Adamo722 Napisano 23 Września 2011 Share Napisano 23 Września 2011 Świetnie prowadzony warsztat,widać doświadczenie.Zainteresowałem się tematem również dlatego,że sam szukam Morana Hasegawy już jakieś 4 tygodnie ,nigdzie nie ma. Może ktoś z kolegów pomoże przy okazji ? Znalazłem tylko tu ale niedostępny http://www.mojehobby.pl/Hasegawa-Morane-Saulnier-MS-406-p-1-173531.html Może zarezerwuj, chyba sprowadzą na zamówienie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 Witam! Drugi kolor górnego kamuflażu nałożony. Teraz kolejna porcja maskowania i można malować zielenią, a potem moment prawdy... dzidas71! Morane pojawia się od czasu do czasu na aukcjach. Warto sprawdzać portale na bieżąco. Ja swojego zdobyłem właśnie w taki sposób. Też polowałem na niego jakiś czas. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Zeszlifuj te żebra na sterze. W originale ster był kryty blachą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 26 Września 2011 Share Napisano 26 Września 2011 Zeszlifuj te żebra na sterze. W originale ster był kryty blachą. Masz rację Nie widać żadnych żeber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 28 Września 2011 Autor Share Napisano 28 Września 2011 Witam! Ster kierunku faktycznie był cały z metalu. Przeoczyłbym ten szczegół. Dzięki za uwagę! A tymczasem zdjąłem maskowanie i... jest lepiej niż przypuszczałem. Oczywiście bez kilku poprawek się nie obejdzie ale jestem zadowolony z efektu Jak dojdą kaleczki będzie jeszcze fajniej Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 W pysia misia jak zawsze Twoja praca powala na kolana! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Zacnie, doprawdy bardzo zacnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 28 Września 2011 Share Napisano 28 Września 2011 Tylko te kolorki strasznie jasne w porównaniu do tej odrestaurowanej szwajcarskiej 410ki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 29 Września 2011 Share Napisano 29 Września 2011 Tylko te kolorki strasznie jasne w porównaniu do tej odrestaurowanej szwajcarskiej 410ki... Po wash'u kolory ściemnieją. Co do restaurowanych egzemplarzy należy brać poprawkę na kolory. Wystarczy spojrzeć na odrestaurowane P-51 żeby zobaczyć jak bardzo potrafią różnić się od siebie i oryginalnych próbników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 10 Października 2011 Share Napisano 10 Października 2011 Piękne malowanie, z niecierpliwością czekam na aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Hej! Dzięki Salva! Morane otrzymał kalki. Muszę przyznać, że nieco mnie zawiodły... Do tej pory Techmod spisywał się dobrze, a tym razem kalki nijak nie chciały współpracować. Kupiłem je z drugiej ręki i podejrzewam, że musiały leżeć gdzieś w złych warunkach albo coś takiego. No ale w końcu jakoś poszło Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 No no super Moran Co planujesz wziąć po nim na warsztat? Może Łosia? Byłbym rad gdybyś takowego zmontował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz69 Napisano 22 Października 2011 Share Napisano 22 Października 2011 Z ciekawością będę podglądał prace z Twoim MS, tym bardziej że właśnie buduję dokładnie ten sam model,lecz mój MS wymaga ogromnej cierpliwości i pracy-jest to wykopany z głegokiej czeluści piwnicy model firmy NOVO/FROG pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 9 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2011 Hej! Wracam i tutaj! Może uda się go skończyć w tym roku? W sumie niewiele zostało więc jestem dobrej myśli W wolnej chwili od Łosia dodałem kilka obić. Więcej nie będzie Teraz czas na washa. PS Co planujesz wziąć po nim na warsztat? Może Łosia? Wykrakałeś! Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 13 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2011 Witam! Kolejny mały krok naprzód Model polakierowany na błysk. Dodałem również oszklenie kabiny (gdzieniegdzie trzeba będzie podmalować ramy). Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 14 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2011 Witam ponownie! Wash zrobiony - poprawek jak zwykle wymagają kalki (szachownice). Dokleiłem również podwozie i kompletuję po mału resztę drobiazgów. Zbliża się finisz Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 14 Grudnia 2011 Share Napisano 14 Grudnia 2011 Wszystko cacy, najwyższy czas konczyć, model wygląda całkiem ładnie ale... kolorystyka kompletnie nie pasuje do barw francuskich! Zielony zbyt żywy, brąz zbyt jasny, szary zbyt ciemny, a spód powinien byc szaro-niebieski a nie szary. Dla porównania możesz zerknąć na Caudrona w oryginalnych francuskich barwach: http://www.plastikowe.pl/galerie/caudron-c714-cyclone . Ja nie jestem zbytnim szczególarzem jeśli idzie o dobór barw, ale tu jakoś mnie to wszystko razem razi. Przy takim nakładzie pracy jaki pakujesz w modele warto by było zweryfikować kolorystykę. Ale to uwaga na przyszłość, bo tu już "po ptokach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 15 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2011 Witam! Zgadzam się, że barwy nie są do końca takie jak powinny. W tym modelu sobie nieco pofolgowałem ale do kolejnego zakupie już paletę francuskich barw. Według mnie najmniej trafiony jest brązowy. Co do Caudrona to oczywiście znam go dobrze (szykowałem się niegdyś do walki z wyrobem Plastyka) ale akurat fotki, które zamieściłeś nie są moim zdaniem miarodajne ze względu na flesza oraz warstwę kurzu jaki pokrywa samolot. Niemniej, tak jak wspomniałem, widać wyraźnie, że brązowy jest najdalszy od prawdy. Model w 98% skończony Zrobiłem fotkę przy naturalnym świetle gdzie kolory są bliższe prawdy (galerię również postaram się zrobić na dworze). Niebawem galeria Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2011 Witam! Dziękuję kibicom za uwagi i doping, a "podglądaczom" za odwiedziny Zapraszam do galerii --> viewtopic.php?f=64&t=30312 Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi