athlon5 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Kolejny mój wytwór JSU-152...oczywiście polski. Wiem,że są lepsze ,ładniejsze ale narazie na tyle mnie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Orzełek w koronie? Zdziwiło mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Orzełek w koronie? Zdziwiło mnie to. Mnie też na śmierć zapomniałem go ściąć ale to nic straconego-niemniej straszny obciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Jako że dałeś trzy na raz to masz: Podoba mi się malowanie. Brudzenie łagodne, acz przyjemne. Trochę słabo widać, ale zewnętrzna strona kół, ta co styka się z gąsienicą powinna być przejechana metalizerem. To samo na gąskach. Nie widze dobrze czy jest czy nie. Jakimi kolorami i farbami malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Matalizer był ale faktycznie za słabo.Pewnie poprawię choć nie chciałem przasadzić bo to wyglądałoby jeszcze gorzej. Maluje w zasadzie tylko Pactrami -kolor żadko jest oryginalny zazwyczaj mieszam aż mi sie spodoba później już tylko rozjaśniam i przyciemniam to co umieszałem A wystawiłem trzy bo z naturalne lenistwo nie pozwala na robienie zdjęć każdemu modelowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Jest nieźle, ale mogłoby być lepiej i to niewielkim kosztem. Do niezbyt dobrze nałożonych kalkomanii dodam jeszcze niedostateczną obróbkę (pozostawiony szew) i malowanie km-u. Przydałoby się nałożyć na niego czarną farbę jako imitację oksydy i potem to wszystko przetrzeć metalizerem. O wiele lepiej mogłyby również wyglądać gąsienice, które potraktowałeś zbyt jasnym metalizerem, a potem dość mocno podrdzewiłeś. Przy odbrobinie dobrych chęci mógłbyś jeszcze poprawić te mankamenty i byłoby git Pomyśl o tym Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 3 Sierpnia 2011 Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Elegancki Aż miło popatrzeć na takiego czyściocha. A orzełek nawet dodaje mu uroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Orzełek owszem ale korona zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam! Kornik_69 ma rację - ten szew na wkm'ie można "rozmasować". Co do reszty - jest ślicznie! Cieszę się z kolejnego "czystego" modelu, bo nie lubię jak pod wpływem obić, kurzu, błota itp "dodatków" ginie bryła modelu. ;) Gąsienice od trumpetera? Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Ładnie,ładnie...coraz bardziej podobają mi się te ''Ruskie'' Zwieroboje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Mnie to wygląda na Friule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Mnie to wygląda na Friule. Nie są to Friule to gąski odkupione od kolegi z tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Kurde, super sztuki. Ale mnie zmyliło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 6 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2011 To gąski od Tamki-jak pisałem odkupione.Ponieważ nie wiem czy chciałby nie pisze tu od kogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekK Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Witam! Mam do swojego gąsienice zaadoptowane z trumpetera. Ilość śladów po wypychaczach od strony wewnętrznej jest podobna, to mnie zmyliło. Pozdrawiam! Przemek Klimala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 Mam jedno ''ale'', ISU a nie JSU. Poza tym fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Października 2011 Share Napisano 13 Października 2011 No właśnie, która forma jest poprawna, bo zawsze mnie to zastanawiało, JS czy IS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Nazwy JS, JSU i KV to (o ile się nie mylę) nazwy angielskie. Po polsku powinno się pisać IS, ISU i KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Teraz mogę pisać bzdury, więc jak by co to proszę poprawić. KW pochodzi od pierwszych liter imienia i nazwiska Konstantyn Woroszyłow, a JS od Józef Stalin. Tak więc wydaje mi się zasadne używanie liter KW i JS. A że w języku angielskim polska literą W to V stąd też określanie jako KV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Konstantyn Woroszyłow Kliment JS od Józef Stalin Z tym, że Józef to po rosyjsku Iosif, więc IS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
athlon5 Napisano 14 Października 2011 Autor Share Napisano 14 Października 2011 Oj wydaje mi sie ,że juz więcej tego modelu nie zrobię...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Masz rację - Kliment (to przez program który niedawno oglądałem i tam bylo to imię). Ale pamiętam jak na ruskim w szkole pani uczyła nas że ciężarówka w rosji nazywa się Kama 3 a u nas mówiło się Kamaz. Tak więc co kraj to obyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi