Messershmitt1996 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam! Model robiony do gier bitewnych, szpachli nie chciało mi się używać, malowany MM, kalki na wodę. Gąski to był horror dla mnie więc wyszły okropnie. 2 wielkie dziury w pancerzu to 'dokładność' kolegów z Włoch/Chin, oraz moja niechęć do naprawienia baboli zapraszam do oglądania: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Trochę szpachli to jednak mogłeś dać, bo te szpary to tragedia. KM (próbujący chyba udawać MG34, co mu niezbyt wychodzi) wygląda co najmniej dziwnie... . Tą "antenę" to lepiej wywalić, bo grubością bardziej przypomina młode drzewko. Jeśli wszystkie modele od naszych włoskich przyjaciół mają taką wspaniałą jakość, to wolę trzymać się od nich z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Niestety model Italeri to porażka i ciężko go uratować. Jakość wykonania nawet jak na model do bitewniaków bardzo słaba. Po prostu strasznie niechlujne to wszystko - nie wiem jaki jest sens chwalenia się tym na forum i ogłaszania wszem i wobec, że Ci się nie chce. Trochę szpachli to jednak mogłeś dać, bo te szpary to tragedia. KM (próbujący chyba udawać MG34, co mu niezbyt wychodzi) wygląda co najmniej dziwnie... . Tą "antenę" to lepiej wywalić, bo grubością bardziej przypomina młode drzewko. Jeśli wszystkie modele od naszych włoskich przyjaciół mają taką wspaniałą jakość, to wolę trzymać się od nich z daleka. Otóż nie wszystkie modele tak wyglądają. Ten jest wyjątkowo paskudny i stary. Pojazdy niemieckie z Italeri to totalna porażka. Tutaj dwa przykłady co można wyciągnąć z ich innych produktów: viewtopic.php?f=68&t=24047&p=371671#p371671 viewtopic.php?f=68&t=23432&p=363321#p363321 A czy kolega nie przesadza z dawaniem dobrych rad biorąc pod uwagę dorobek modelarski? Bo to tak trochę w stylu "prowadził ślepy kulawego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Pozytywy: fajnie że cię wciągnęło, mimo wszystko fajne malowanie. A teraz ci się trochę oberwie. Negatywy: brak wyraźniejszego washa i weatheringu, kalki krzywo, szpary (szczególnie ta na boku), antena za gruba, km do poprawy. Nie można tłumaczyć lenistwa jakością modelu. Italeri nie jest wcale gorsze od Tamiya, Academy itd. Jak poczytasz na forum to zobaczysz że prawie każdy szpachluje. Masz potencjał, a przy odrobinie pracy można z tego modelu wiele wyciągnąć. Działaj dalej, bo to fajna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messershmitt1996 Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Pokazuje model, tylko ze względu na malowanie, bo natrudziłem się, żeby uzyskać taki efekt Dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Italeri nie jest wcale gorsze od Tamiya, Academy itd. Bez przesady - materiał wyjściowy jest na pewno gorszy, przynajmniej w wielu przypadkach, jak choćby tu. Wszystko zależy od ilości trudu włożonego w wykonanie modelu. Niestety model Italeri to porażka......Otóż nie wszystkie modele tak wyglądają. Ten jest wyjątkowo paskudny i stary. Pojazdy niemieckie z Italeri to totalna porażka... Z tym bym się zgodził . Ale za takie sądy zostałem kiedyś pomieszany z błotem na forum pewnego, znanego sklepu z modelami. A sam model? Cóż, kiepski, jak mówią przedmówcy. Ale mnie kilka lat temu nie udało się z niego "wycisnąć" o wiele więcej. pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Zeżarłem wyraz "wiele" pomiedzy wcale a gorszy. Teraz widzę. A chodziło mi konkretnie o szpachlowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeraltofPoland Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 A czy kolega nie przesadza z dawaniem dobrych rad biorąc pod uwagę dorobek modelarski? Bo to tak trochę w stylu "prowadził ślepy kulawego". Po prostu mówię to, co widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Panzer4 że ja przegapiłem tą Valentyne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal1702 Napisano 14 Października 2011 Share Napisano 14 Października 2011 Już go przestrzelili, bo takie dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 Dla mnie to jest kpina z modelarstwa , gościu pisze że mu się nie chciało szpachlować, szlifować, pasować za to z wielką ochotą zrobił zdjęcia i zamieścił na forum. Przepraszam ale dla mnie to żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Pokazuje model, tylko ze względu na malowanie, bo natrudziłem się, żeby uzyskać taki efekt No to Ci wyszło ........ Może następnym razem zamiast się trudzić poprostu pomalujesz model ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi