kamil83 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Witam! Jak w tytule, zamierzam wybudować Staghounda. Za bazę posłuży to: Wszystkie sugestie mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 No to masz trochę roboty... Polskie Staghoundy pochodziły z wczesnych serii i miały wiele różnic wobec tych, które są przedstawione w zestawach Italeri i Bronco. Różnice to m. in.: Korekta dachu wieży, mocowania km na wieży, pokryw silnika- no i jeżeli chcesz zrobić replikę konkretnego egzemplarza- to przypatrz się oponkom- no i broń, Boże żadnych "baniaków" w uchwytach zewnętrznych... Ja już jestem po "przygodzie" ze Staghoundem z Iteleri... To ta sama wersja! Mój w barwach Kresowej Dywizji Piechoty był ostatnio na Spotkaniach w Tomaszowie Mazowieckim... Długo wzrastał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 7 Lipca 2011 Share Napisano 7 Lipca 2011 Jutro przejrzę kwity i co nieco podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 7 Lipca 2011 Autor Share Napisano 7 Lipca 2011 No to kolego rhinoceros mnie nastraszyłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 No to kolego rhinoceros mnie nastraszyłeś Nie o straszenie mi chodziło... do odważnych świat należy... Poradzisz Tylko się wpatruj intensywnie w zdjęcia... Z całego serca kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 8 Lipca 2011 Share Napisano 8 Lipca 2011 Bez przesady ze "straszeniem" Polskie stagi występowały zarówno we wczesnych jak i późnych wersjach. To tylko kwestia poszukania odpowiednich zdjęć. Cała przeróbka może się ograniczyć do zrobienia nowego mocowania km na lewym boku wieży. Pozdrawiam Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 9 Lipca 2011 Share Napisano 9 Lipca 2011 Powodzenia! Staghound to swietny wóz, a w polskcih barwach to nawet jeszcze lepszy Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Polskie stagi występowały zarówno we wczesnych jak i późnych wersjach. To tylko kwestia poszukania odpowiednich zdjęć. Cała przeróbka może się ograniczyć do zrobienia nowego mocowania km na lewym boku wieży. Pozdrawiam Witek Też mi się wydaję, że na zdjeciach widziałem późne wersje tych pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 24 Lipca 2011 Autor Share Napisano 24 Lipca 2011 Witam! W końcu zacząłem kleić. W tej chwili wyglada to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Fajnie wygląda, czysta robota, tylko te szczeliny, ale teraz to nie ma co ich poprawiać, jedynie obejmę, bo jest ciut krzywo (ech, te zdjęcia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 29 Lipca 2011 Autor Share Napisano 29 Lipca 2011 Model praktycznie złozony. Mam pewien pomysł na scenkę. Staghound stoi gdzieś na uboczu. Znudzona załoga opowiada sobie śmieszne historie. Pękają ze śmiechu. Bardzo to banalne . Czy ktoś ma jakieś dobre zdjęcie bądź schemat mocowania km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 No ładne cacko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Czekam na malowanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Malowanko już niedługo. Dziś dałem podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 A gdzie zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Po co dawać zdjęcia modelu psikniętego surfecerem? Jest cały szary i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 A żeby nieco wątek urozmaicić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Surfacer lubi pokazać niedociągnięcia, wiem bo sam byłem w szoku po jego zastosowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 1 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Surfacer lubi pokazać niedociągnięcia, wiem bo sam byłem w szoku po jego zastosowaniu Wiem, kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Tak wygląda model pokryty surfacerem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Czekam na malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Bardzo fajnie to wygląda, chociaż nie wiem czy pasy podtrzymujące zbiornik nie powinny być trochę bardziej napięte. Powodzenia przy malowaniu Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Kornik, masz rację z tymi pasami. też mi sie nie podobają. Ale nie potrafię lepiej ich naciągnąć. Blaszki to dla mnie masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 19 Września 2011 Autor Share Napisano 19 Września 2011 Witam! Model pomalowałem kolorem bazowym. Wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicpon Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Ostatnie zdjęcia jakieś takie malutkie albo tak się u mnie to otwiera. Ładnie wygląda. Ja jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi