tees Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Witam. Oj długo trwało aż modelik został ukończony. Wiele niespodzianek po drodze się zdarzyło a zwłaszcza podczas malowania. Pierwsze miał być jako SP-ANV ale malowanko musiałem zmyć bo wyszło tragicznie. Potem miał być jako wojskowy 6861 ale malowanko mi się nie podobało ( czytaj po raz kolejny zchszaniłem) i znowu poszedł do mycia. Ochota na jego skończenie mi skutecznie wygasła i tak poszedł w zapomnienie. W czasie leżenia i czekania na lepszy czas co rusz to coś od niego odpadało i tak stał się modelem wrakiem. Żal było patrzeć. Trzy tygodnie temu naszła mnie ochoty by sięgnąc po niego po raz kolejny. I tak oto go dokończyłem po dwóch latach oczekiwania. Samo malowanie robiło się tym razem dośc dobrze ale są pewne odstępstwa od oryginału które wynikły w czasie poprawek malarskich. W modelu niestety brakuje oznaczeń aeroklubowych i naklejek okolicznościowych które mają być pod kabiną pilotów. Samej budowy nie opisuje gdyż na forum jest watek warsztatowy: viewtopic.php?f=86&t=11042&hilit=tees Co mi z tego wyszło pokazują fotki. Wszelki komentarze mile widziane. Pozdrawiam. Darek Cytuj
Mikele Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Blaszki Parta dodają niesamowitego uroku modelom. Malowaniem się nie martw, widać, że aero prószy (znam ten ból), ale na zdjęciach z perspektywy wygląda dobrze. Wiadomo, że twórca widzi najwięcej niedoskonałości w swoim modelu, ale efekt końcowy na plus. Cytuj
Turecki Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Śliczny Antek...zwłaszcza sentyment bierze z racji tego że udało mi się nim wycieczkowo polecieć na którymś z festynów w Pruszczu Gdańskim... Cytuj
Artek82 Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Nic dodać, nic ująć, klasa model no i nareszcie jakiś klasyk z naszego podwórka Cytuj
kornik_69 Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Całkiem fajny ten Twój żółty Antek. Robi niezłe wrażenie i jest miły dla oka. Jedyne co mi nie pasuje, to ziarno na lakierze, któremu przydałaby się porządna polerka. Poza tym jest super Pozdrawiam Kornik Cytuj
Mare_K Napisano 6 Lipca 2011 Napisano 6 Lipca 2011 Śliczny Antek...zwłaszcza sentyment bierze z racji tego że udało mi się nim wycieczkowo polecieć na którymś z festynów w Pruszczu Gdańskim... Przyłączam się do sentymentalnych wspomnień, choć ja akurat zaliczyłem w nim kilkanaście startów i... żadnego lądowania. Hmm... Śliczny Antek! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi