plastikk Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Nie za ciemny kolor?Z resztą - kwitów na kolory nie ma,tylko domniemania. Zobaczymy jak wyjdzie po operacjach ''upiększających''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Zrób mu jakieś fajne kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 @Kondi - V typowo brytolskie były jednokolorowe.Nawet te przekazane Białym...Być może jakiś Beute był w ten ''szwabski deseń''.Dopiero w Armii Robotników i Chłopów spotykany był deseń dwukolorowy. Na polu walki syf zapewniał dobry kamuflaż,bez potrzeby dodatkowych malowań. No to się powymądrzałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Witam! No i kolega plastikk wszystko wyjaśnił. Robię jednokolorowego brytola, bo kwitów na malowanie wielobarwne nie mam, wiec nie ryzykuję Nie za ciemny kolor? Raczej nie. To będzie takie humbrolowskie "29". Coś dobiorę z Lifecolor, albo Model Master. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 @Kondi - V typowo brytolskie były jednokolorowe.Nawet te przekazane Białym...Być może jakiś Beute był w ten ''szwabski deseń''.Dopiero w Armii Robotników i Chłopów spotykany był deseń dwukolorowy.Na polu walki syf zapewniał dobry kamuflaż,bez potrzeby dodatkowych malowań. No to się powymądrzałem... To zwracam honor ... W taki razie zrób mu fajne cieniowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Kolorowe Kamo tzw.Salomons Camo stosowany było tylko na Mark I /II. Co prawda widziałem gdzieś grafikę Mark IV w kolorowym kamo ale z fotką się nie spotkałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Zrób go w stylu SF Hurra Po raz pierwszy wkleiłem zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Bolszewickie byly ladne, plamiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 A ten na moim zdjęciu u ruskich służył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 A ten na moim zdjęciu u ruskich służył? Ten na twoim zdjęcia to klocki lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Wiem, ale kamuflaż chyba nie jest wyssany z palca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Witam. Może się przyda, zdjęcie i malowanie B4 Swego czasu zmajstrowałem sobie takiego Marka w dużej skali. http://bigmodel120.blogspot.com/2010/12/mark-v.html Korci mnie żeby sobie zrobić jeszcze raz takiego Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Super. Czy to RC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Super się prezentuje ten tank. Znalazłem dwa kamo: Pierwszy nie mam pojęcia, a drugi to Kanadyjski 1 batalion czołgów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Super. Czy to RC ? Nie, nie przepadam za RC. Standardowy, statyczny model, zrobiony z polistyrenu i odlewów żywicznych. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 10 Maja 2011 Autor Share Napisano 10 Maja 2011 Witam! Może się przyda, zdjęcie i malowanie B4 Przyda się i to bardzo, bo w tym malowaniu mam zamiar go zrobić. Kwitów mi brakowało, a teraz mam. Dzieki bardzo Swego czasu zmajstrowałem sobie takiego Marka w dużej skali. Znam ten model. Dobrze go sobie obejrzałem tutaj http://www.track-link.net/gallery/5103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Witam! Projekt chwilowo wstrzymany, bo czasu nie mam. Poza tym kończyłem to: http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=26947 co pochłonęło mi resztki wolnych chwil. Dzisiaj tyko obrobiłem, nawierciłem i wkleiłem Lewisy i pokleiłem gaski, które to ładnie się lepią zwykłym cementem. Chwała im za to, bo żeby założyć je na model, trzeba będzie je regularnie przykleić do kadłuba na całej długości. Mam jeszcze pytanie: czy ktoś wie jakim kolorem malowane były ramiona semafora w tym pojeżdzie? I tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Semafor?Biel i czerwony - ja na kolei[tak bym obstawiał - bo nie mam/nie ma pewnika] .Z tym że, sygnalizowała co innego...i dosyć szybko pozbyto się tego ''udogodnienia''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Witam! Model polepiony. Obfity w części ten zestaw raczej nie był. Dużo piłowania, pasowania, doginania, przeklinania itp. Jeszcze trochę szpachli i zacznę malowanie. Teraz wygląda to tak: I tyle..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 I kurde warto było piłować ect.Czekamy zatem na mazaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 Witam! Pierwsze nieśmiałe próby pacykowania tego potwora. Na początek poszły biało czerwone kokardy, Niby są kalki, ale nie wiadomo jak siądą na tych nitach. Najpierw biały.... Potem maskowanie.... I efekt końcowy... Miejscami trzeba podmalować pędzlem i będzie chyba OK. Ponowne maskowanie i pojadę z szarym podkładem i z brązowymi podmalowaniami... I tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Maja 2011 Share Napisano 24 Maja 2011 Super model, uwielbiam te I-szo wojenne tanki. W swej brzydocie są piękne. Kibicuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 27 Maja 2011 Autor Share Napisano 27 Maja 2011 Witam! Malowania ciąg dalszy.... Model postanowiłem pomalować metodą, powiedzmy tradycyjną (oldskulową ), bez modulacji. Zresztą z modulacją mam wrażenie, że ten pojazd podobny byłby bardziej do kontenera na śmieci niż do czołgu. Dlatego na początek dałem szary podkład... Potem brązowe podmalowania... I malowanie całości "dark earth" akrylowym Testorsem (Model Master, tak jak i podkład ...) Po zdjęciu masek z kokard, wygląda to teraz tak: I tyle........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Jes,jes,jes...Zbiornik urokliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 27 Maja 2011 Share Napisano 27 Maja 2011 Pikny, panie tego pikny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi