Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Kwietnia 2011 najlepszym dowodem na to niech bedzie praca Marcina którego do tej pory utożsamiałem wyłącznie z 350-tką...choc do tej pory ukończona została dopiero jedna "350" (Mikasa) a dwa pozostałe projekty (Aaron Ward i San Francisco) czekają na powrót weny Więc Shinano "700" zdaje się , że zostanie drugim skończonym modelem a pierwszym w tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 No widzę że niezłe zakupy kolega zrobił. Ja bym się pogubił w tych wszystkich blaszkach. Już przy swoim PE muszę pisać co po kolei wkleić a tutaj to będzie niezła jazda. Powodzenia przy blaszkach bo ta skala to normalnie mnie zaskakuje, że można tak piękne okręty zbudować. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Macisso demonizujesz 700-kę He, być może, ale pamiętaj że to są tylko moje przypuszczenia. Być może praktyka pozytywnie mnie zaskoczy . Ok, kończę O/T i liczę Marcinie że nie będziesz się obijał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 najlepszym dowodem na to niech bedzie praca Marcina którego do tej pory utożsamiałem wyłącznie z 350-tką...choc do tej pory ukończona została dopiero jedna "350" (Mikasa) a dwa pozostałe projekty (Aaron Ward i San Francisco) czekają na powrót weny Więc Shinano "700" zdaje się , że zostanie drugim skończonym modelem a pierwszym w tej skali Hmmm faktycznie nie przerobiłeś jakiś oszałamiających ilości tych 350-tek...tak jak ja 700-tek ;-) Może pochłonie Ciebie 700-tka na dobre a jak nie to tylko 350-tka zyska świetnego modelarza.Skala nie ważna zawsze z niecierpliwością czekam na twoje relacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 30 Kwietnia 2011 działka 25mm z finemolds .Czy są warte wydanej kasy ? są naprawdę delikatne i finezyjne ? Moim zdaniem TAK - są bardzo dobrze wykonane. Aż dziw bierze, że metodą wtryskową można coś takiego zrobić. Jak się uda to jutro wrzucę zbliżenie na tę artylerię. Trochę spóźnione ale jest - zdjęcie poglądowe - jakość zdjęcia nie najlepsza ale wyrobu FineMolds rewelacyjna - do tego w komplecie blaszki osłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 faktycznie Fine Molds ładnie odlewa... przekonałem się o tym oglądając Ayanami (350) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Ładne toto, nie powiem. Mogłoby być ino ciut tańsze... Udało Ci się podłubać coś więcej? Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Reasumując - zostałem mile przyjęty przez "700"-etkę Zwróć uwagę jakiego kolosa robisz. Zobaczymy czy będziesz taki zadowolony, robiąc np. niszczyciela ... A Tymczasem czekamy na dalsze postępy... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Maja 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2011 Zwróć uwagę jakiego kolosa robisz. Zobaczymy czy będziesz taki zadowolony, robiąc np. niszczyciela To racja - niszczyciele to prawie jak zapałki A Tymczasem czekamy na dalsze postępy... Póki co - postępy to mam w wykańczaniu mojej pracowni - jakieś dwa tygodnie i będę "u siebie" - stocznie zostaną uruchomione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paranoid Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Jeśli można spytać to gdzie nabyłeś te działka, wyglądają znakomicie. Są dostępne w Polsce? Ewentualnie pytanie do tych co korzystali i mogą się wypowiedzieć, jak z tym: http://www.martola.com.pl/pl148/produkty28754/imperial_japanese_25mm_triple_aa_guns_5_to_a_pack_ http://www.martola.com.pl/pl148/produkty28753/imperial_japanese_25mm_twin_aa_guns_5_to_a_pack_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 7 Maja 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Maja 2011 Jeśli można spytać to gdzie nabyłeś te działkaW HobbySearch W Polsce nie widziałem i nawet nie szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Jeśli można spytać to gdzie nabyłeś te działka, wyglądają znakomicie.Są dostępne w Polsce? Ewentualnie pytanie do tych co korzystali i mogą się wypowiedzieć, jak z tym: http://www.martola.com.pl/pl148/produkty28754/imperial_japanese_25mm_triple_aa_guns_5_to_a_pack_ http://www.martola.com.pl/pl148/produkty28753/imperial_japanese_25mm_twin_aa_guns_5_to_a_pack_ Odpowiedź brzmi przyzwoicie wygląda model z działkami z niko.Na moim I 400 są takowe więc tam można rzucić okiem jak się prezentują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 ja zdecydowanie polecam produkty Veteran Model. Jakość żywicznych detali jest imponująca. Te działka Niko wyglądają według mnie na mocno uproszczone. Tak czy inaczej bardzo dobry efetk daje zastąpienie luf produktami Aberu i chyba też RB robi lufki do 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 ja zdecydowanie polecam produkty Veteran Model. Jakość żywicznych detali jest imponująca. Te działka Niko wyglądają według mnie na mocno uproszczone. Tak czy inaczej bardzo dobry efetk daje zastąpienie luf produktami Aberu i chyba też RB robi lufki do 25. W 1/700 RB czy Aber robi lufy do japońskich 25-tek ?? chyba nie....To samo dotyczy veterana owszem robi fajne żywiczne ale w 1/350 a to delikatna różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Maja 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2011 ja zdecydowanie polecam produkty Veteran Model.Część artylerii na Shinano będzie właśnie tej firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 ja zdecydowanie polecam produkty Veteran Model.Część artylerii na Shinano będzie właśnie tej firmy Marcin a dokładniej jaką masz na myśli część artylerii ? bo 127mm veteran robi...i są świetne ale żywicznych 25mm to chyba nie...no móże coś umkneło mojej uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 W 1/700 RB czy Aber robi lufy do japońskich 25-tek ?? chyba nie....To samo dotyczy veterana owszem robi fajne żywiczne ale w 1/350 a to delikatna różnica. No ja rzeczywiście o 350 tylko myślę ale Veteran ma produkty przeznaczone do 700 tak jak wspomniał Marcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 8 Maja 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Maja 2011 ja zdecydowanie polecam produkty Veteran Model.Część artylerii na Shinano będzie właśnie tej firmy Marcin a dokładniej jaką masz na myśli część artylerii ? bo 127mm veteran robi...i są świetne ale żywicznych 25mm to chyba nie...no móże coś umkneło mojej uwadze Tak jak mówisz - żywica na Shinano to będzie: -- Artyleria Type 86 12.7 cm z Veteran'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 To racja - niszczyciele to prawie jak zapałki Pamiętam jak tak z 15 lat temu robiłem 1/700 Tamki: bardzo się cieszyłem z "wielkości" Hornet'a czy Shokaku. Ale jak przyszło do okrętów pomocniczych... ... Póki co - postępy to mam w wykańczaniu mojej pracowni - jakieś dwa tygodnie i będę "u siebie" - stocznie zostaną uruchomione Zazdroszczę Ci własnego warsztatu, jak i czasu. Ja nie dość że ścieram się z dziewczyną (warsztat) i pracą (co róż wysyłają mnie na delegacje, co powoduje monstrualne ograniczenia czasowe)... Z tego co piszesz to 1/700 jest dla Ciebie miłą zmianą - planujesz zadomowić się w tej skali na dłużej (jak pisałem kiedyś główne zalety to wybór modeli, cena oraz miejsce na półce) czy jednak wrócisz do "królewskiej" 1/350 (z tego co pamiętam, to chyba SF Ci jeszcze zalega ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 11 Maja 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 11 Maja 2011 Zazdroszczę Ci własnego warsztatu,W sumie to nic wielkiego ale ważne że własne miejsce do lepienia - do tej pory to się tułałem po jakiś stołach etc. Kazdemu życzę takiego własnego nawet maleńkiego kącika. Z tego co piszesz to 1/700 jest dla Ciebie miłą zmianą - planujesz zadomowić się w tej skali na dłużej (jak pisałem kiedyś główne zalety to wybór modeli, cena oraz miejsce na półce) czy jednak wrócisz do "królewskiej" 1/350 (z tego co pamiętam, to chyba SF Ci jeszcze zalegaTak - to są argumenty które bardzo mocno mnie skierowały na "700". Póki co bardzo mi się podoba. A czy coś poskrobię w 350? Zapewne tak. mam, jak już wspomniałeś, SF oraz Aarona z projektu PBG. W planach na przyszłośc w tej skali mam również Bismarcka z bardzo zaawansowanych scratchem - kadłub mam - reszta w zdecydowanej większości od podstaw. Ale wcześniej będzie u-Boot w 72 z wnętrzem. Cóż - to wszystko plany, a życie i tak to weryfikuje. Póki co nadal walczę z wykańczaniem pokoju - może wrzucę tutaj jakąś mini relację z tego przedsięwzięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Cóż - to wszystko plany, a życie i tak to weryfikuje. Życzę spełnienia planów Marcinie, a i z przyjemnością będę zaglądał do tych wątków Kazdemu życzę takiego własnego nawet maleńkiego kącika. A tego akurat życzę sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Marcin, zdjęcia pliiiizzzzz Dlaczego na ładne rzeczy zawsze trzeba tak długo czekać? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Czekam,czekam i się doczekać nie mogę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Maja 2011 Autor Super Moderator Share Napisano 15 Maja 2011 Dlaczego na ładne rzeczy zawsze trzeba tak długo czekać? Czekam,czekam i się doczekać nie mogę ;-) Panowie - dajcie mi jeszcze tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi