Marcin Witkowski Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Szacunek i podziw... Pan Sobczyk sam zbudował sobie za życia pomnik w postaci tych modeli. Szkoda, że tak niewielu próbuje iść podobną drogą w modelarstwie. Oglądać i uczyć się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARKMAN1 Napisano 6 Maja 2011 Autor Share Napisano 6 Maja 2011 Zapomniałem dodać do galerii ostatnie ,nieukończone dzieło,czyli Douglas C-47 : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Zapowiadało się kolejne dzieło sztuki. Wielka szkoda, że nie udało się ukończyć tej Dakoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Maja 2011 Share Napisano 6 Maja 2011 Ile to musiało kosztować czasu! Piękna robota. Patrzę ze szczególnym sentymentem na RWD 2, gdyż kiedyś budowałem ten model w skali 1:10 ze sklejki i balsy. Dakotę już w tej postaci można podciągnąć pod model samolotu niszczejącego gdzieś tamm ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DARKMAN1 Napisano 7 Maja 2011 Autor Share Napisano 7 Maja 2011 Można by rzec,że C-47 ma naturalne ślady eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam.Sorry za odgrzewanie kotleta ale mialem przyjemnosc pomocy p.Sobczykowi czyli naszemu instruktorowi w drodze na zawody we Wroclawiu z B-17;skrzydla byly odlaczane i calosc byla spakowana w duuuza,wiekowa walizke.A sam efekt kolekcji-sama przyjemnosc.Pamietam proces tworzenia P-11;kompresja przy obracaniu smiglem,ruchome powierzchnie sterowe przy ruchu drazka sterowego,specjalnie zlobkowana blacha na platy.Mysle ze tego typu kolekcje powinny byc przechowywane w gablotach,tak zreszta byly za zycia p.Sobczyka.Dla mlodych entuzjastow modelarstwa nie ma nic bardziej motywujacego jak poogladac sobie tego typu kolekcje.Wielki czlowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Sobczyk Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 SERDECZNIE POZDRAWIAM , CHODZ WIELE MINELO OD DATY TEGO POSTU CHCIALBYM WSZYSTKIM PODZIEKOWAC ZA DOBRE SLOWA O MOJIM DZIADKU I JEGO MODELACH, CHCIALEM DAC ZNAC ZE WIEKSZOSC Z TYCH MODELI ZNAJDUJE SIE W BEZPIECZNYCH MIEJSCU, POZDROWIENIA OD NAJSTARSZEGO WNUKA EUGENIUSZ SOBCZYKA, BYL WSPANIALYM DZIADKIEM , MOGLEM PODZIWIAC JEGO PASJE- TOMASZ SOBCZYK EMAIL: tjs73@outlook.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 29 Maja 2014 Share Napisano 29 Maja 2014 Odpadłem, piękne modele . Jak dla mnie najlepiej wykonane modele jakie kiedykolwiek widziałem. Chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hdsopel Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Witam jestem wnukiem wykonawcy tych modeli oraz posiadaczem najbardziej wartościowych dla dziadka modeli . Poszukuję osób do pomocy w przywróceniu dawnego blasku modelom . Od kilku lat umieszczone sa w szklanych gablotach . kontakt hdsopel@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Piękna kolekcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tjs73 Napisano 30 Sierpnia 2019 Share Napisano 30 Sierpnia 2019 SERDECZNIE POZDRAWIAM MODELARZY I PRZYJACIOL MOJEGO DZIADKA-TOMASZ SOBCZYK 8.30.19 USA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi