Sandi Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Witam. Jakoś dawno mnie tu nie było (z modelami). Nie mam ich dużo co prawda ale postanowiłem je zaprezentować w jedym poście. 1) Kenworth T900 Australi Road train (co prawda naczep nie mam kenworth się rozwałił, ale model był złożony i mam do niego sentyment. 2) Renault Magnum 6x4. Moja ulubiona ciężarówka (jedna z pięciu które mam) Jak widać rama przedłużona, wnętrze zmienione na solonowe. Kabina pomalowana Humrolami Czarny metalic i na mokrą farbe mgiełka niebieskiego metalica. Z przodu opony antisplash (żywica), napisy na opony(KFS), emblematy DIESEL DEMON(KFS). Dziękuje koledze JarekS za przysłanie kalek (emblematów mocy). Na kabinie wszystkie grafiki malowane. Jedna fotka z kiedyś tam. Renault wyszło troche koślawie. A teraz reszta fotek: I kiłka fotek z budowy: A tutaj królowa ze zdobyczami A tutaj z siostrą, lecz strasza(AE)w trakcie budowy-rama w tym samym kolorze, lecz dłuższa, bo solówka) 3)Ostatnio skończony model (wyszedł jakiś za mdły i nie wiem co z tym mam zrobić, chciałem żeby była to taka zwykła matowa amerykańska ciężarówka,a le chyba przesadziłem) Peterbilt 1:16. Revell Porównanie z 1:24 Troche kabli w ramie w trakcie budowy: . Dziękuje i czekam na komentarze. Wiem rewalacji nie ma. Ale staram się aby były coraz lepsze. A tutaj dwie fotki nastepnego projektu. Fotka zrobiona wcześniej już jest więcej zrobione Myślałem o warsztacie, ale chyba nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 No szalejesz. Obyś wytrwał do końca budowy wszystkich projektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 No szalejesz. Obyś wytrwał do końca budowy wszystkich projektów Dzięki, no może wytrwam, dzięki uprzejmości kolegów z forum, a w szczególności jednego z Olkusza, za co mu bardzo dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Bardzo fajne Magnum, podoba mi sie w wersji 3-osiowej. Ten wozek do tej cysterny wyszedl Ci naprawde super, no i ten szary Peterbilt - piekny . Czemu nie chcesz zalozyc warsztatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 A bo generalnie często mam tak, że zaczynam nie kończe itd. W sumie mam fotki z budowy więc mało stracone. Dzięki za tak przychylną opinie. Cieszę się, że takiemu mistrzowi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Petek ten ode mnie? Jakoś tak nie zachwyca. Mogli by się bardziej postarać w revellu i dać więcej szczegółów jak na tą skale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Może nie zachwyca dlatego, że są to te same formy co w 1:25 tylko powiekszone. mimo tego jakość cześci jest jak dla mnie dobra. szkoda, że już ich nie produkuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Witam. Ciekawa kolekcja. Widzę że petek już skończony, według mnie wyszedł bardzo fajnie . A i zrób warsztat z fafikiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 Z fafikeim to się już nie opłaca, bo czekam narazie na naklejki, a naczepe już kończe szpachlować więc nic szczególnego, przy okazji galeri wrzuce fotki z budowy. Ale może wrzuce tą magnumke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 Wrzucaj, jestem za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam was. Mam takie pytanie. Ostatnio myślałęm o cysternie do magnumki, lecz dzisiaj wchodząć na allegro wypatrzyłem podkontenerówke więc odrazu nacisłem kup teraz. I pytanie do was. Bedzie pasować do ranetki? Jeszcze dzisiaj wrzuce zdjęcia, bo poprawiłem troche przy mahnumce. Wyprostowałem przedni zderzak i założyłem jej srebrne rączki i inne pierdoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 A niby dlaczego mialaby nie pasowac? Byleby nie byla 2 osiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Renault ma to do siebie, że nie pasuje wizualnie do wszystkich naczpe np. do chłodni, ponieważ jest bardzo mała. Ale przypomniałem sobie o relacji kolegi Jareks i zdecydowałem, że bedzie podpięta do renault. Acha nie jest dwu osiowa. Standardowa z zestawu z manem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 tylko przerób tego labądka i będzie ślicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Mój ojciec jeździ z modkontenerówkami. Także mam chyba z 15 różnych modeli do podglądu.Więc się postaram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Czy to żółte to Komatsu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Nie, Payhauler... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Witam wróciłem z konkursu w Jaworznie, więc pomyślałem o fotkach payhaulera. Model skończony warsztatu nie było. Na fotkach także daf. Mimo tego że był na konkursie jeszcze kilka rzeczy zostało do dorobienia. Drobne retusze pędzlem. I tak lakier jest jaki jest. Myśle że w ostatecznośći się to zmieni jak bym dorwał gdzieś kabinke(taki OT jak by ktoś miał na zbyciu kabine 95 ssc może byc sklejona albo sklejona i zapodkladowana- nie malowana to proszę o kontakt). Ale nie o dafa tu chodzi. Na niego poświece chwile czasu i wrzuce galerie jak skończe na 100% Uploaded with ImageShack.us Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Troche dafa: Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 I ostatnio naszło mnie na dalsze przeróbki dlatego naczepa troche się oddaliła od finishu. Ale narazie wszystko zmierza w dobrym kierunku więc przymiareczka troszke zestawu: Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Shot at 2011-09-11 Na wozidle troszke nie wyszly przetaarcia na pace. Nie poprawiam bo raczej nie bedzie sam wystepował tylko bedzie jeździł na naczepie jak na foto a paka będzie przykryta plandeką. Wiem nie jest to ideał ale myśle że z każdym modelem lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Łał Daf wygląda super bardzo mi się podoba tak samo jak ogromna wywrotka że tak to nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 11 Września 2011 Share Napisano 11 Września 2011 Zdjęcia to istna masakra - ani jedna fotka nie jest ostra... Włącz tryb makro, pobaw się ustawieniami a zdjęcia będą wyglądać jak należy... Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Jutro jeszcze popróbuje. Nigdy nie umiałem robić fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 Tu nie chodzi o robienie fotek, ale o odrzucenie nieudanych i zrobienie od nowa, aż efekt będzie zadowalający. Aż do skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klondike Napisano 12 Września 2011 Share Napisano 12 Września 2011 To naucz się kolego robić normalne foty, nikt nie wymaga od Ciebie artyzmu, ale po co takimi fotkami zaśmiecać forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Robiłeś w Payhaulerze instalacje bo coś jej nie widzę ? Modele przednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 13 Listopada 2011 Autor Share Napisano 13 Listopada 2011 No niby zrobiłem ale naprawde tylko kilka kabelków, czyli szału mnie ma. Nie miałem siły, przeglądałem także twoją instalacje, lecz miałem jakieś problemy z przeniesieniem do siebie, a jako że składam modele dla przyjemności odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi