Epheli Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Któregoś dnia , będąc w Martoli, dostałem propozycję by zrobić trzy hamery z użyciem polskich oznaczeń przygotowanych przez ToroModel. Ktoś miał to dla nich zrobić, ale zostały trzy wstępnie sklejone Hummery i pudło cześć, nie zawsze pasujących do polskich wersji . Ponieważ nie było warunku, pełnego realizmu, mogłem się pobawić. Założenie było takie, że model mają być fajnym tłem dla kalek, które zresztą polecam Pełna relacja z projektu na moim blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Podobają mi się - czyste i schludne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Fajne. Czyściutkie, na pewno fajnie prezentują się na półce ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 No cóż, sam wiesz, jak baaardzo daleko im do rzeczywistych pojazdów. Natomiast są bardzo ładnie i starannie pomalowane oraz wycieniowane Jakiej farby użyłeś jako zieleni? Aha - HMMWV, Humvee, ale nie Hummer! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Witam! Śliczne modeliki! Strasznie mi się podobają, właśnie dlatego że takie czyste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Czyste i piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Jestem świeżo po przeczytaniu 2 tomów "Misjonarzy z Dywanowa", więc tak jak nie zajmuję się jeździdłami, ani skalą 1:35 to modele podobają mi się do tego stopnia, że sam rozważam popełnienie jakiegoś HUMVEE w naszym malowaniu. Niech to bedzie miarą jakości wykonania. Pozdrawiam Eryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Koledzy już napisali, że modele fajnie wyglądają, no ale tylko fajnie wyglądają. Trafiła kosa na kamień, niestety bardzo dobrze znam się na tematyce polskich Humvee i muszę dodać coś od siebie. W zasadzie jako demonstrator kalkomanii wyglądają dobrze, ale do polskich HMMWVs brakuje im baaaaaaardzo wiele. Wybacz, ale patrząc tak z grubsza, to może jedynie 30% tych modeli jest zgodne z rzeczywistością. Przede wszystkim: -brak wyciągarki i przedniej osłony w pojeździe ŻW, -grille na masce są złe, -złe koła, -złe lusterka, -złe obrotnice, mocowania pod KM, -złe opancerzenie, -niewłaściwe mocowania kół zapasowych, -brak tylnych zderzaków, chlapaczy, stelaży pod kanistry, -niewłaściwe typy foteli, -brak wielu, wielu drobnych elementów, -brak oznaczeń priorytetu drogowego, -pojazd ŻW zupełnie odbiega od rzeczywistości, -itd., lista byłaby długa. Poniżej wrzucam trzy zdjęcia, gdzie można co nieco porównać z rzeczywistością. Niemniej jednak należą Ci się gratulacje za wykonanie ładnych, czysto sklejonych i pomalowanych modeli. Może nijak mają się one do prawdziwych pojazdów, ale jeśli Ci na tym nie zależało, no to Twój wybór. Plus za tematykę i chęci. Może kiedyś zdecydujesz się wybudować porządną replikę polskiego Humvee? Chętnie pomogę z dokumentacją i poradami. W końcu sam to przerabiam. Wiem, jak ciężko jest zbudować polskiego Humvee, więc mimo wszystko zasługujesz na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 No cóż, sam wiesz, jak baaardzo daleko im do rzeczywistych pojazdów. Natomiast są bardzo ładnie i starannie pomalowane oraz wycieniowane Jakiej farby użyłeś jako zieleni? Aha - HMMWV, Humvee, ale nie Hummer! To chyba była Pactra Russian Armour Green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 16 Maja 2011 Autor Share Napisano 16 Maja 2011 @ Zderzak, dzięki za , jak napisałem, to była zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Zgadzam się z kolegami, one tylko fajnie wyglądają. Niestety nie mają nic wspólnego z polkimi wersjami pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Pierwszy najładniejszy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
despi Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 gdzie można coś na temat malowania znaleść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 8 Lutego 2012 Share Napisano 8 Lutego 2012 gdzie można coś na temat malowania znaleść? Chodzi Ci o temat malowania polskich Humvee? Jeśli tak to napisz co chciałbyś wiedzieć. Bez urazy dla kolegów, ale chyba nikt nie jest zainteresowany tematyką tych polskich pojazdów tak jak ja, więc wątpię, aby ktoś mógł wyjaśnić sprawy merytoryczne lepiej. Jeśli chodzi Ci o coś innego, sorry za ot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi