Skocz do zawartości

Aston Martin DBS - Tamiya 1/24

Trojan

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do obejrzenia galerii mojego "wymęczonego" Astona. Wymęczonego bo praca nad nim była stanowczo za bardzo pod górkę. Prześladował mnie pech, złośliwość przedmiotów martwych ze skłonnościami do znikania oraz problemy natury malarskiej. Zaparłem się, że się nie poddam i oto prezentuję efekt finalny.

astonmartindbstamiya1.jpg

astonmartindbstamiya2.jpg

astonmartindbstamiya3.jpg

astonmartindbstamiya4.jpg

astonmartindbstamiya5.jpg

astonmartindbstamiya6.jpg

astonmartindbstamiya7.jpg

astonmartindbstamiya8.jpg

astonmartindbstamiya9.jpg

astonmartindbstamiya10.jpg

astonmartindbstamiya11.jpg

A tu obiecana niespodzianka i bonus do galerii. Aston odwiedził swojego tatę

Na marginesie. Oglądanie tego cuda na żywo to czysta ekstaza. To auto jest tak piękne i dopracowane, że brak słów by to opisać. Po prostu dzieło sztuki. Niestety auto zostało właśnie sprzedane więc nie mogłem zasiąść za kierownicą.

bonus1t.jpg

bonus2dx.jpg

bonus3x.jpg

bonus4r.jpg

bonus5y.jpg

bonus6n.jpg

bonus7.jpg

Nie obyło się bez wpadki, którą dopiero dostrzegłem Pierwszemu, który to zauważy obiecuję wysłać pocztą 6-pak piwa

Prze-fantastyczny Aston! Tym bardziej, że jak mówisz, powstał wbrew przeciwnościom losu;]. Lakier wygląda obłędnie. Co do wpadki to ciężko coś dostrzec. Mam bzika na punkcie wystających poza obrys kół i nie wiem czy lewy tył nie jest bardziej wysunięty niż strona prawa. Z drugiej strony, może to szukanie na siłę;] Przepiękny!

pzdr.

Przepiękny model, świetny lakier - kolor i jakość, sesja też pro Byłem pewien że to będzie właśnie taka niespodzianka

Nie obyło się bez wpadki, którą dopiero dostrzegłem

Hmm... wpadka mówisz, ciężko dostrzec coś co może być nie tak. Mi się wydaje że chodzi o niezamaskowaną śrubę w podwoziu lub o brak lusterka wstecznego na szybie - wydaje mi się że go nie ma, a trzecia opcja to niepomalowane spryskiwacze reflektorów przednich ale to już takie na siłę wymyślone

Piękny model jeszcze piękniejszego samochodu. Pełnię szczęścia psują mi chromowane listwy po bokach, szczególnie na drugim zdjęciu widać jak wystają wycieraczki też coś mi psują, co zdjęcie to inaczej wyglądają, a na koniec dodam niewyszlifowane miejsce podziału form na siłownikach teleskopowych maski. Nie mniej model bardzo mi się podoba i zapewne będzie ozdobą kolekcji.

WOW..

Bardzo ładnie i czysto sklejony Aston.

Zdjęcia w "studiu" jak i w plenerze bardzo klimatyczne i oddają charakter auta.

Sam model w rzeczy samej bardzo mi się podoba przede wszystkim kolor lakieru jaki wybrałeś.

Wielkie brawa dla Ciebie za dokończenie modelu bo Ci co śledzili warsztat wiedzą o co chodzi tak więc masz wielkie

A tak na marginesie nie mogę się doczekać warsztatu Forda Focusa WRC 2010 - będę wiernym kibicem

Pozdrawiam

Paweł

Dzięki za miłe słowa. Fakt. Jest kilka niedociągnięć i mam nadzieję je wyeliminować przy budowie Volante, która już się rozpoczęła.

Co do wpadki. Nikt nie zgadł No ale skoro obiecałem bro to jeszcze poczekam.

Może chodzi o to że nie ma dźwigni ręcznego lub przedniej tablicy?

W tym samochodzie nie ma dźwigni ręcznego. Może zwyczajnie kolega nas robi w przysłowiowego konia .

Mam też wrażenie, że tylna część podwozia jest niedomalowana, a może to takie odbicie światła.

Piękny model, brawa za wytrwałą walkę z przeciwnościami, opłaciło się

Myślę że jak do tematu zajrzy Kornik to wypatrzy ten bubel ja mimo najszczerszych chęci nie mogę nic dostrzec, za bardzo mi się podoba ;)

Ps. można liczyć na fotkę nr.6 w większym rozmiarze? Chętnie widziałbym to zdjęcie na swoim pulpicie.

pozdrawiam i czekam na warsztat Volante.

Wyszedł pięknie

A co do błędu, to może miałeś na myśli licznik, bo chyba jest przekręcony? Tzn. wskazówka pokazuje maksymalną wartość, jeśli to prędkościomierz, bo aż tak się nie znam

Świetny model Pomysł na sesje zdjęciową z modelem w skali 1:1 jak dla mnie trafiony w 10 ;)

Nie ma się w sumie do czego doczepić, wszystko na najwyższym poziomie

Wydaje mi się, czy na jednej z fotek brakuje jednej wycieraczki?