Konrad C Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Jest sporo zdjęć i rysunków T-28 w takiej konfiguracji i w zimowym kamo, można coś wybrać. Chyba tak zostawię - "Fin" jest świetny i nie chce psuć tego bo wloty są takie czy inne. Liczy się zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Witam! Pora odkurzyć kolejny wątek mojego autorstwa. Przede wszystkim mój pierwotny zamysł na temat tego zacnego modelu się zmienił. Otóż postanowiłem dodać dodatkowe opancerzenie do czołgu oraz zmienić malowanie. Malowanie przewiduję takie: Będzie to raczej takie s-f bo armata jest inna (ładniejsza...) oraz nie wszystkie płyty będą wyglądać tak jak powinny. Kalki już skompletowałem, wieża została już skończona, jeszcze zmyje farbę z kadłuba tego czołgu i biorę się za "opancerzanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Mam nadzieje że dotrwasz i takiego ładnego Fina ujrzymy na koniec...ha- płytki się przydały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Mam nadzieje że dotrwasz i takiego ładnego Fina ujrzymy na koniec...ha- płytki się przydały? I kalki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam! Szkoda, że prowadzę monolog... Oto postępy nad czołgiem, czyli gotowe wieżyczki oraz atrapa osłony uk. chłodzącego(?). Przepraszam za zdjęcia ale od południa pada deszcz :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Jak dla mnie git ale fotki niewyraźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam! Śliczne te zawiaski. Coraz lepiej to wygląda! Ps. Proszę, nie śpiesz się..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam!Śliczne te zawiaski. Coraz lepiej to wygląda! Ps. Proszę, nie śpiesz się..... Nie spieszę się a jeśli gdzieś to widać to się poprawi. Ogólnie strasznie chce lepić tego tanka i może tak to wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Hej , mam nadzieję ,że tym razem nic zmywać nie będziesz musiał. Póki co wygląda to bardzo obiecująco, zawiaski też mi się podobają (wiem ile ta drobnica potrafi nerwów napsuć) Także dajesz do przodu dalej , będę sobie obserwować jeśli pozwolisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Hej , mam nadzieję ,że tym razem nic zmywać nie będziesz musiał.Póki co wygląda to bardzo obiecująco, zawiaski też mi się podobają (wiem ile ta drobnica potrafi nerwów napsuć) Także dajesz do przodu dalej , będę sobie obserwować jeśli pozwolisz. Pozdrawiam Dzięki za opinie i za przerwanie monologu. W moich relacjach jesteś zawsze mile widziany. A oto dalszy ciąg, farba już zmyta. Postanowiłem, że zrobię mu silnik i go pokaże, pootwierałem jeszcze parę włazów. R-3 zmył mi klej przez co teraz mogę co nie co poprawić wcześniejsze klejenie. Ogólnie kadłub jeszcze sobie schnie z odtłuszczania, kiedy wyschnie zabiorę się za klejenie oraz małe poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Witam! Teraz czeka mnie ostre szpachlowanie i szlifowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Coraz lepiej maluj wreszcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Coraz lepiej maluj wreszcie Sam byś swojego zmalował bo prawie każdy na niego czeka :P Ja jeszcze muszę po szpachlować, zeszlifować, wnieść drobne korekty i odtłuścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Teraz to mam dylemat. Pomalowałem teciaka kolorem zielonym i chciałem nanosić kamuflaż ale taki jednolity strasznie mi się podoba. Nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Ja to bym się na tym zielonym pobawił. PS Zawalczyłeś jakoś z tym silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Jak jednolite kamo to pobawiłbym się w CM (w moim wykonaniu pewnie by na nieudolnych próbach się skończyło ) . Olejne też dają duże pole do popisu ,widziałem na konkurencyjnym 4um prace kolegi Mnowogro i to w skali 1:72 z jednobarwnymi malowaniami , to co on tam wyczynia to . Także nie pękaj i dajesz , dajesz , nie przestajesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Ja to bym się na tym zielonym pobawił. PS Zawalczyłeś jakoś z tym silnikiem? Tak zrobię. Tak, bardziej lepiłem na intuicję niż na instrukcję której i tak nie było. Jak jednolite kamo to pobawiłbym się w CM (w moim wykonaniu pewnie by na nieudolnych próbach się skończyło ) . Olejne też dają duże pole do popisu ,widziałem na konkurencyjnym 4um prace kolegi Mnowogro i to w skali 1:72 z jednobarwnymi malowaniami , to co on tam wyczynia to .Także nie pękaj i dajesz , dajesz , nie przestajesz Pozdrawiam Cm sprawdza się w małych model, tam bardzo dobrze uwidacznia detale. W wypadku T-28 by to go totalnie oszpeciło. Walczyłem z olejami, nałożyłem washa, pomalowałem 50% detali oraz dodałem tłuste plamy po oleju a także błoto na błotnikach które trzeba mocno dopracować. Trzeba jeszcze mocno się napracować żeby to jako tako wyglądało a w szczególności przełamać monotonie zielonego kolorku. A oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 czyli jednak tylko zieleń, jest fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabotnik Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Jest doskonale, te białe kamo by go zeszpeciło, zielony jest idealny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Po prostu świetny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Bardzo pierwsza klasa,że tak napisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 Przede wszystkim dzięki Wam panowie za odpowiedz w moim temacie oraz za miłe słowa, to fajnie, że teciak Wam się podoba Tymczasem budowa troche zwalnia z powodu równoległego montażu T-34/76 HobbyBossa. A oto co zrobiłem: Poprawiłem błoto, pomalowałem większość detali, dodałem antenę oraz przecierki metalicznym kolorem. Myślę, że kolejnym punktem będzie błoto z ziemi i wikolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 CM to technika budowania światłocienia i na pewno nadaje się na duże pojazdy, szkoda że jej nie zastosowałeś, warto podejmować odważne decyzje Do tematu podszedłeś zbyt ostrożnie (mam na myśli rezygnację z zimowego kamo i z technik podnoszących efektowność modelu), nie zmienia to faktu, że malowanie jest udane i model wygląda bardzo dobrze. Troszkę wieża mnie nie przekonuje bo z jednej strony ma dość mocno uszkodzoną fakturę, a z drugiej jest gładka jak pupka niemowlaczka Zastanawiam się też co się stało z tą dodatkową ochronką tylnego wiatraczka z żaluzjami. Wróci? Bo generalnie widać miejsca w których ta część była przyklejona i nie wyglądają one kusząco, a już na pewno nie wyglądałyby tak w realiach (tam jednak były mocowania tej płyty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 CM to technika budowania światłocienia i na pewno nadaje się na duże pojazdy, szkoda że jej nie zastosowałeś, warto podejmować odważne decyzje Do tematu podszedłeś zbyt ostrożnie (mam na myśli rezygnację z zimowego kamo i z technik podnoszących efektowność modelu), nie zmienia to faktu, że malowanie jest udane i model wygląda bardzo dobrze. Troszkę wieża mnie nie przekonuje bo z jednej strony ma dość mocno uszkodzoną fakturę, a z drugiej jest gładka jak pupka niemowlaczka Zastanawiam się też co się stało z tą dodatkową ochronką tylnego wiatraczka z żaluzjami. Wróci? Bo generalnie widać miejsca w których ta część była przyklejona i nie wyglądają one kusząco, a już na pewno nie wyglądałyby tak w realiach (tam jednak były mocowania tej płyty). Wieża ma dodatkowe opancerzenie tylko postanowiłem nie przyklejać ekranu właśnie tam gdzie jest faktura odlewu wieży. Oczywiście, że wróci lecz na na razie muszę się zając wykończeniem wiatraka ponieważ nie miałbym do niego dostępu montując pokrywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi