wosiek Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Witam wszystkich. To jest mój pierwszy wasztat na tym forum więc proszę o wyrozumiałość jeśli popełnię jakiś błąd Na tapetę wrzucam "potworka" z Military Wheels. Model pozostawia wiele do życzenia, ale należę do osób, które łatwo się nie poddają i może uda mi się coś z tego stworzyć. Na początek wygląd wyprasek: Teraz to co udało mi się stworzyć z głównej bryły Jako, że model ma być otwarty, konieczne jest dorobienie silnika Jeszcze tylko zmiana kół... I czas na dopieszczenie przed malowaniem, ale z tym poczekam czytając Wasze komentarze. Może coś zasugerujecie i trzeba będzie wykonać niezbędne poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Kurcze - z MW to mało co zostanie...podziwiam dłubaninkę kolegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prosiaczek.pl Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 fiu-fiu niesamowite czekam na ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Pięknie. Ten model to duże wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Nieźle sobie z nim radzisz. Oprócz nadlewek to za wiele w nim nie ma Troszkę go jeszcze podszlifuj żeby taki "chropawy" nie był. Garbusa w każdym razie przypomina. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Troszkę go jeszcze podszlifuj żeby taki "chropawy" nie był.! Cenna uwaga. Szlif oczywiście jeszcze będzie. Zdjęcia to wyraźnie pokazały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chemik Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Różnica między tym co zaoferował MW a twoim wykonaniem jest, że tak powiem, nieco porażająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Fajnie sobie z nim radzisz lubię takie dłubanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Dzięki za przychylne komentarze Udało mi się trochę podrobić "potworka" - dodałem (pocienioną klapę bagażnika), przykleiłem drzwi i całość podszlifowałem i potraktowałem "primerem" Vallejo Oto kolejna porcja zdjęć zmian od wczoraj ( model złożony na "sucho"): Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Wygląda na większe g... niż modele ACE. Podziwiam samozaparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Wygląda na większe g... niż modele ACE. ACE do MW to tak jak Mercedes do Malucha.... niestety. No cóż, jest jak jest więc coś próbuję zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 No właśnie - jak to jest z ACE?Dużo samozaparcia trzeba?Z MW już miałem styczność i ...wywiesiłem białą flagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek M Napisano 5 Kwietnia 2011 Share Napisano 5 Kwietnia 2011 Kurde, wygląda to konkretnie. Mógł by się od Ciebie uczyć nie jeden z kolegów klejących cywilne autka w większych skalach (i nie tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Gratuluje udanego modelu. Rzeczywiście zrobić coś z MW to duża sztuka, ale jakże wielka satysfakcja na końcu Bardzo podobają mi się detale w tym autku. Świetna robota jak do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 bomba, jeszcze jakieś efektowne malowanko wybierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 bomba, jeszcze jakieś efektowne malowanko wybierz. Z malowankiem to raczej nie poszalejemy, bo w zamyśle jest kolorystyka DAK 1941 ( RAL 8000 = Vallejo Model Color 879/114 ). Ewentualnie może coś urozmaicę zużyciem pojazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Skąd weźmiesz do niego koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Skąd weźmiesz do niego koła? Przeglądnij pierwsze zdjęcia to zobaczysz ( przerabiam dostarczone przez MW pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Widziałem te zdjęcia , i myślę że te koła zepsują efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Widziałem te zdjęcia , i myślę że te koła zepsują efekt. Może nie będzie aż tak źle Koło robione na szybko więc nie jest to efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Silnik pomalowany i czeka na montaż A tak wygląda na kołach i z silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2011 Buda złożona ( na razie tylko jedna szyba - na próbę) i zaczynamy "dewastację" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Model po washu i obiciach. Obicia trochę mocne, ale to jest zamierzone, bo wydaje mi się, że po "kurzeniu" trochę znikną. Martwi mnie trochę, że cały ten warsztat wygląda jak ........"gra do jednej bramki" . Czyżby było aż tak źle? Dość przynudzania czas na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik41 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Wygląda ładnie, obicia duże ... no i fajnie, tylko teraz klimatyczną podstawkę i bez lipy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Po dogłęgnej analizie doszedłem do wniosku, że muszę jednak parę rzeczy poprawić co wiąże się niestety z koniecznością zmiany malowania. Żeby się nie rozmyślić i nie kończyć modelu z którego nie będę do końca zadowolony postanowiłem szybko zadziałać. Oto efekt na chwilę obecną: Na pociechę (dla tych, którzy śledzili postęp prac) dodam, że projekt zostanie dokończony, ale musicie cierpliwie poczekać aż odczyszczę i przerobię trochę zewnętrzną bryłe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi