Skocz do zawartości

[IJA] Type 94 Fine Molds 1/35

Konrad C

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jest to mój pierwszy model w skali 1/35, jak dotąd sklejałem tylko 1/72 z różnym efektem. Na tą skalę już od dawna chciałem się przerzucić lecz dużą zaporą były ceny modeli, tym bardziej jak na kieszeń szesnastolatka.

Postanowiłem wybrać jakiś pojazd militarny z tego okresu który mnie zawsze interesował, czyli japońska broń pancerną. Szukałem czegoś ciekawego i pięknego, w ten sposób połączyłem moją miłość do tankietek, kupując Type 94. Będę się starał poszerzać moją kolekcję tych właśnie wozów. Na razie na malowanie czeka Type 97. W model włożyłem dużo pracy i jestem bardzo zadowolony z postępu jaki dokonałem.

Model przedstawia czołg w malowaniu 8th Independent Light Armored Car Company, 1938 China.

Zestaw firmy Fine Molds jest zestawem wyśmienitym. Jednym słowem miałem wielka frajdę ze składania tego malucha. Postępy można prześledzić w wątku warsztatowym Klik. Chciałbym podziękować za doping który mnie motywuje do dalszych zmagań nad "trzydziestką piątką" .

dsc07053.jpg

dsc07052g.jpg

dsc07055x.jpg

dsc07057f.jpg

dsc07051l.jpg

16038367.jpg

20950184.jpg

16999831.jpg

Pozdrawiam Konrad.

Według mnie wyszedłeś z tego przełomowego warsztatu obronną ręką. Odwaliłeś kawał dobrej roboty z tym modelem i pokazałeś, że jak się chce to można osiągnąć bardzo wiele w niedługim czasie.

Model wygląda bardzo dobrze, chociaż oczywiście jeszcze sporo pracy przed Tobą. Szczególnie obicia lakieru wymagają jeszcze treningu. Wydech również wyszedł trochę nierówno. Większa część tego elementu prezentuje się nieźle, ale końcówka wygląda jakby się trochę błyszczała (chyba, że to tylko efekt na zdjęciu...

Kurzenie natomiast wychodzi Ci coraz lepiej. Jeszcze kilka modeli i będzie naprawdę super. Bardzo podobają mi się narzędzia oraz szmaty pomimo tego, że bez otoczenia (scenki) wyglądają na pancerzu trochę dziwnie, to ich wykonanie zasługuje na uznanie.

Bardzo udany model i wejście w skalę 35

Moje Gratulacje!

Pozdrawiam

Kornik

Witam!

Szczególnie obicia lakieru wymagają jeszcze treningu

Nieee, dobrze wyglądają.

ale końcówka wygląda jakby się trochę błyszczała

No to co że się błyszczy? Widocznie musi się błyszczeć....

Model jak dla mnie jest super! Strasznie mi się podoba i czekam na następny.

Widocznie tak

Chodzi mi tylko o to:

th_688614293_dsc07052g_122_205lo.jpg

O nic więcej. Może to tylko efekt na zdjęciu.

Jak już wcześniej napisałem. Model jest świetny!

Pozdrawiam

Kornik

Widocznie tak

Chodzi mi tylko o to:

th_688614293_dsc07052g_122_205lo.jpg

O nic więcej. Może to tylko efekt na zdjęciu.

Jak już wcześniej napisałem. Model jest świetny!

Pozdrawiam

Kornik

Faktycznie, już idę to pociągnąć z pędzla matem.

Nieźle chodzi na Alledrogo...

Co to jest to alledrogo??

Czy napisać Allegro to jakiś ból? :P

Nie chodzi bo nikt nie licytuje.