Konrad C Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Witam! Jest to mój pierwszy model w skali 1/35, jak dotąd sklejałem tylko 1/72 z różnym efektem. Na tą skalę już od dawna chciałem się przerzucić lecz dużą zaporą były ceny modeli, tym bardziej jak na kieszeń szesnastolatka. Postanowiłem wybrać jakiś pojazd militarny z tego okresu który mnie zawsze interesował, czyli japońska broń pancerną. Szukałem czegoś ciekawego i pięknego, w ten sposób połączyłem moją miłość do tankietek, kupując Type 94. Będę się starał poszerzać moją kolekcję tych właśnie wozów. Na razie na malowanie czeka Type 97. W model włożyłem dużo pracy i jestem bardzo zadowolony z postępu jaki dokonałem. Model przedstawia czołg w malowaniu 8th Independent Light Armored Car Company, 1938 China. Zestaw firmy Fine Molds jest zestawem wyśmienitym. Jednym słowem miałem wielka frajdę ze składania tego malucha. Postępy można prześledzić w wątku warsztatowym Klik. Chciałbym podziękować za doping który mnie motywuje do dalszych zmagań nad "trzydziestką piątką" . Pozdrawiam Konrad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Według mnie wyszedłeś z tego przełomowego warsztatu obronną ręką. Odwaliłeś kawał dobrej roboty z tym modelem i pokazałeś, że jak się chce to można osiągnąć bardzo wiele w niedługim czasie. Model wygląda bardzo dobrze, chociaż oczywiście jeszcze sporo pracy przed Tobą. Szczególnie obicia lakieru wymagają jeszcze treningu. Wydech również wyszedł trochę nierówno. Większa część tego elementu prezentuje się nieźle, ale końcówka wygląda jakby się trochę błyszczała (chyba, że to tylko efekt na zdjęciu... Kurzenie natomiast wychodzi Ci coraz lepiej. Jeszcze kilka modeli i będzie naprawdę super. Bardzo podobają mi się narzędzia oraz szmaty pomimo tego, że bez otoczenia (scenki) wyglądają na pancerzu trochę dziwnie, to ich wykonanie zasługuje na uznanie. Bardzo udany model i wejście w skalę 35 Moje Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 To co miałem napisać, napisałem w warsztacie, Teraz mogę jedynie pogratulować oryginalnego i fajnie zrobionego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 śliczny. naprawdę śliczny. to teraz czekamy na podstawkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Witam! Szczególnie obicia lakieru wymagają jeszcze treningu Nieee, dobrze wyglądają. ale końcówka wygląda jakby się trochę błyszczała No to co że się błyszczy? Widocznie musi się błyszczeć.... Model jak dla mnie jest super! Strasznie mi się podoba i czekam na następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 bardzo ładny model, gratulacje ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Bardzo ładny model , wykonanie też na wysokim poziomie. Super są te japońskie zygzaki na wieży, robią fajny klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Model pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Dziękuję Wam jaka końcówka?? Bo nie wiem :P podstawki raczej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 No to co że się błyszczy? Widocznie musi się błyszczeć.... Widocznie tak Chodzi mi tylko o to: O nic więcej. Może to tylko efekt na zdjęciu. Jak już wcześniej napisałem. Model jest świetny! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Nieźle chodzi na Alledrogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 No to co że się błyszczy? Widocznie musi się błyszczeć.... Widocznie tak Chodzi mi tylko o to: O nic więcej. Może to tylko efekt na zdjęciu. Jak już wcześniej napisałem. Model jest świetny! Pozdrawiam Kornik Faktycznie, już idę to pociągnąć z pędzla matem. Nieźle chodzi na Alledrogo... Co to jest to alledrogo?? Czy napisać Allegro to jakiś ból? :P Nie chodzi bo nikt nie licytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi