tornado Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 American LAFRANCE Eagle Fire Pumper - Trumpeter - skala 1:25 Kiedyś musiało się to stać, więc czemu nie teraz . W każdym razie wziołem się za strażaka. Nie będę wstawiał fotek poszczególnych ramek, wszystko znajdziecie tu: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1450&mode=thread&order=0 Po otwarciu kartonu trochę się rozczarowałem Mianowicie okazało się, że rama jest z jednego elementu, tzn. podłużnice z poprzeczkami i zbiornikami powietrza tworzą całość. Silnika także nie ma , jest tylko atrapa miski olejowej Ale co tam, kabina też nie jest podnoszona więc i tak nie było by go widać. Widocznie producent doszedł do wniosku, że skoro to wszystko jest zabudowane, to można pójść na łatwiznę Pomimo tak dużego uproszczenia, okazuje się że i tak jest dość sporo elementów do montażu Budowę modelu rozpocząłem od montażu resorów i tylnego mostu. Przykleiłem też siłowniki i trochę detali: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 15 Marca 2006 Share Napisano 15 Marca 2006 NO NARESZCIE ZABRAŁEŚ SIĘ ZA JEDYNIE WŁAŚCIWY MODEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 16 Marca 2006 Share Napisano 16 Marca 2006 Niezły sprzęciorex się zapowiada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 16 Marca 2006 Share Napisano 16 Marca 2006 ja też chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2006 Autor Share Napisano 17 Marca 2006 Rama jest już pomalowana ( Pactra A1) i stoi na kołach: Zbiornik paliwa równiez jest już na swoim miejscu. Pierwszy raz spotkałem się , aby w modelu opony miały podział na prowadzące i napędowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2006 Autor Share Napisano 17 Marca 2006 (edytowane) Ostatnio mam dość dużo wolnego czasu, to i przy modelach mogę nieco podłubać Zostały wykonane i zamontowane wały pędne, autopompa i wydech: Edytowane 17 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 17 Marca 2006 Share Napisano 17 Marca 2006 tak nam tu chłopaki na forum sie zaczerwienili że widzę tez sie zdecydowałes. W ramach odpoczynku a raczej odmiany miedzy stateczkami moze tez sie zdecyduje na takiego stworka. Bo zanęcili tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2006 Autor Share Napisano 17 Marca 2006 Masz rację Budowę tego modelu traktuję właśnie w ramach relaksu. Jakby nie było, w końcu jest to dla mnie inna dziedzina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 Kurna, oblukałem kupę stronek w necie, ale nigdzie nie mogę znaleźć fotki wnętrza Instrukcja jest tak uboga, że praktycznie nie wiadomo jak pomalować wnętrze kabiny :( Może Wam gdzieś wpadła w ręce fotka przedstawiająca kokpit Tymczasem zabieram się za malowanie blach nadwozia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 Moze z tego cos podlukasz bo kabiny jakies takie podobne http://www.psvusa.com/deliveries/lynchburg.html http://www.psvusa.com/deliveries/virginiabeach/squad_3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 Jędrulka nawet nie wiesz jak mi pomogłeś Wielkie dzieki za pomoc masz u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 No cos Ty Musimy sobie pomagac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 No cos Ty Musimy sobie pomagac Okonek, nie bądź głupi. Daje piwko, to bierz, zawsze się da coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 Miałem się wziąść za malowanie kabiny, ale zmieniłem plany i postanowiłem zrobić otwarte drzwi. Podczas wycinania drzwi nożyk dwukrotnie obsunął się i trzeba było ubytek w karoserii zaszpachlować: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 (edytowane) Miałem się wziąść za malowanie kabiny, ale zmieniłem plany i postanowiłem zrobić otwarte drzwi. Po takich fotkach z ta ryflowana blacha to nie miales wyjscia Edytowane 18 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 Zgadza się, po obejżeniu fotek, doszedłem do wniosku że można zrobić w nim cuda niewidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Marca 2006 Autor Share Napisano 19 Marca 2006 Kokpit prawie gotowy. Wnęki stopni wykonałem z blachy ryflowanej, a podstawy siedzeń okleiłem srebną folią - imitacja blachy nierdzewnej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 Jedrula ja wiedzialem , ze dzisiaj jeszcze cos pokazesz ale, ze az tyle No to rodzinka miala dzisiaj tatusia w domu Mala sugestia - na orginale widac takie fajne katowniki pomiedzy blacha a dywanikami. Mysle, ze podniosa efekt a dla ciebie zrobic cos takiego to pikus PS.Czwarte dzrzwi nie otwierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Marca 2006 Autor Share Napisano 19 Marca 2006 (edytowane) Przecież napisałem wyraźnie, że kokpit jest PRAWIE gotowy Kątowników jeszcze nie dawałem, ponieważ zastanawiam się nad zamontowaniem blachy ryflowanej na podłodze w tylnej częśći kabiny ( patrz foto). Jest tylko jeden szkopół, blacha jest gruba na 1,5 mm, a innej nie mam Edytowane 20 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 19 Marca 2006 Share Napisano 19 Marca 2006 To wytnij podloge i wstaw blache Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Marca 2006 Autor Share Napisano 20 Marca 2006 To wytnij podloge i wstaw blache Coś pokombinuję, wkażdym razie blachę zamontuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Marca 2006 Autor Share Napisano 20 Marca 2006 Doszedłem do wniosku, że nie będę wycinał podłogi, a poprostu blachę od spodu potraktowałem papierem ściernym. W ten sposób otrzymałem pożądaną grubość Blacha juz leży na podłodze, a skraje osłąnięte kątownikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 Powiem tylko - szykuj sie na kolejny medal PS. Co z tymi czwartymi dzrzwiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 20 Marca 2006 Share Napisano 20 Marca 2006 blacha wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Marca 2006 Autor Share Napisano 20 Marca 2006 Powiem tylko - szykuj sie na kolejny medal Hehe, to nie takie łatwe, Fojer to twarda sztuka PS. Co z tymi czwartymi dzrzwiami W założeniu miałem zrobić tylko lewą strone otwartą. Jednak doszedłem do wniosku, że coś będzie brakować po prawej. Więc wyciąłem jeszcze drzwi dowudcy sekcji, a tylne zostawiłem zamknięte aby był widoczny kawałek zewnętrznej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi