Krisownia Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Ale czym Vallejo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 No Vallejo Still Water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Spawy, spawy: Na moje oko na modelu wyglądają zupełnie przyzwoicie, u siebie nie zamierzam ingerować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twitch Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 No i zgadza się... praktycznie na każdym modelu gdzie są zrobione jakieś spawy wygląda to przyzwoicie... ewentualnie można dorabiać tam gdzie ich nie ma a powinny być Tak dla przykładu na pierwszym zdjęciu które zamieścił kolega Gerd Widoczny spaw na pewno ma przetop i na pewno będzie trzymał konstrukcje (w końcu to nie jest spawanie półek sklepowych tylko czołgów tu chodzi o bezpieczeństwo załogi) ale jeżeli spaw był kładziony przez spawacza ręcznie to sory winnetou ale facet gdzieś się śpieszył... pistolet spawalniczy był ciągnięty zbyt szybko czego efektem są te wszystkie rowki na całej długości spawu. Lico spawu powinno być... powiedzmy gładkie jak pupcia niemowlaka żadnych wgłębień... dopuszczalne są ewentualnie tak zwane "jeziorka spawalnicze" ale o tym już nie będe was przynudzał Tyle że przy modelarstwie to już można by powiedzieć że to jest zwykłe czepialstwo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Twitch- ja nie pisałem o technologi spawu i sztuce kładzenia takowego a pisałem o szerokościach tych spawów, Spaw boczny płyty czołowej ma w oryginale z 2,5cm gora 3cm a na modelu mi wygląda ze ma co najmniej 3mm. Tak samo spawy wokół tylnych klap Na modelu maja co najmniej 2mm a w oryginale to generalnie jedno pociągniecie elektroda(wiem wiem -jedna elektroda można robić rożnej szerokości spawy-tez troszkę mi się zdarzało spawać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 No i zgadza się... praktycznie na każdym modelu gdzie są zrobione jakieś spawy wygląda to przyzwoicie... ewentualnie można dorabiać tam gdzie ich nie ma a powinny być. Na moje oko na modelu wyglądają zupełnie przyzwoicie, u siebie nie zamierzam ingerować... Amen po dwakroć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empit Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Mały dodatek na temat polskich ASU. Te kilka wozów z 27 pz w Kłodzku, miało służyć do nauki jazdy, ale w praktyce nie wykorzystywano ich do tego celu. Stały więc sobie grzecznie i cichutko w parku, aż w końcu pojechały do huty w Ozimku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi