurki srebrnej. To jest na 100% stopień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 1 Lutego 2012 Share Napisano 1 Lutego 2012 Wszystko ok. Ale już masz przekreślać tablicę TIR to czarnym paskiem a nie czerwonym . W realu kierowcy robią to uciętym z dętki paskiem, tak więc w rzeczywistości są to dwa paski , bo taka gumka zakładana jest na dwa przeciwległa rogi tablicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi