EGONX Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Witam. Po bardzo długim czasie znów złapałem chęci do robienia ciekawych modeli .Wybór padł na Man-a .Chcę zrobić wywrotkę 6x6. Model do projektu to koń Man 26.321 z nowej dostawy Italerii .Będzie trochę przeróbek między innymi jak przedni most ,otwierane drzwi kierowcy i światła na ledach . Nie jestem pewny czy wszystkiemu podołam ,ale spróbuję. Na razie początki prac : Jak wiadomo , wywrotki mają opony budowlane więc pokusiłem się na własne odlewy : szerokie Przód węższe tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Świetnie się zapowiada super ,że zmieniasz opony jestem ciekaw jak będzie dalej powodzenia i wytrwałości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Zapowiada się bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Model do projektu to koń Man 26.321 z nowej dostawy Italerii .Będzie trochę przeróbek między innymi jak przedni most ,otwierane drzwi kierowcy i światła na ledach . Nie jestem pewny czy wszystkiemu podołam ,ale spróbuję. Na razie początki prac : Bez urazy w końcu to Twój model ale ledowe światła w ciężarówce z lat 80-tych i to jeszcze w wywrotce to żenada. Inna sprawa że świecące światła są dobre do zabawek a nie do modeli. Ale to Twój model zrobisz jak zechcesz. Życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Witam. Projekt bardzo ciekawy, na pewno masz we mnie kibica. Jeżeli reszta odlewów wygląda jak te na fotkach to będzie miał Maniek fajne kapcie. Inna sprawa że świecące światła są dobre do zabawek a nie do modeli. Ale to Twój model zrobisz jak zechcesz. Życzę powodzenia w budowie. Tu się z tobą nie zgodzę, fajnie zrobione oświetlenie nadaje prawdziwy urok ciężarówce. Powodzenia i życzę czasu na Mańka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomuel Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 MAN to marka, ale wiesz, może zmodyfikuj go na Rabę albo na Romana... Żartowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Choć jeszcze nie kleiłem ciężarówek (i się póki co nie zapowiada) to siadam i kibicuje. Lubię takie niebanalne, nieeleganckie, pracujące modele. Mam nadzieje, że wyjdzie Ci z tego perełka. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Widzę że zainteresowanie jest. Co do ledów chodziło mi , że zrobię w nim światła, a na razie walczę z środkiem kabiny .Nie długo będą zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirand Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Witam.Bardzo ciekawy projekcik.Szybko zdjęcia,zdjęcia i powodzenia.A tak z innej beczki czy odpłatnie nie dorobiłbyś 8 szt. oponek ?.Pozdrawiam Mirand. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Mam w planach go kupić, bo z europejczyków to tylko te stare ciężarówki mi się podobają. No i leży zabudowa do wreckera. Co do świateł mam mieszane uczucia. Może to się skończyć zabawkowo i nieciekawie, a może dobrze. Poczekamy, zobaczymy i wtedy będziemy krytykować lub chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 Jak zrobisz swiatla tak jak zrobiles opony to jestem pewien, ze bedzie to porzadna robota. Mysle, ze ten Actros 1/24 wyglada dosc przyzwoicie na tej fotce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 8 Maja 2011 Share Napisano 8 Maja 2011 A można coś dokładniej na temat tych opon? Skąd pozyskałeś pierwowzór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 8 Maja 2011 Autor Share Napisano 8 Maja 2011 Pytacie o opony. Kupiłem raz na Allegro z pozycji akcesoria. Zrobiłem formę i zacząłem odlewać. Po odlaniu wymagają one trochę obróbki ponieważ w robieniu odlewów nie jestem jeszcze wprawiony. Ale się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Opony robisz. A przedni most tak zostaje? Czy przerabiasz tak żeby się kola skręcały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Witam! Ciekawy i ambitny projekt! Myślę, że trzeba tu bardzo uważać na różnice pomiędzy samochodem szosowym a terenowym. Czy obejrzałeś pierwowzór starannie od spodu? Bo właśnie w obszarze ramy i zawieszenia bym się spodziewał różnic. Jeśli chodzi o oświetlenie, to bym odradzał - zaraz się pojawią problemy typu "gdzie schować baterię". Ale oczywiście jeżeli czujesz taką potrzebę, to jesteśmy z Tobą . Życzę powodzenia w budowie i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubyjg Napisano 9 Maja 2011 Share Napisano 9 Maja 2011 Witam. Tu jest pewna relacja, w której jest parę fotek podwozia może ci się przydać. http://www.fahrzeug-modellbau.de/thread.php?threadid=791&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 9 Maja 2011 Autor Share Napisano 9 Maja 2011 Wielkie dzięki za link .Będzie pomocny. Przedni most będzie miał skrętne koła . Co do spodu jak kolega PMROCZKO określił ma dużą rację jest inaczej .Musi być skrzynia rozdzielcza napędu przód ,tył. Przedni most przykręcany na cubanty podobnie jak tylny i inne modyfikacje. Z góry dziękuje za pomocne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Siema! Robisz wywrotkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abarth_127 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Siema!Robisz wywrotkę? Nie no co ty ? Tak dla jaj zrobił cały temat i dał zdjęcia wywrotki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Siema!Robisz wywrotkę? Nie no co ty ? Tak dla jaj zrobił cały temat i dał zdjęcia wywrotki ... hmmm.. a może pokusi się o glebogryzarkę xD swoją drogą jak postępy prac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 A nie lepiej ciężarówkę z lodami Koral? TAP TAP TAP MILKER? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 u4an zalogowałeś się na tym forum, żeby trollować?. Jak na razie z moich obserwacji, żaden z Twoich postów nic nie wniósł do żadnego z tematów . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EGONX Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Spokojnie Panowie. Dajcie trochę czasu mam remont mieszkania i temu się tak wlecze. Poza tym czekam na diody SMD , które coś długo idą. Niedługo będą aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 u4an zalogowałeś się na tym forum, żeby trollować?. Jak na razie z moich obserwacji, żaden z Twoich postów nic nie wniósł do żadnego z tematów . Pozdrawiam oj ha sie z toba nie zgodze, kolega wniusl troche poczucia humoru ;] powodzenia z remontem:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzacek1841 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 u4an zalogowałeś się na tym forum, żeby trollować?. Jak na razie z moich obserwacji, żaden z Twoich postów nic nie wniósł do żadnego z tematów . Pozdrawiam oj wniusł wiele radosci;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi