Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

grzechu79 widać ze kolega niezbyt długo siedzi w cywilach italeri jak i inni producencie czasem do modelu daja ramkę z chromem.Delikatne jak kurze jaja i nasze

• Odpowiedzi 80
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Napisano

Mała aktualizacja.Części pokazane w poprzednich postach wylądowały na ramie

cbb3d0bf27ab254b.jpg

0418858e14cb5207.jpg

0f1c034e85d516aa.jpg

Wesołych świąt i Szczęśliwego Nowego roku

Napisano

Podłoga i łóżko wnętrza zrobione:

e80c7bb6d23e8dd8.jpg

6c3f48f342e29fa2.jpg

No i przymiarka :

d1a7589fae53dab5.jpg

68853a6c4762250b.jpg

5c2e3de5abdb7f72.jpg

Położone kalkomanie:

84b43323ee9cb105.jpg

Kalkomanie na bakach jak w oryginale:

3f0fb0c12356550b.jpg

dcb22f5da7d8e616.jpg

Napisano

grzechu79 Można jeszcze użyć Alcad który jest jeszcze bardziej delikatny od oryginału.

Napisano

W sumie dziwna sprawa. Każdy ciągnik standardowo otrzymuje dwie czerwone lampy. Ten ma je wydłubane i nie widzę żadnych "zastępczych". Widocznie komuś musiały się spodobać na przedstawionym festynie

Napisano

Przyszła mi do głowy jedna myśl może w Ameryce jeżeli naczepa jest z tyłu oświetlona to ciągnik nie potrzebuje już tylnich świateł

Napisano

Są lampy

d2df6fc493f5e25d.jpg

Te bo bokach to kierunko-stopy a w środku wsteczny Ekonomia panowie W stanach nie wymienia się tylko żarówki jak u nas, lecz cały klosz. Znacznie wygodniejsze rozwiązanie

Napisano

Hej,

to co zaznaczyłeś to są odblaski. W tylnej poprzeczce, lampy (zespolone światła tylne, kierunkowskazy i stopy) oraz tzw. "wsteczny" montowane są w tych otworach. (patrz moje zdjęcie).

VN78021-vi.jpg

Jeżeli VN'ka ma skróconą ramę (bez ostatniej poprzeczki) lampy wsteczne są montowane na wysokości poduszek tylnego zawieszenia.

W stanach każdy pojazd podobnie jak u nas musi posiadać tylne oświetlenie.

pozdrawiam,

k.

Napisano

Sory że zmienie temat ale najpierw podłączają przewody a później idzie rama do lakiernika bo widze że wszystkie przewody są pomalowane na kolorek bazowy ??

Napisano

Jeżeli jest jeszcze możliwość to wyrównałbym te linie tapicerki, bo jednak niektóre są naprawdę nierówne. Kolorystyka wnętrza podoba mi się, natomiast nałożyłbym na całośc dodatkowo bezbarwny, a zobaczysz że wygląd zmieni sie jeszcze bardziej na plus

• 3 weeks later...
Napisano

Nastąpiła mała zmiana planów w budowie tego ciągnika ponieważ, postanowiłem zrobić w nim oświetlenie

Oto w tylnym uchwycie na lampy zrobione otwory na diody które już przymierzyłem

f762c751e646a05a.jpg

Tak prezętuje się zaświecona jedna "lampa"dla próby

e17c61001535c29e.jpg

No i jeszcze dwa zdjątka

97972c9f2c47873em.jpg397f7ec1f870f593m.jpg

• 1 month later...
Napisano

Witam prace nareszcie ruszyły

Zrobiłem fotele, bardzo przyzwoicie wyglądają

d63e61124e37e053.jpg

A także nałożyłem kalkomanie na pulpit

5fe6a693b1b8ccae.jpg

A tak wygląda środek po sklejeniu

900ad370aacb7fd1.jpg

d582c97d1af79842.jpg

6445e8117f407fbf.jpg

Napisano

Mogłeś lepiej pomalować ten kokpit - najechałeś na drugi kolor - trzeba było wcześniej zamaskować taśmą. A te fotele dziwnie wyglądają - jak gąbki, no ale jak Ci się podoba to ok. Tyle że mogłeś tył foteli wypełnić albo ewentualnie zamaskować tym materiałem co jest na fotelu

Napisano

Podoba mi sie kolorystyka deski, tylko koniecznie popraw ją.

Napisano

Witam Kolorystyka wnętrza bardzo ładna tylko jeszcze parę poprawek.A Fotele hmm dla mnie takie sobie.Ale każdy ma inny gust.

Pozdrawiam,eKrystian

Napisano

Pasuje, ale popraw malowanie deski , i te kłaki zabierz z foteli najwyżej użyj flocku .

Napisano
i te kłaki zabierz z foteli najwyżej użyj flocku .

Chyba to jest flock