Tomek_gnr Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 a u mnie po staremu... dzisiaj przyszła paczka od Madeiry który w zamian za pewną sumę pieniedzy powierzył mi swojego starego tigera, ktory przejdzie teraz renowacje kurzenie naturalne czesciowo juz ogołocony ze sprzetów, bede go troche waloryzował ale nie az tak jak tego wczesniaka tamki. Niedlugo pojdzie do zmywalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Aaaaaa!!!!!! Mój kociak!! No, jest szansa, że w końcu będzie jako tako wyglądał. Ty, miałeś czekać z warsztatem. ;) Dobra, ja ze swoim też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 dobrze ze go nie widzisz teraz :P jest caly ogolocony i zanurzony w kąpieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Może faktycznie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Troche to trwało ale w koncu zrobilem fotki z postepów. doszły kłódeczki z tyłu, musiałem nawiercić nowe otwory odpływowe wieżyczki. lekka walorka wieży, conieco jeszcze brakuje. przód wzbogacony o spawy, skrzynka pod podnosnik od dragona, usuniete mocowania wyrzutników dymnych, nawiercone otwory na oslonie wizjera, dodany spaw przez srodek plyty górnej. dzyndzelki koło uchwytów na plycie silnikowej usuniete. poprawione mocowanie szekli. poczatek roboty z tyłu. no i przymiarka prawidłowego mocowania liny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Alllle się zapowiada. Czekam na resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Czym go zmywałeś? Czym był pierwotnie malowany? Po kąpieli wygląda jak nowy model - mi się ta sztuka jeszcze nigdy nie udała - zawsze gdzieś zostają resztki farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Czym był malowany to juz Madeira Ci powie ; ) na pewno pędzlem. Ja już drugi model wykąpałem w cleanluksie i praktycznie da sie usunać ponad 90% farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Uuu grubo będzie widzę . Bardzo mi się podoba już na tym etapie. Z czego spawy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Świetnie się usuwa farbę akrylową Dotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Z czego spawy? część robiona rylcem a czesc to rozciagniete pozostalosci ramek ktore potem maczam w kleju humbrola zeby sie zmiekczyly i potem ciapam juz na modelu zeby nadac im fakture ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Malowany był jedną warstwą Humbrola 93. Bez podkładu. Tomek, dobrze idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koperek Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Coś ostatnio moda na dakowe tygrysy nastała ;) obserwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 15 Listopada 2011 Autor Share Napisano 15 Listopada 2011 nikt nie zameldował, ale właz ładowniczego na wieży ma zle umiejscowiony uchwyt, powinien być centralnie, właśnie to poprawiam. Tak samo lampa konwojowa, zorientowałem sie że powinna być prostokątna starego typu, niestety na rzecz tigera SPW którego robie stracił już możliwość posiadania tej lampy;] Jutro beda fotki z postepów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 No zobaczymy na co przerobiłeś ten model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Miło jest zobaczyć Twoje zmagania z kolejnym Tygryskiem, sam jeszcze nie mam w magazynie Pzdr, Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Listopada 2011 Autor Share Napisano 21 Listopada 2011 No dobrze, wreszcie obiecane foty. Właściwie zostało dorobić tylko lewarek z tyłu i można malować. Problemem był brak uchwytów do przednich lamp, w końcu stwierdziłem że dorobie sam i wyszla taka mała prowizorka. Z zasady miał to być model z odpadków, czyli bez inwestowania w niego zbytnio (ale friule beda ) złożony z odpadków i pozostałości po innych zestawach. Wykorzystałem czesc blaszek od CMK Jak widać umiejscowienie uchwytu na włazie ładowniczego poprawione. Zdecydowałem sie założyc kwadratowa lampke z tyłu, chociaż na zdjeciach tigerów z 501 widywałem i takie i takie. Pozdejmowałem troche kół żeby było ciekawiej. Rozmieszczenie narzedzi sugerowane w Achtung Panzer vol 6. No może mogłem troszke młotek przesunać ale tak już zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Mniamusny Szkoda ze nie dorobiles blotnikow z blaszki te plastikowe nie sa zbyt ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aphar Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Nasuwa mi się takie pytanie, skoro polową przeróbką było przesunięcie reflektorów z płyty górnej kadłuba, to czy nie powinny na niej pozostać jakieś ślady ich bytności (np. otwory po śrubach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Listopada 2011 Share Napisano 22 Listopada 2011 Jak na zbudowany z odpadków to prezentuje się świetnie. Czekam z niecierpliwością na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Nasuwa mi się takie pytanie, skoro polową przeróbką było przesunięcie reflektorów z płyty górnej kadłuba, to czy nie powinny na niej pozostać jakieś ślady ich bytności (np. otwory po śrubach)? Właśnie chyba coś w tym jest, zasugerowałem sie warsztatem Seby wiec jakby co to jego wina;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Jezeli sie sugerowales sie praca Seby to znaczy ze jest tak jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 24 Listopada 2011 Autor Share Napisano 24 Listopada 2011 Jezeli sie sugerowales sie praca Seby to znaczy ze jest tak jak trzeba. eee tam, każdemu zdarzają się błędy. Model został wstepnie wymalowany i oznakowany. Zdjecia niestety partyzanckie. Teraz to czego nie lubie najbardziej czyli podmalowywanie detali, ale musze byc silny. Po ostatnich przygodach z malowaniem mojego wczesniejszego tigera teraz dałem dosyc jasną baze. Nigdy nie bylem fanem tych miniowych wstawek ale pomyslalem ze na modelu odpadkowym se tez zrobie, nad kolorem tej czerwieni bede jeszcze pracował później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 Lekka modulacja koloru czy tak swiatlo rzucone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 24 Listopada 2011 Share Napisano 24 Listopada 2011 O to samo chciałem zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi