filip_gd Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Startuję z następnym projektem, to mój trzeci model Postanowiłem się skupić na pojazdach z iraku więc nadchodzi LAV-25 Malowanie 3 kolorowe, barwy natowskie, choć bardzo podoba mi się ONZ zaproponowany przez producenta. Szukam monografii do tego pojazdu, może ktoś pomoże? Na pierwszy rzut oka ciekawy model, duży plus że był dość tani. Czekam już tylko na farby i lufkę. Postępy prac będę starał się obfotografować. To będzie mój pierwszy wielobarwny kamuflaż który będzie chyba trzeba wymaskować więc trochę się boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Miałem go na oku ,ale na razie stać mnie tylko żeby zasiąść ;) , czekam na następne aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Na pewno nie będzie wyglądał jak twoja trójka:] Po prostu super! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Dzięki ,ale to twój temat. Ewentualnie napisz coś u mnie chociaż co do tego czy nie będzie lepiej wyglądał to nie wiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 choć bardzo podoba mi się ONZ zaproponowany przez producenta Lecz niestety nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merlin_PL Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Zgadza się malowanie ONZ jest fikcją stworzoną przez producenta. Z dodatków to bodaj LEGEND produkuje zestaw żywicznych kół oraz całego ekwipunku ( plecaki etc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2011 Proszę o pomoc w malowaniu kamuflażu nato. Farby są jednak nie wiem jak się do tego zabrać: Robić preshading? Słyszałem że bez sensu ale nie jestem pewny. Jaki kolor pierwszy ? Podejrzewam że jasny Czym maskować? Czy trzeba maskować ? Czy uda się z ręki ? Mam EW770 z dyszą 0.25 Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Czerwca 2011 Share Napisano 8 Czerwca 2011 Bardzo fajny model, ostatnio stałem się fanem transporterów i wozów wsparcia piechoty, ale tak naprawdę czekam na porządny model SKOTa (CZ/PL) w wersji z wieżą, łącznościowej (dowódczej) i sapersko/minerskiej - chyba tak on się nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 10 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2011 Model fajny, ale tylni kosz nie pasował - dwie dolne rury musiałem wyciąć i dorobię nowe bo nie było szans żeby je dopasować. Czy ktoś wie co to jest ta rura w kształcie łuku na wieży . Wygląda mi to na uchwyt KMa albo coś w tym stylu, patrzałem na różne fotki na necie i nie bardzo wiem... Druga sprawa że chyba jest słabo odwzorowana bo na fotkach była wygięta w drugą stronę. Wanna mi się słabo spasowała, z tyłu na dole było sporo szpachlowania i piłowania i szpara wyszła w jednym miejscu na 1,5mm Ogólnie model jak za tą cenę wart uwagi Co do maskowania to maluje na 3 kolorowe NATO, maskuje plasteliną UHU, zdecydowałem też że nie robię preshadingu, może uda mi się zrobić postshading - nigdy nie robiłem... to 3 model. Siatka w zestawie do oklejenia kosza jest kiepska, słabo się wygina i rozlatuje się, kosz ubłocę żeby ukryć te wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 Jednak preshading Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Bardzo wprawny ten preshading ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2011 Pierwszy kolor, musiałem zrobić poprawki i praktycznie zakryłem preshading Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2011 To mój trzeci model a malowanie poszło tragicznie. No ale trudno, model kosztował 60zł i zawsze można kupić drugi :] Postaram się mocniej go zbrudzić i zakryć niedoskonałości. Na zdjęciu z telefonu malowanie kam. bez szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Zdjęcia nie wyszły super, ale to nie galeria więc trudno :] Jeszcze brudzenie które zakryje masę niedoróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Wygląda jakby dopiero co przebył drogę z LST na plażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Ładnie wygląda, choć pewniw kolory przekłamane. Jakim kolorem malowałeś peryskopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 Nic mi nie mów o peryskopach, wyszły fatalnie :] Model Master Clear Blue Reszta to Tamka Nato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Próbowałem srebrnej, ale powiedziano mi że niebieska jest lepsza - dlatego pytam . To w końcu jaki kolor będzie najlepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 Wiesz w sumie nie wiem, chcę spróbować dać srebrną jako podkład i na to niebieski clear, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Bardzo ładny, wrzuć coś więcej do kosza i jakieś bambetle na boki. CO do peryskopów to może jakiś purpurowo-fioletowo-różowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Czy każdy pojazd musi mieć bambetle na bokach? Ładnie się teraz prezentuje BTW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Moses o gustach się nie rozmawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi