Heilsberg Napisano 17 Maja 2013 Share Napisano 17 Maja 2013 A taki do końca pewny to nie jestem z tym niedługo Do czwórki B wystarczyło pełny karton odkopać po 10 latach na magazynie ale do M5 kawałek foremki trzeba wystrugać a potem to wtrysnąć a to strasznie wolno idzie w Mirage ostatnimi laty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 18 Maja 2013 Share Napisano 18 Maja 2013 W całości się zgadzam z przedmówcą. Wolę się nie zapalać. Jak zobaczę na stronie Dragon USA to uwierzę. Puki co podobno na razie o M31 z MH można zapomnieć pomimo zapewnień z Norymbergi. I zadaję jeszcze pytanie ile będziemy czekać na M8 następne 10 lat, ludzie tak długo nie żyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czart Napisano 7 Lipca 2014 Share Napisano 7 Lipca 2014 Pojawił się długo oczekiwany w skali 1/35 samochód pancerny z Powstania Warszawskiego "Kubuś" - Mirage 355026. Cena brzmi obiecująco 34,50 PLN. http://www.jadarhobby.pl/mirage-355026-135-kubus-samochod-pancerny-powstania-warszawskiego-p-39807.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 19 Stycznia 2015 Share Napisano 19 Stycznia 2015 Zgodnie z zapowiedziami "Kubuś" będzie dostępny również w 1:72 http://mirage-hobby.pl/box/Mirage_724001_KUBUS_BOX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 oj to sporo do poprawki będzie bo takie jakieś "rozmazane" te łączenia paneli ...mam nadzieję ,że to tylko ogólny monolit z testów. Ale i tak zapewne zakupię bo to obowiązkowa pozycja. Oczywiście ciekawe jaką cenę wywalą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Już z samego zdjęcia, widać, że Mirage Hobby nie zadbała nawet o spawy, co w XXI wieku nie wydaje się chyba niewykonalne w skali 1:72? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 A to nie jest po prostu jakiś poglądowy prototyp? Bo wygląda trochę jakby był zrobiony z plasteliny. Stuarty i Pz.IV robią raczej na poziomie, więc myślę że to co wydadzą w pudełku raczej będzie się lepiej prezentowało i miało chociaż symboliczne spawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Już z samego zdjęcia, widać, że Mirage Hobby nie zadbała nawet o spawy, co w XXI wieku nie wydaje się chyba niewykonalne w skali 1:72? Mam takie samo wrażenie i nie sądzę, aby poprawiali formy. Ten model przypomina mi wypust firmy Aerodrom sprzed prawie 20 lat. W tamtym modelu wykonano nacięcia w miejscu spawów i były ostre krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 możliwe że to będzie aerodrom. W końcu 7TP ,czy WZ.34 w 1:35 też znane były wcześniej . Jeśli tak to pewnie cena będzie na niskim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 20 Stycznia 2015 Share Napisano 20 Stycznia 2015 Cena detaliczna ma być niższa niż cena Kubusia w 1:35 czyli poniżej albo koło 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 Cena ceną ale w XXI wieku takie modele puszczać, toż to skandal. Udowadnia to FtF gdzie za 2 dyszki można nabyć naprawdę przyzwoite modele. Robiłem, a w zasadzie budowałem jakieś dwa lata temu tego Kubusia w oparciu o wypust Areodromu. Wykorzystałem jedynie bryłę kadłuba, a resztę dorabiałem sam. Można na obronę tego wypustu powiedzieć że bardzo dobrze siedzi w wymiarach. Trzeba też mieć nadzieję tak jak w przypadku większego brata że szybko po ukazaniu się modelu wyjdą do niego przynajmniej blachy z Parta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 21 Stycznia 2015 Share Napisano 21 Stycznia 2015 fakt ...patrząc na niektóre detale jak włazy na dachu czy uzbrojenie i pewnie wiele innych szczegółow zasługiwać będzie na trawionki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 13 Lutego 2015 Share Napisano 13 Lutego 2015 Katalog online na 2015 http://www.cybermodeler.com/catalog/mirage15.shtml Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 16 Lutego 2015 Autor Share Napisano 16 Lutego 2015 fakt ...patrząc na niektóre detale jak włazy na dachu czy uzbrojenie i pewnie wiele innych szczegółow zasługiwać będzie na trawionki. Wkrótce Kubuś będzie w sklepie, a tym samym zrobię inboxa i będzie można wieszać na nim psy lub piać z zachwytu Na podstawie podanego zdjęcia, hmm, cóż, można tylko załamać ręce, mam nadzieję, że to nie jest ten model, który będzie w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 18 Lutego 2015 Share Napisano 18 Lutego 2015 Kubuś, kubusiem. Jaki wyjdzie taki będzie. Wszyscy którzy będą go chcieli w swoich kolekcjach, będą musieć dłubać i zrobić super replikę... albo skleić z pudła i też mieć swojego Kubusia Mnie osobiście cieszy że w końcu wyjdzie M3A1 Lee z odlewanym kadłubem. W końcu będę miał możliwość zrobić amerykańską wersję CDL z zawieszeniem Shermana i osadzenie go na Dragon Wagonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamerio Napisano 20 Lutego 2015 Share Napisano 20 Lutego 2015 Fotka z targów w Norymberdze http://blog.zinnfigur.com/wp-content/uploads/2015/02/6038_724001-620x423.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Lutego 2015 Autor Share Napisano 20 Lutego 2015 Na pierwszy rzut oka na wypraski, Kubuś wcale tak źle nie wygląda, jak go zaprezentował MH w zapowiedziach. (strzał w kolanko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Walczy ktoś już z Kubusiem w 72-ce?? Ja cały czas pasuję i piłuję karoserie wewnątrz, aby załapać odpowiednie kąty do wstawienia elementów daszka i maski. Jazda bez trzymanki PS. co za "łoś" wpadł na pomysł dzielenia karoserii na 5 elementów (!!). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hiwis Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Walczy ktoś już z Kubusiem w 72-ce?? Ja cały czas pasuję i piłuję ..... Obiecał kolega "in-boxa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Marcinie jest u Darka w Exito. Dzisiaj oglądałem. Całkiem, całkiem dobrze wygląda. Cena też super coś jak 27 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Obiecał kolega "in-boxa" Zapomniałem, a sklepie jest och.. światło i się odbija. Dzisiaj zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArtMac Napisano 24 Lutego 2015 Share Napisano 24 Lutego 2015 Obiecał kolega "in-boxa" Zapomniałem, a sklepie jest och.. światło i się odbija. Dzisiaj zrobię. Właśnie, byś zapodał. Ja oglądałem model u Adama w sklepie w Metrze i ... obaj byliśmy mile zaskoczeni. Jest kilka błędów, ale do poprawienia. Co do wymiarów, to ... Projekt modelu bardzo stary i robiony na replice Kubusia z MPW, da się żyć. PS. kiedy będziesz wytrawiał blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 24 Lutego 2015 Autor Share Napisano 24 Lutego 2015 Obiecany in-box, FB zmniejszył zdjęcia :( http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=71&t=47985 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 3 Marca 2015 Share Napisano 3 Marca 2015 Napaliłem się jak szczerbaty na suchary: http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=10413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumowy01 Napisano 4 Marca 2015 Share Napisano 4 Marca 2015 Napaliłem się jak szczerbaty na suchary: http://www.modellversium.de/kit/artikel.php?id=10413 No nareszcie. Tak więc plany na rok bieżący będą trochę inne bo wlezie M-26 Dragon Wagon z Grantem CDL w wersji amerykańskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi