Skocz do zawartości

VW Typ 87 z Military Wheels - 1/72

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. To jest mój pierwszy wasztat na tym forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli popełnię jakiś błąd :)

Na tapetę wrzucam "potworka" z Military Wheels. Model pozostawia wiele do życzenia, ale należę do osób, które łatwo się nie poddają i może uda mi się coś z tego stworzyć.

Na początek wygląd wyprasek:

1.jpg

Teraz to co udało mi się stworzyć z głównej bryły

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Jako, że model ma być otwarty, konieczne jest dorobienie silnika :)

8.jpg

9.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

Jeszcze tylko zmiana kół...

10.jpg

I czas na dopieszczenie przed malowaniem, ale z tym poczekam czytając Wasze komentarze. Może coś zasugerujecie i trzeba będzie wykonać niezbędne poprawki :)

Napisano

Nieźle sobie z nim radzisz. Oprócz nadlewek to za wiele w nim nie ma Troszkę go jeszcze podszlifuj żeby taki "chropawy" nie był.

Garbusa w każdym razie przypomina.

Pozdrawiam!

Napisano
Troszkę go jeszcze podszlifuj żeby taki "chropawy" nie był.

!

Cenna uwaga. Szlif oczywiście jeszcze będzie. Zdjęcia to wyraźnie pokazały.

Pozdrawiam

Napisano

Dzięki za przychylne komentarze

Udało mi się trochę podrobić "potworka" - dodałem (pocienioną klapę bagażnika), przykleiłem drzwi i całość podszlifowałem i potraktowałem "primerem" Vallejo

Oto kolejna porcja zdjęć zmian od wczoraj ( model złożony na "sucho"):

DSC_0137.jpg

DSC_0136.jpg

DSC_0135.jpg

DSC_0134.jpg

DSC_0138.jpg

Pozdrawiam

Napisano
Wygląda na większe g... niż modele ACE.

ACE do MW to tak jak Mercedes do Malucha.... niestety. No cóż, jest jak jest więc coś próbuję zrobić.

Napisano

No właśnie - jak to jest z ACE?Dużo samozaparcia trzeba?Z MW już miałem styczność i ...wywiesiłem białą flagę...

Napisano

Kurde, wygląda to konkretnie. Mógł by się od Ciebie uczyć nie jeden z kolegów klejących cywilne autka w większych skalach (i nie tylko)

Napisano

Gratuluje udanego modelu. Rzeczywiście zrobić coś z MW to duża sztuka, ale jakże wielka satysfakcja na końcu

Bardzo podobają mi się detale w tym autku. Świetna robota jak do tej pory.

Napisano
bomba, jeszcze jakieś efektowne malowanko wybierz.

Z malowankiem to raczej nie poszalejemy, bo w zamyśle jest kolorystyka DAK 1941 ( RAL 8000 = Vallejo Model Color 879/114 ). Ewentualnie może coś urozmaicę zużyciem pojazdu

Napisano
Skąd weźmiesz do niego koła?

Przeglądnij pierwsze zdjęcia to zobaczysz ( przerabiam dostarczone przez MW

pozdrawiam

Napisano

Widziałem te zdjęcia , i myślę że te koła zepsują efekt.

Napisano
Widziałem te zdjęcia , i myślę że te koła zepsują efekt.

Może nie będzie aż tak źle

DSC_0151.jpg

Koło robione na szybko więc nie jest to efekt końcowy

Napisano

Silnik pomalowany i czeka na montaż

DSC_0153.jpg

DSC_0155.jpg

A tak wygląda na kołach i z silnikiem

DSC_01551.jpg

DSC_01521.jpg

DSC_01531.jpg

Napisano

Buda złożona ( na razie tylko jedna szyba - na próbę) i zaczynamy "dewastację"

DSC_0164.jpg

DSC_0160.jpg

DSC_0161.jpg

DSC_0162.jpg

DSC_0163.jpg

Napisano

Model po washu i obiciach. Obicia trochę mocne, ale to jest zamierzone, bo wydaje mi się, że po "kurzeniu" trochę znikną. Martwi mnie trochę, że cały ten warsztat wygląda jak ........"gra do jednej bramki" . Czyżby było aż tak źle?

Dość przynudzania czas na fotki

DSC_0165.jpg

DSC_0166.jpg

DSC_0167.jpg

DSC_0168.jpg

Napisano

Po dogłęgnej analizie doszedłem do wniosku, że muszę jednak parę rzeczy poprawić co wiąże się niestety z koniecznością zmiany malowania. Żeby się nie rozmyślić i nie kończyć modelu z którego nie będę do końca zadowolony postanowiłem szybko zadziałać. Oto efekt na chwilę obecną:

DSC_0169.jpg

Na pociechę (dla tych, którzy śledzili postęp prac) dodam, że projekt zostanie dokończony, ale musicie cierpliwie poczekać aż odczyszczę i przerobię trochę zewnętrzną bryłe.

pozdrawiam