athlon5 Napisano 17 Marca 2011 Share Napisano 17 Marca 2011 Poniewaz dawno nic nie pokazywałem zdecydowałem się ujawnić kilka fotek.{Niestety z nich jestem szczególnie niezadowolony ale nie mam dziś innych warunków do zdjęć} Tym razem Abrams.Kupiony okazyjnie na allegro jakis stary zestaw Dragona-prosto z pudła bez dodatków Oceniajcie doradzajcie i krytykiujcie ale proszę konkrety{ by unikać blędów w przyszłości}a nie tradycyjnie "mi sie nie podoba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Ładny tylko więcej fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Conieco mogę dorzucić ale sam nie do końca jestem zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
math Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Model fajny i calkiem ciekawie pomalowany i porysowany, ale moim zdaniem powinienes byc bardziej konsekwentny. Panele boczne i kadlub masz zarysowany (zarysowania na panalach z przodu sa bardzo efektowne) i nieco pordzewaialy- fajnie, ale kola i gasienice sa czyste jak krolowa sniegu . Tak czy siak wrazenia pozytywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Włazy od wewnątrz nie są raczej białe a w kolorze czołgu. Panele na przodzie wieży, są chyba za grube. Odrapania farby na ekranach przeciwkumulacyjnych- REWELACJA !!! Pozwolisz że skopiuję je na swoi9m Abramsie?? Model mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Bardzo fajne odrapania rzeczywiscie i ogolnie ładny, czysto sklejony i pomalowany model To co bym poprawił to: - dziwny kolor peryskopów i innych "szkieł" - lufa M2-ki chyba nierozwiercona, a można w tej skali - nie kojarzę typu plecaka zawieszonego na wieży, Alice to to nie jest, ani duży Molle też. - zęby gąsienic powunny być wytarte 'do metalu". - jak ktoś już napisał widac dysonans między "nadwoziem" i "podwoziem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Te panele na wiezy powinny byc biale, to po to zeby nie strzelali sami do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Te panele na wiezy powinny byc biale, to po to zeby nie strzelali sami do siebie. Powinny być białe?? Zdanie chyba troszke źle sformułowane, a o to przykład: Wydaje mi się że te panele są w kolorze pojazdu. Owszem mogą być jaśniejsze, lub ciemniejsze, lub białe ale MOGĄ być a nie POWINNY być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witaj Abramsow nigdy za duzo i twoj sprawia pozytywne wrazenie. O peryskopach koledzy juz wspomnieli, o ile dobrze widze pominales ten szczegol we wlazie kierowcy? Jeden szczegol, o ile dobrze pamietam to jezeli montujesz MCD (missile counter device) na wlazie przed stanowiskiem ladwniczego to budujesz wersje M1A1 czyli czolg korpusu wiec wyrzutnik granatow dymnych powinien byc innego typu niz ten ktory ty zastosowales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kugelblitz Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 @adamkijak: To chyba nie jest wersja M1A1 tylko M1A2. Urządzenie które zidetyfilkowałeś jako MCD jest w rzeczywistości CITV czyli termowizor dowódcy wprowadzony właśnie w A2. W takim wypadku wyrzutniki są OK. MCD wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 @adamkijak: To chyba nie jest wersja M1A1 tylko M1A2. Urządzenie które zidetyfilkowałeś jako MCD jest w rzeczywistości CITV czyli termowizor dowódcy wprowadzony właśnie w A2. W takim wypadku wyrzutniki są OK. Masz racje, zwracam honor autorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 No to po kolei{ w mierę } łazy faktyczznie przemaluję bo zrobiłem białe z przyzwyczajenia do "rusków" Panele na wieży raczej w dobrym kolorze choć faktycznie za grubę -do wymiany.Koła i gąski ubrudzę jeszcze -choć muszę przyznać że obólnie brudzenie i ślady eksploatacji to moja " pięta Achillesowa" Wizjery chwilowo zostaną a jak skombinuję coś lepszego postaram się poprawić. Lufa jest rozwiercona a w zasadzie nie musiała bo oryginalnie była"otwarta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Ja do koloru paneli zastrzeżeń nie miałem, dla mnie są tylko troszkę, za małe i za grube, to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Lufa jest rozwiercona a w zasadzie nie musiała bo oryginalnie była"otwarta" Koledze nie chodziło zapewne o armatę 120mm tylko o lufę karabinu na włazie dowódcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Koledze nie chodziło zapewne o armatę 120mm tylko o lufę karabinu na włazie dowódcy. Jasne jeszcze jesli chodzi o wizjery Chciałem coś takiego ale nie bardzo narazie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 jeszcze jesli chodzi o wizjery Chciałem coś takiego ale nie bardzo narazie to wyszło Ja bym te wizjery zostawił, na swoich Abramsach też zrobiłem czerwone i jest dobrze ( przynajmniej tak wnioskuję, bo nikt sie jeszcze nie przyczepił ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Kolor wizjerów to akurat gra światła, nadają się na nie płyty DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Bardzo dobrze do wizjerow takze nadaje sie konfetti z Tesco, w paczce jest tego mnostwo w roznych kolorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witam! OK modelik! Podoba mi się, ale przynajmniej na mnie robi wrażenie niedokończonego. Zresztą twa poprzednie modele umieszczone w tym tygodniu, wyglądają dla mnie jakieś takie nieskończone. Ale to moje subiektywne odczucie. poza tym pięknie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Witam!OK modelik! Podoba mi się, ale przynajmniej na mnie robi wrażenie niedokończonego. Zresztą twa poprzednie modele umieszczone w tym tygodniu, wyglądają dla mnie jakieś takie nieskończone. Ale to moje subiektywne odczucie. poza tym pięknie..... Model dziś wraca na stół warsztatowy.Postaram się poprawić co się da zgonie z sugestiami.Jeśli Ci sie chc dodaj coś więcej na temat tego niedokończenia bo pewnie masz racje a autorowi nie zawsze rzucają się w oczy detale widziane przez innych. Dodam jeszcze cos na temat plecaka o którym pisał kolega kugelblitz. Nie mam pojęcia co to za plecak taki tylko znalazłem w szyfladzie {może ktoś z załogi go zabrał z domu bo innego nie miał} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witam ponownie! Jest tak: modelik jest ciut za sterylny. Są dwie fotki oryginału. Jeden prawie nowy, czysty, ładny, nie podrapany. Drugi, ten co gniecie samochód, jest już trochę styrany. Popatrz na płytę czołową tego pojazdu. jak wygląda? Jak jest powycierana i jakie zacieki są na niej. Twój pojazd jest pomalowany trochę niekonsekwentnie i nielogicznie. Ekrany boczne poobijane, koła czyste itp.... Modelikowi brakuje olejnych artystycznych farb. Potraktuj go filtrami, olejami, zacieki, przebarwienia, odbarwienia, wycieniuj itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Marioba, chyba reklamuje mojego Abramsa ( Zartuję ) . A tak swoją drogą to chyba wrócę z tego projektu grupowego z powrotem do warsztatu w Pojazdach wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi