Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 300
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
  • Super Moderator
Napisano
Widzę, że nie tylko ja mam zastój...

...

Jednak tylko ty Ja od dwóch dni na nowo siedzę przy Shinano - póki co drobne poprawki szpachlowania, fragmentaryczne pokrycie surfacerem, co by zobaczyć miejsca do ewentualnej poprawki itp. W sumie to nie ma co pokazywać - będzie coś ciekawszego to zapodam foteczki - myślę, że jeszcze w tym tygodniu.
  • Super Moderator
Napisano

Panowie - czy ktoś z was dysponuje jakimiś fotkami lin i siatek hamujących stosowanych na japońskich lotniskowcach? Najbardziej interesują mnie szczegóły mocowania do pokładu zarówno lin jak i mechanizmów podnoszenia siatek. Uproszczenie, zaproponowane przez Tamiy'e zupełnie do mnie nie przemawia i będę chciał to zrobić od podstaw. Będę wdzięczny za każdą pomoc...

Napisano

Marcinie, poszukaj trzech książek:

Tamiya News supplement - Random Japanese Warship Details cz. 1 i 2 oraz Mechanism of Japanese Warship #2 Aircraft Carriers.

Znajdziesz tam potrzebne Ci informacje, będą to raczej rysunki i szkice, ale powinny być pomocne.

Niestety nie mam przy sobie żadnej literatury w tej chwili.

Pozdrawiam,

Marek

Napisano
Jednak tylko ty Ja od dwóch dni na nowo siedzę przy Shinano - póki co drobne poprawki szpachlowania, fragmentaryczne pokrycie surfacerem, co by zobaczyć miejsca do ewentualnej poprawki itp. W sumie to nie ma co pokazywać - będzie coś ciekawszego to zapodam foteczki - myślę, że jeszcze w tym tygodniu.
Jak Ty dłubiesz to ja też (a co tak sam będę siedział)... Czekamy na jakieś uaktualnione foto. Przypomnij mi proszę, co w końcu wyszło z pokładem ?

...

• Super Moderator
Napisano
Przypomnij mi proszę, co w końcu wyszło z pokładem ?

...

Pokład oskórowałem ze wszystkiego co było na nim odlane tj liny i siatki hamujące
Napisano

A może jakś focia, co by pokazać bractwu aktualny stan prac stoczniowych? Tylko nie zasłaniaj się tajemnicą wojskową

Napisano
Pokład oskórowałem ze wszystkiego co było na nim odlane tj liny i siatki hamujące
Marcin, chodziło mi raczej o to, czy "deskowany" czy "zbrojony"...

...

• Super Moderator
Napisano
Marcin, chodziło mi raczej o to, czy "deskowany" czy "zbrojony"...

...

Zbrojony, zbrojony - nie mam innych informacji co do niego

A może jakś focia, co by pokazać bractwu aktualny stan prac stoczniowych? Tylko nie zasłaniaj się tajemnicą wojskową
A proszę bardzo....

Pokład przed "skórowaniem" i "PO" (i proszę nie mieszać mi w to polityki )...

th_shinano_017.jpg th_shinano_018.jpg

No i kilka foteczek ze stanu obecnego - trwają prace szpachlowo-szlifierskie, doszły dwa pomosty artylerii na sterburckie, kadłub i wnętrze częściowo fuknięte Surfacer'em... Zresztą co to gadać - poniżej fotki...

th_shinano_019.jpg th_shinano_020.jpg th_shinano_021.jpg th_shinano_022.jpg

A teraz wracam do Shinano...

Napisano

Oglądając ostatnie zdjęcia kadłuba przyszedł mi do głowy głupi pomysł - aby swojego Musashi zrobić jako Shinano...

Na szczęście, to tylko głupi pomysł...

kibicuję,

bzzz-bzzz

Napisano

Marcin Rogoza, mam pytanie odnośnie kadłuba (mnie to też pomoże, bo w końcu robimy jedną "rodzinę") - czy pasy zbrojeniowe powinny iść przez całą "wysokość" burty ? Pytam, bo ja mam golusieńką burtę (model z Kure też tak wygląda) i nie wiem co robić

...

• Super Moderator
Napisano
Marcin Rogoza, mam pytanie odnośnie kadłuba (mnie to też pomoże, bo w końcu robimy jedną "rodzinę") - czy pasy zbrojeniowe powinny iść przez całą "wysokość" burty ? Pytam, bo ja mam golusieńką burtę (model z Kure też tak wygląda) i nie wiem co robić

...

Nie mam pojęcia - nie analizuję zgodności z realiami (czyt. z Yamato / Musashi), ale w przypadku mojej Tamki 1/700 to pasy sa na całej wysokości burty. Ale czy w istocie tak było to bladego pojęcia nie mam...
Napisano

...

Tak

Dawaj na GG dostaniesz conieco

Napisano

BALROG, dzięki za nieoceniona pomoc Idąc tropem Twoich zdjęć, Marcin będzie musiał poprawić cześć podwodna kadłuba...

...

Napisano
BALROG, dzięki za nieoceniona pomoc Idac tropem Twoich zdjęć, Marcin będzie musiał poprawić cześć podwodna kadłuba...

...

ma przej yyyyyyyyyyyyyyyy przewalone

• Super Moderator
Napisano

yyyyyyyyy..... chłopaki - o co chodzi - mówcie mi prędko

Poza tym myślicie że w 700 to tak łatwo coś przerabiać Toć to moje rozdziewiczanie tej skali....

Ale o co chodzi....

Napisano
Toć to moje rozdziewiczanie tej skali....

Lepiej pokazuj na obrazkach te rozdziewiczanie a tak tylko smaka chłopakom i mnie robisz ;-)