Panzer4 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Witam! Warsztat do tego modelu znajduje się na innym forum, a właściwie na dwóch. Tutaj zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Jest pikny Panie,pikny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Cieszy oko -gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Model piękny, a trawa z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Śledziłem warsztat z wypiekami na twarzy Szkoda, że z tymi gąsienicami lipa bo by był fajny zestawik. Trochę za mocno odcina się łosiek na wieży (oczywiście to tylko moje zdanie), poza tym cud miód i orzeszki. Elegancko wyszła podstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Podpisuje się pod kolegą ale orzeszków nie dorzucam za kapcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Dziękuję bardzo za komentarze Zestaw rzeczywiście kosztował mnie mnóstwo pracy, ale na pewno wrócę do modeli francuskich wozów ze stajni RPM... jak sobie odpocznę Podpisuje się pod kolegą ale orzeszków nie dorzucam za kapcie. Proponuję koledze złożyć żywiczne kapcie w 1:72. Szczególnie takie jakie były w zestawie Modell Trans. Pogadamy wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Świetny, z podstawkami bez kompleksów możesz już konkurować do Czaka ;] ;] ;] Gratuluję ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 15 Maja 2011 Share Napisano 15 Maja 2011 Model i reszta wyszla bardzo fajnie. Mole poklony. Tak troche na usprawiedliwienie gasienic z MT: - problem pierwszy to grubosc, niestety nie dalo rady w innym miejscu umiescic wlewki - j.w. z tego powodu tez bardzo kruche, proponuje (ja tak robie) przed odcieciem wpuscic troche wikolu pomiedzy zeby prowadzace, uelastyczni to troche odlew. - chwilowo prowadzone sa proby z odlewmi metalowymi, wlewka moglaby byc w innym miejscu, proste do przyginania. Kwestja tylko czy da sie takie cienkie odlec z metalu. Problem ten mozna by rozwiazac skracajac odcinki gasienicy. Poczekamy - zobaczymy. Za klopoty - sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 15 Maja 2011 Autor Share Napisano 15 Maja 2011 Piotrze kilka sugestii z mojej strony: - krótsze odcinki to dobry pomysł. - wlewka na kole napędowym mogłaby być od strony zębów - dorobić zęby to pikuś, a pozbyć się wlewki z ogniw to koszmar. Generalnie mogłyby byc odlane tak jak koła napinające. - ogniwka na kołach napinającym i napędowym są grubsze i myślę, że paski mogłyby być tej samej grubości - nie powinno to negatywnie się odbić na efekcie skali, a problem z odlewem i wycinaniem później z niego pasków byłby na pewno mniejszy. Poza tym gratuluję podjęcia tematu. Model bez tej konwersji nie nadaje się do zrobienia z powodu układu jezdnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Dzieki Swego czasu wlewki robil odlewnik - nie modelarz. Teraz robie sam - modelarz (czyli powinno byc lepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Ładny, nawet bardzo ładny Szczególnie żmudne malowanie robi wrażenie. Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 zacny model bardzo i chętnie na żywo go zobaczę. jedna tylko tycia uwaga - mam wrażenie, że wewnętrzne części układu jezdnego powinny być bardziej ubrudzone. generalnie piwo i gratulacje, zwłaszcza, że temat rzadko podejmowany a już na pewno w naszej królewskiej skali :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Gratulacje za dociągnięcie do końca niełatwego szkraba. Jedynie co mi tu brakuje to figuranta, który by nieco ożywił podstawkę. Kilkakrotnie się do niego przymierzałem, gąski z MT też nabyłem, ale skoro udowodniłeś, że się da... to trzeba go będzie z szafy wyciągnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Klasa fajne kolorki, szkoda, że nie ma figurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Maja 2011 Autor Share Napisano 17 Maja 2011 Dzięki za komentarze! Nie spodziewałem się takiego odbioru. Co do figurki, to niestety figurek Polaków nie ma żadnych, a nie mam nic z czego mógłbym zrobić polskiego pancerniaka :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 niestety figurek Polaków nie ma żadnych Są,firmy HAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Lub samoróbka, np z mechaników lotniczych Preisera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Nie nazywajmy figurem Hät figurkami Polakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 Nie nazywajmy figurem Hät figurkami Polakow przede wszystkim głowy do wymiany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pioter Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Problem tylko czym je zastapic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 W tej skali amerykanskie helmy M1 (bez siatki) z powodzeniem udają polskie hełmy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 19 Maja 2011 Autor Share Napisano 19 Maja 2011 Koledzy dzięki za rady. Może skorzystam przy następnym "polaku". Ale ja bym celował głównie w pancerniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 Ale ja bym celował głównie w pancerniaków. W tym wypadku do wykorzystania francuscy czołgiści z Milicasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 No to zostaje SOLFIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi