donalyah00 Napisano 14 Czerwca 2011 Share Napisano 14 Czerwca 2011 Myślę, że wybrałbym tą cieńszą, metalową. Po pomalowaniu nabierze jeszcze pewnikiem grubości. Fajnie, że prace szybko postępują, trzymam kciuki za ciąg dalszy! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 Marku...miałem się przypomnieć o kawałek czarnej ramki.....niniejszym to czynię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 No dobrze na temat luf ma zdanie jedna osoba....wystarczy,resztę Kolejny apdejcik a w nim p.lotniczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 14 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2011 No to kolejny apdejcik.Niech obraz się broni sam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 No to kolejny apdejcik.Niech obraz się broni sam dobrze się broni choć fotka mała też obstawiam metalowe lufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2011 dobrze się broni choć fotka mała też obstawiam metalowe lufy Właśnie wczoraj zauważyłem,że imageShack zmniejsza mi foty z 1024 na 800 po dłuższym boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Ostatnia fotka jest świetna! Białe światło z lewej i żółte z prawej robią fajny klimat. W białym świetle za to dobrze widać faktyczny kolor modelu. Co do czarnej ramki wlewowej – jestem teraz na wyjeździe ale postaram się coś wymyślić. Podaj mi proszę adres do wysyłki na PW. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 Dziś na tapetę trafiła artyleria główna.Przy kadłubie prace wyposażeniowe stanęły w miejscy do czasu zdobycia nowego relingu który po namyśle będę zmieniał.Ten dla mnie jest zbyt wątły i nie został tak przyklejony jak bym chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 Cóż odpowiem sobie sam ;-P tak serio zdjęcia wież artylerii głównej na pokładzie.Model zaczyna nabierać rumieńców : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 teraz wygląda drapieżnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 Przedmówca ma całkowitą rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 teraz wygląda drapieżnie No zaczyna wyglądać jak drapieżnik....Mam nadzieję,że prace w tygodniu będą postępowały szybko bo przed nami jeszcze pomysł na rozbudowaną dioramkę dla łajby a jeszcze nie wszystkie elementy dioramy dotarły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 teraz wygląda drapieżnie I pięknie, dla mnie bomba Jakie kolory farb zastosowałeś Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 teraz wygląda drapieżnie I pięknie, dla mnie bomba Jakie kolory farb zastosowałeś Pozdrawiam Lifecolor zestaw dedykowany do US navy ,kolory to odpowiednio : UA620 Light Grey 5L UA621 Ocean Grey 5O UA624 Deck Blue 20B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Lifecolor zestaw dedykowany do US navy ,kolory to odpowiednio : UA620 Light Grey 5L UA621 Ocean Grey 5O UA624 Deck Blue 20B Dzięki Oczyma wyobrazni widzę jak pięknie będzie wyglądał jak go skończysz Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2011 Oczami wyobrazni widzę jak pięknie będzie wyglądał jak go skończysz Pozdrawiam To jeszcze dorysuj sobie oczyma wyobraźni fajna dioramkę ...mam już pewien pomysł i kompletuję do takowej pierdołki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 20 Czerwca 2011 Share Napisano 20 Czerwca 2011 To jeszcze dorysuj sobie oczyma wyobraźni fajna dioramkę ...mam już pewien pomysł i kompletuję do takowej pierdołki ;-) Super, czekam więc na finał Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Reling wymieniony...teraz jest prosty jak drut.Okazało się,że reling z kompletu trafił się jak to Pan z Niko określił "przetrawiony" .Na chwile obecną klecę 127mm ....ale te przeskalowane celowniki raczej zdemontuje....127mm to wyrób LionRoar normalnie majstersztyk ;-) Niestety nie dysponuję monetą jednogroszową więc dla odmiany pochwale się jaką mam gigantyczną klamerkę Nie mogłem się powstrzymać i działa 127mm powędrowały na swoje miejsce: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Widzę,że klamerka się nie spodobała a tak się starałem No nic lecimy dalej z aktualizacją.Trzeba dotrzymać żelaznego terminu ukończenia łajby i zabrać łajbę na wycieczkę w przyszłym tygodniu Dość paplaniny czas na obraz : Dla niedowidzących ....tu widać świetnie art. 127mm Tu widok ogólny z loty OS2U ;-) Tutaj dla odmiany bezlitosne makro z widokiem na urządzenia radarowe Tu widok ogólny z odległości maskującej niedokładności Mniej więcej to na tyle. aaaaa nie jeszcze jedna burta się zapodziała więc dorzucam teraz : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Kurde, coraz ładniej wygląda Twój model, czekam na więcej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Dziś niestety za dużo nie zdziałałem.Skleciłem za to kratownicową konstrukcję wraz z relingiem który trzeba było ułożyć w dzikie "esyfloresy''.Zawsze takie ustrojstwo wpędza mnie w modelarską traumę .Poniżej zdjęcie na monecie jednogroszowej : Tak wygląda platforma na swoim miejscu : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Podoba mi się i model i tempo jego powstawania. Fotki ażurowej platformy na jednogroszówce oraz działa z klamerką również. Co do żelaznego terminu - czy chodzi Ci o Warshipreplikę? Impreza zapowiada się naprawdę nieźle. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 człek zajrzy raz na jakiś czas a tu tyle aktualizacji! ech, przyjemnie się ogląda postępy w budowie, piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek@ Napisano 27 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2011 Co do żelaznego terminu - czy chodzi Ci o Warshipreplikę? Impreza zapowiada się naprawdę nieźle. Pozdrawiam, Marek Tak mam na myśli SHIPREPLICA w Gdyni....na razie niestety duże opóźnienia nie wróżą Nashville na tej imprezie swej premiery.Choć jeszcze nic straconego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 Bardzo podba mi się ten model. Ja w 350 dostaje szału przy takich konstrukcjach a co dopiero w 700. Gratuluję tak szybkich postępów prac. A tak poza tematem ta wystawa modelarska w Gdyni o której się odbywa Bo tylko wiem że w Riwierze i 1-3 lipca. Jedno jest pewne że na pewno wybiorę się na tą wystawę. Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi