Wicia1975 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 (edited) To pierwszy mój warsztat więc nie jedźcie po mnie za bardzo. Będzie trochę metalu. A obicia bardziej subtelniejsze. Z kamo powalcze chce te dragonowskie z siatką. Pierwszy raz robie blachy więc prosze o pomoc. Edited August 5, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Hmmm, to w lewym rogu na półce to kompresor? Takie maleństwo daje radę? Jakie to ma wymiary i wagę? Może jednak sobie kupię aero, gdzieś bym to upchnął od biedy w szafie Zawsze wydawało mi się, że to z pół pokoju zajmuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszynista93 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 rób polaka ! rób polaka ! rób polaka ! obserwuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicia1975 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 Hmmm, to w lewym rogu na półce to kompresor?Takie maleństwo daje radę? Jakie to ma wymiary i wagę? Może jednak sobie kupię aero, gdzieś bym to upchnął od biedy w szafie Zawsze wydawało mi się, że to z pół pokoju zajmuje. nie koniecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicia1975 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 rób polaka ! rób polaka ! rób polaka ! obserwuję Aż się boje po tym co ty robisz z plastikiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Hmm patrzcie kto tu się pokazał. Widzę, że dałeś się przekonać po nocnej rozmowie. Jednak jak ludzie są zmęczeni to łatwiej ulegaja presji. Będę cię bacznie obserwował i nękał wytykaniem błędów (spoko, nie taki diabeł straszny) Hmmm, to w lewym rogu na półce to kompresor?Takie maleństwo daje radę? Jakie to ma wymiary i wagę? Może jednak sobie kupię aero, gdzieś bym to upchnął od biedy w szafie Zawsze wydawało mi się, że to z pół pokoju zajmuje. Też taki mam. Obowiązkowo trzeba sobie dorobić regulator ciśnienia - mój nie miał. Nie wiem jak Wici, ale mój przy ciągłym malowaniu nie wydala więcej jak 2,4 bar i zasuwa cały czas. Na razie nie narzekam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicia1975 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 (edited) Jeszcze tylko zbiornik wyrównawczy i będę zadowolony na 100 %. bazylms relacje przez ciebie zaczynam to mój trzeci model więc szału nie będzie. Edited August 5, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ups Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Witam , warsztat mi się podoba. sensownie urządzony . Co do modelu to czekam z niecierpliwością na dalsze etapy. Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Amras Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Używałem czegoś takiego i rzeczywiście bez zbiornika wyrównawczego to mordęga. To diabelstwo może pracować nieprzerwanie ok. 20 minut a potem musi odpoczywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicia1975 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 "To diabelstwo może pracować nieprzerwanie ok. 20 minut a potem musi odpoczywać." a malować się chce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Używałem czegoś takiego i rzeczywiście bez zbiornika wyrównawczego to mordęga. To diabelstwo może pracować nieprzerwanie ok. 20 minut a potem musi odpoczywać. 20 minut na malowanie to w większości wypadków wystarczająco dużo czasu na zabiegi malarskie aerografem. A w skali 1/72 to już zwłaszcza. A jak wiadomo farba potrzebuje czasu na wyschnięcie to i kompresor zdąży poodpoczywać. p. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maszynista93 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 rób polaka ! rób polaka ! rób polaka ! obserwuję Aż się boje po tym co ty robisz z plastikiem. ojej jest aż tak źle Jeszcze zapytam bo nie napisałeś - jaki model robisz, jeśli dobrze widzę to wzór 1941 tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wicia1975 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 1941 i nie wygłupiaj się ja ci dam źle. A bunkier pierwsza klasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts