plastikk Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Właściwie, to nie będzie pełna relacja, bo model należy do zaawansowanych rozgrzebków. Stan pierwotny był taki: Wiem, mała fotka ale tylko taką już dysponuje.Jakoś mi moje ''bukwy'' nie odpowiadały. Mydełko trafiło do zmywacza. Zmiana malowania,za wzór posłużyła ta oto fotka: Fiński ... około roku 1918. A tak jest na chwilę obecną: I pytanie - jaki kolor łosza by tutaj zastosować?Jakieś propozycje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 Ciemny brąz olejny lub czarny. Czekam na apdejty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 23 Kwietnia 2011 Share Napisano 23 Kwietnia 2011 śliczności! brąz Van Dyck. chociaż mozna byłoby rozważyć umbrę naturalną, ma inną tonację. powinieneś spróbować na jakimś próbniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 jedyne co dłubłem dzisiaj to jakieś tam zawiasy przy osłonie pancernej chłodnicy: Po za tym klocuszek dostał sido a koła kolory właściwe kauczukowi [ szary?] Mało interesujące to i fot nie ma. Wieczorkiem łoszuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 A co z łańcuszkami na kołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 24 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Nie mam...ma ktoś coś takiego?Od Greyhounda by chyba pasowały. Może komuś z blaszki Parta/Edka zostały?Dwie sztuki przyjmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 F.I.A.T. złoszowany - mieszanka czarnego/sieny palonej. Całkiem fajna mieszanka - zwłaszcza na jasnym kolorku fajny odcień. w międzyczasie dłubię Forda Tfc[FTB?]: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Piękny łosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Wash rzeczywiście ładnie wyszedł, ale mam jedną uwagę mogłeś bardziej postarać się przy przejściu kolorów ( linia podziału jest trochę nierówna ) Co do Forda to czarne obwódki są chyba "deczko" za grube A tak ogólnie jest SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 A tak ogólnie jest SUPER ej ta kwestia należy do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz kumorek Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Gdzie taki model można kupić lub ine tego typu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 Gdzie taki model można kupić lub ine tego typu?? Np. - JadarHobby Shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 25 Kwietnia 2011 Share Napisano 25 Kwietnia 2011 uwagę mogłeś bardziej postarać się przy przejściu kolorów ( linia podziału jest trochę nierówna ) Nie ma co przesmradzać. Nie sądzę by Finowie przyklejali taśmę. Łosz fajnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 25 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2011 uwagę mogłeś bardziej postarać się przy przejściu kolorów ( linia podziału jest trochę nierówna ) Nie ma co przesmradzać. Nie sądzę by Finowie przyklejali taśmę. Łosz fajnie wyszedł O właśnie... Nikt nie ma zbędnych jakiś trawionych łańcuchów na koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Nie ma co przesmradzać. Nie sądzę by Finowie przyklejali taśmę. Łosz fajnie wyszedł W pełni się zgadzam. Dajesz dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wosiek Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Widzę, że niepotrzebnie rozpętałem burzę :( Nie taki był mój zamiar, ale .... .. wystarczy uważnie oglądnąć sobie oryginalne zdjęcie. Wiem, że poprawa linii na tym etapie i tak nie wchodziła w rachubę, więc chciałem tylko, żeby kolega plastikk w przyszłości zwracał więcej uwagi na detale pozdrawiam P.S. plastikk - co złego to nie ja Dawaj, dawaj ciekawi mnie efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 @wosiek - spoko... Tymczasem Ford Tańskiego: Pozostają światła i montaż uzbrojenia... Ps. Czy ktoś posiada jakies hmm zapasy pierwszaków Modelkraka? Mógłby przejrzeć zawartośc woreczków z cześciami czy nie ma nadprogramowych Km'ów?...potrzebne są dwa. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Km'y Modelkraka specjalnie finezyjne nie są. To chyba najprostszy element do samodzielnego dorobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Sporo pracy włożyłeś w forda, ale niestety malowanie nie wyszło dobrze. Czarne krawędzie są zdecydowanie za grube i poszarpane. Na Twoim miejscu bym go pomalował raz jeszcze, szkoda włożonego wysiłku, żeby go tak zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Plasikk, a jak grubego flamastra użyłeś? Wydaja mi się te linie za grube. Ja używałem cienkopis 0,2mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 a)Kamuflaż - owszem obwódki są postrzępione - jest to moja interpretacja tego kamuflażu.Znanych jest kilka fotek Forda, z czego połowa to prawdopodobnie ten sam egzemplarz/prototyp a pozostałe są tak doskonałej jakości że ''widać wszystko'' b)No cóż muszę zainwestować w cieńszy marker... Jestem tylko lepiaczem bez zapędów znanych z innego Forum... Taa...dostanie mi się teraz od ''Polskich pancerniaków'' za ''interpretację'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Dłubnięte przy Fiaciku.Więcej - stoi maszyna na...kołach. I takie tam jakieś mocowania progów?widoczne na oryginalnej fotce. Tyle przed spacerkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Druga styczność z pigmentami.Może być czy ... czy nie i dać se na luz? Mia być taki hmm... kolor zimowego błota gdzieś w Finlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Według mnie odrobinę za ostro się to błotko kończy. Spróbuj bardzo delikatnie namoczyć fixerem "czysty" kadłub nad granicą błota, nabrać pigmentu na pędzel i podziałać metodą "strzepywania popiołu z papierosa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi