rercz Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 (edytowane) Witam. Już czas coś wyprodukować. Wziąłem się więc za Antosia. Model jak podejrzewam może mi sprawić trudności szczególnie z malowaniem, mam też parę dodatków których nie zawaham się użyć Wygląda to tak: A to wstępna faza produkcji kabiny pilota: Pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Z ciekawością będę podglądał, tym bardziej że właśnie buduję dokładnie ten sam zestaw! W jakim malowaniu będziesz go robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Z ciekawością będę podglądał, tym bardziej że właśnie buduję dokładnie ten sam zestaw! Cieszę się, bo zawsze to cztery ręce i dwie głowy W jakim malowaniu będziesz go robił? Kuna zapomniałem napisać że mam jeszcze to: I wielki problem z wyborem malowania. Chciałem te pudełkowe esy ale w tym zestawie lifelike-a też są piękne. Tak że dojadę do metalizera i zacznę myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Ja nie mam stresu z wyborem malowania, bo posiadam tylko fabryczne kalki. Malowanie Kobaysziego z koniczynką jest dośc słabo udokumentowane, także zrobię najpewniej maziatego srebrnego (jest kilka zdjęć tej maszyny). Nie przewiduję też blaszek ani innych dodatków. Model ma mi służyć do nauki malowania metalizerem (dopiero eksperymentuje z aero). Jak Hasa mi się uda to planuję jeszcze wykonanie Ki-61-II Fine Moldsa. Rozumiem, że robisz kabinkę otwartą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 21 Marca 2011 Autor Share Napisano 21 Marca 2011 Rozumiem, że robisz kabinkę otwartą? Chciałbym, ale nie wiem czy mi się uda ją podzielić, może gdzieś trafię Vacu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Witam. Wykorzystując chwile coś tam uskrobałem. Najpierw wnętrze kokpitu przed zamknięciem: Po pierwszym szlifie i wklejeniu oświetlenia wygląda tak: CDN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 16 Lutego 2012 Autor Share Napisano 16 Lutego 2012 Witam szacowne grono! Prace z różnych względów posuwają się wolno, ale coś mi się udało zrobić, żmudnie gniotę blachy i w związku z tym mam prośbę o pomoc, będą mi potrzebne nitownice, jeśli ktoś ma namiar na sprawdzone to bardzo bym prosił. Oto moja krwawica; Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikolaj75 Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Cześć rercz! Spróbuj proszę dać fotki z podświetleniem tych wgnieceń. Proszę o to dlatego, że maw pewne wątpliwości co do celowości tej metody w skali 1:72, ale może akurat dobrze wychodzi W obecnych ujęciach trudno to ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 16 Lutego 2012 Share Napisano 16 Lutego 2012 Mimo kiepskiej fotki, moim zdaniem wygląda to źle. Na pocieszenie powiem że robiłem próbę w 1/48 ( jest gdzieś na forum) i też wyszło nie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darthjacek Napisano 17 Lutego 2012 Share Napisano 17 Lutego 2012 Ja próbowałem pofalować blachy w valu równierz w 1/72, ale chyba poleci do kosza dobrze ze to tylko airfix za 2 dychy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 20 Lutego 2012 Autor Share Napisano 20 Lutego 2012 Witam. Na razie jest to początek prac, a nie efekt końcowy, sam nie jestem w stanie przewidzieć czym się skończy moja koncepcja . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Pofalowanie blach w 1/72 to ciężka sprawa. Żeby było widoczne to trzeba zrobić przesadzone, do tego spora pracochłonność i ryzyko uszkodzenia modelu - dlatego mało kto się podejmuje. Ale ciekawi mnie efekt końcowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KilY Napisano 20 Lutego 2012 Share Napisano 20 Lutego 2012 Ktos musi być pionierem Jak już zacząłeś to jakby nie wyglądało, dobrze, czy źle warto to skończyć i pokazać efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rercz Napisano 21 Lutego 2012 Autor Share Napisano 21 Lutego 2012 Pofalowanie blach w 1/72 to ciężka sprawa. Żeby było widoczne to trzeba zrobić przesadzone, do tego spora pracochłonność i ryzyko uszkodzenia modelu - dlatego mało kto się podejmuje. Ale ciekawi mnie efekt końcowy! Od niektórych z Was nauczyłem się, że wszystkie uszkodzenia można naprawić. Nie ma straconego modelu tylko brak czasu i chęci. Masz rację "żeby było widoczne....", ale każdy ma inny wzrok, a ja będę wiedział że to tam jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Witkowski Napisano 21 Lutego 2012 Share Napisano 21 Lutego 2012 Odkształcenia blach w skali 1:72 można próbować robić i efekty nie muszą być przesadzone: Zapewne po malowaniu efekt będzie widoczny jedynie w pewnych warunkach jedynie. Na pewno nie można tego robić używając frezów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi