bartek33365 Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Krotko mówiąc jak kolega " Rzucam się lwom na pożarcie" Na warsztacie Ju 52, B-17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Anteny radaru zagubiły się? No i kamo wyssane z palca. Dlaczego nie wzorowałeś się na malowaniu proponowanym przez Revella??? Schemat pudełkowy oddaje właśnie tę czerwoną "12": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Anteny mi się połamały w czasię transportu co do przodu to jest tam czerwony kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 hmm... myślę że tu czerwony kolor to najmniejszy problem... generalnie kadłub wygląda jak pomazany pastą do zębów - co o tyle ciekawe że skrzydła super pomalowane cieniuteńką równomierną warstwą powiem tak, sztukas sprawia lepsze wrażenie, moja rada - dobrze poczytaj poradniki, odpuść klejenie na ileś dni/tygodni a zainwestuj ten czas w naukę, zobaczysz zwróci się on z nawiązką. pierwsze koty za płoty, teraz sie ucz - bedzie dobrze pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Zmienie malowanie i tyle w tym temacie Pozatym więcej się nauczę w praktyce niż w teorii zresztą jak zawsze. Ja bez modelarstwa jestem jak ryba bez wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Zmienie malowanie i tyle w tym temacie . ...albo przerzuć galerię do działu "Różne", do działu SF i wtedy można przyczepiać się jedynie do wykonania malowania, a nie samego wzoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 27 Marca 2011 Autor Share Napisano 27 Marca 2011 Zrobię nowe malowanie i tylę każdy uczy się na własnych błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 27 Marca 2011 Share Napisano 27 Marca 2011 Wybiareasz ambitne malowania, chyba trochę za, ale z drugiej strony (tak jak mówisz) stawiasz sobie cele. Tak jak jest teraz rzeczywiście wygląda to kiepsko. Jak będziesz przemalowywał na kamo podobne do zdjęcia powyżej to spróbój jasne plamki na zielony kolor nanosić gąbką delikatnia maczaną w dośc gęstej farbie - powinieneś uzyskać taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 28 Marca 2011 Autor Share Napisano 28 Marca 2011 Zrobiłem tak polecił kolega teraz bardziej przypomina samolot. W warsztacie B-17, Ju 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi